Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

AriAries 

všechny recenze uživatele

Před lety jsme na tom byli s rodinou v kině a od té doby jsem to viděl ještě asi dvakrát, ale pokaždé ještě v dětském věku. . Zachoval jsem si tak větší porci dětských dojmů a dodnes si je nepokazil těmi dospěláckými. Pamatuji si věrohodnou Cruelu v podání Glenn Close, jejíž krutost ke zvířatům mě jako milovníka zvířat vytáčela a nebýt za sklem obrazovky, skočil bych po ní a vyřídil to sám ;-) K tomu sympatický páreček Jeff Daniels a Joely Richardson se spoustou těch roztomilých štěňátek a dva přitroublí lovci štěňat ze kterých jsem po letech v Gregory Hausovi poznal Hugh Laurieho, který tak v naprosto kontrastní roli ukázal svou nejen hereckou všestrannost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jsem měl takový pocit, že v dětství prostě vnímáte filmy jinak a vůbec vám nevadí, že nejsou vtipné, hlavně, že jsou roztomilé a že se tváří jako groteska. Tenhle film má něco ze "Sám doma", ale přitom vůbec není tak vtipný a dějově zábavný. Glenn Close je ale ve své roli dokonale démonická, až na ten konec, kde skončí fakt blbě. ()

Reklama

mls 

všechny recenze uživatele

Málo kedy si zapamätám meno hlavného predstaviteľa vo filme. Možno tak vo filmoch ako je Forrest Gump.:) O priemerných filmoch akým 101 Dalmatíncov určite je ani nehovorím. Práve preto je zaujímavé, že meno Cruela Devil si pamätám dodnes aj po X rokoch. Ak máte náhodou menej ako desať rokov, tak tá teta na vás hlboko zapôsobí. Ono totiž nie každý vám chce pozabíjať všetkých 101 dalamtíncov, ktorých si počas filmu tak obľúbite a osvojíte. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu nikdy nezapomenu. Dalmatini na tričkách. Dalmatini na plakátech. Dalmatini i na dně konzervy trenčanských párků. Dalmatini a Spice Girls. Kdo měl doma živého dalmatina, byl největší borec. Nakonec mě i jeden dalmatin kousl. Dětem se tenhle film určitě bude líbit, ale já už vyrostl. (403.) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když je na scéně Glenn Close, film se proměňuje v úžasnou hyperstylizovanou avantgardní a energickou podívanou. Jakmile v obraze není, jde o unylou devadesátkovou komedii. Průměrné hodnocení tu je k ničemu - ten film zanechává ve svých nejsilnějších momentech ten nejlepší možný dojem v rámci toho, čím může být. Holt to nezvládá konstantně. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Jeden z posledních filmů od Disneyho, ve kterém vidíme někoho kouřit cigarety. Od roku 2007 pak Disney oficiálně zakázal, aby se v jeho filmech tento zlozvyk ukazoval. (fiLLthe3DD)
  • Aby se Glenn Close (Cruella) vůbec nasoukala do některých kostýmů, musela herečka nosit korzety – ty byly utaženy natolik, že herečku dělilo jen několik málo milimetrů od toho, aby omdlela. V některých kostýmech se pak nedalo ani sedět a způsobovaly Close bolest. (fiLLthe3DD)
  • Film vyvolal obrovskou dalmatinománii a spousta dětí si po zhlédnutí snímku tohoto psa pořídila. Ovšem po pár měsících se velmi zvýšil počet opuštěných a vyhozených dalmatinů. (HappySmile)

Reklama

Reklama