Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve venezuelské džungli objeví výprava entomologů nový druh jedovatého pavouka. Když fotograf výpravy jednoho fotografuje, zdánlivě mrtvé zvíře na něj zaútočí. Fotograf se lekne a instinktivně jej zašlápne. To však vidí z křovin další pavouk. Když se výprava chystá k odletu, vleze do batohu jednoho z nich a je zavlečen do tábora vědců. Tam pronikne do stanu a fotografa usmrtí. V zinkové rakvi se potom pavouk dostane až do kalifornského městečka Caimany, spáří se s druhem místního pavouka a z tohoto spojení se po čase rodí celá armáda smrtonosného hybridního potomstva. Čerstvě vylíhnutí pavouci začnou městečko terorizovat - lezou ze záchodových mís, objevují se v jídle, skrývají se v pantoflích a zatínají jedovatá kusadla do každého kousku lidského masa, které se jim dostane na dosah. Obyvatelé městečka se musejí pustit do boje s invazí pavouků. Bojovat musí nejen Delbert McClintock, šéf městské dezinfekční a dezinsekční stanice nazvané "Pryč se štěnicemi", ale také mladý lékař Ross Jennings, trpící od malička Arachnofóbií, chorobným strachem z pavouků. Právě v jeho stodole si totiž pavouci udělali hnízdo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (253)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem chtěl mít stodolu plnou mrtvol, pavučin a sklípkanů... Jeden z nejlepších zvířecích hororů, z těch pavoučích dokonce ten nejpovedenější. Arachnophobia neni žádný béčko, díky předním hollywoodským tvůrcům jako je Marshall nebo Spielberg, vzniklo příjemné áčkové dílko. Potkala se tu dobrá herecká sestava v čele s Danielsem, Goodmanem a Sandsem a hlavně pak černým mrakem chlupatých pavouků, před nimiž nejste v bezpečí ani ve vlastní koupelně. Nepříjemný pocit z všudepřítomného nebezpečí odlehčuje nevlezlý humor a Jonesova orchestrální hudba. Pro arachnofobiky rozhodně noční můra, pro ty ostatní poctivá filmařina. A pro ty, co tyhle potvůrky vyhledávají, bych ještě doporučil Království pavouků z roku 1977. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Typický film o nebezpečném agresivním zvířeti. Zápletka a rozuzlení jsou jasné už od začátku. Já jako člověk který se štítí pavouků, jsem měla co dělat, abych při každé scéně s pavouky nezačala mít pocit, že mi lezou po těle. Tenhle film je opravdu působivý a asi nejpovedenější zvířecí horor z dob mého dětství, dneska je to už klasika. Napínavý děj, pěkné prostředí jednoho amerického městečka a dobří herci. Prostě a jednoduše; tento snímek je příkladem toho, že se dá vyvolat husí kůže i bez toho, aniž by pavouci museli být tisíckrát přerostlí. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na 20 let starý film, má Arachnofobia pořád slušný potenciál zabavit. Jen bych byl opatrnější s tím rozdělením o jaký žánr jde. Uvádí se že je to komedie, sci-fi, thriller, horor. Myslím že by bylo poctivé přiznat, že sci-fi to není ani náznakem a horor jen pro opravdové arachnofobiky. Ale to by pak byl horor i Tom a Jerry pro ženský, který se bojí myší. To ovšem Arachnofobii v mých očích nijak nesnižuje, protože je to moc hezky vyvážená kombinace vtípků a šimravě mrazivých scén s pavouky. Co se týče filmů z insect tématikou, určitě jde o nadprůměr. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Arachnofobii si pamatuji jako kvalitně obsazený, zábavný a docela svižně odsýpající film, ale přiznám se, že ji hodnotím především z pozice arachnofoba, a to jako jeden z nejzdařilejších mně známých pavoučích hororů. Jakkoli je silně nadsazená a tu a tam až komediálně rozverná, incidenty s pavouky v Arachnofobii totiž vypadají a probíhají způsobem velmi povědomým. Každý arachnofob něco podobného (byť s méně fatálními důsledky) někdy zažil, anebo se něčeho podobného děsí, kdykoli jde na chatě na hajzl, anebo pro vercajk na půdu. Takže vysoké hodnocení prostě dát musím. :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Sejdeme se v márnici." Kdysi v kině jsem byl poněkud spokojenější, přesto stále počítám Arachnofobii mezi jeden z nejlepších pavoučích horrorů. Deset hvězd bych dal za úchvatnou venezuelskou džungli, jistě jednu z inspirací pro Cameronův Avatar. Škoda, že J.Sands se ve filmu spíše jen míhá, ale zase scéna ze stodoly nemá chybu. Za jeden z nejvtipnějších momentů považuji ten, kdy pavouk vyleze z nosu své oběti. Tvůrci vybrali pro natáčení několik druhů, ten hlavní měl samozřejmě podmínku: neokoukaný a nejedovatý (pro člověka). Natáčení si užívali, jelikož směřovat pavouky na určitá místa nebylo jednoduché - povrchy jim různě leštili a nechávali jen cestičky, foukali na ně vzduch, zkrátka manipulovali je, jak se dalo (závidím, u toho bych rád byl!). Kromě zamořeného domu je pak nejlepší finální scéna! Jistě, jde o čirou fantazii, ovšem člověk se u toho dusí smíchy (pokud netrpí arachnofobií). ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • O pavouky se staral a cvičil je slavný entomolof Steven R. Kutcher. (HappySmile)
  • K dosažení efektu rozmačkaných pavouků pod nohama byly použity balíčky hořčice. (HappySmile)
  • Mnoho herců odmítlo účast na filmu ve chvíli, kdy zjistili, že budou pavouci živí. (Hans.)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

03.06.2022

Režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší) se oficiálně upsal režii remaku kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990. Původní snímek natočil Frank Marshall (Přežít, Kongo), hlavní… (více)

James Wan a strach z pavouků

James Wan a strach z pavouků

12.06.2018

Mistr hororu James Wan (V zajetí démonů, Saw: Hra o přežití) má momentálně plné ruce práce s vládcem oceánů, mezitím ale pod záštitou své produkční společnosti Atomic Monster nezapomíná ani na své… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno