Reklama

Reklama

Království pavouků

  • Česko Vraždící pavouci (neoficiální název) (více)
Trailer

Při zkoumání záhadných úmrtí několika hospodářských zvířat přijde veterinář Rack Hansen na to, že skrz jeho město migruje hromada tarantulí. Než však stihne cokoli udělat, pavouci zcela zaplaví ulice... Na venkovské farmě Waltera Colbyho zemřelo vzácné tele. Veterinář Dr. Rack Hansen poslal k analýze jeho krevní vzorky. O dva dny později mu znepokojená vědkyně přijede oznámit, že zvíře kouslo velké množství pavouků a následně pošlo v důsledku enormní dávky jejich jedu. Skeptický Rack se vydá s Dianou zpátky na farmu a v nedalekém poli najdou obří pavoučí hnízdo. Město mezitím zaplaví ohromné množství vražedných pavouků a neexistuje místo, kam před nimi utéct... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ne že bych měl něco proti tarantulím, nebo přímo trpěl arachnofobií, ale i tak jsem při sledování tohoto snímku měl docela nepříjemné mrazení v zádech. Respekt před herci, kteří na sebe pavouky nechali sázet po desítkách. Pokud jste však vysazení na ubližování těmto chlupatým členovcům, filmu byste se měli vyhnout - ne zrovna málo jich ve filmu je zašlápnuto či přejeto koly auta. Jinak Království pavouků ve svém žánru funguje slušně. Když dokážete překousnout trochu pomalý rozjezd a příliš doslovné anti-DDT poselství, čeká vás nakonec poměrně slušný hororový zážitek. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela slušný ekohoror... Bohužel až nakonec, protože první hodina se neskutečně vleče, máme tu jen pár záběrů na několik pavouků, tři mrtvá zvířata a spoustu, opravdu spoustu naprosto zbytečných keců... Po hodině se film konečně rozjede, celé městečko je napadenou hordou pavouků, atmosféra houstne, mrtvoly přibývají... Prostě vše, jak má být... Kapitán Kirk si jako neohrožený hrdina odehraje svoje, ostatní také, v tom bych problém neviděl, ale díky stupidnímu scénáři prostě film lépe než průměr dopadnout nemůže... Škoda... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som sa rozprával s kamarátkou, ktorá má velice silnú arachnofóbiu. Nič hrôzostrašnejšie ako pavúky pre ňu neexistuje. Má z nich panický strach. No a práve ona mi doporučila snímok z roku 1977, ktorý sa volá "Kráľovstvo pavúkov". Vraj je to nesmierne desivý horror o pavúkoch. V duchu som si povedal, že mňa len tak nejaký pavúči horror neprekvapí, už som ich videl mnoho. Ale nakonec musím uznať, že to bolo dobré. Naturálna klasika. Žiadne lacné digitálne triky či nevierohodné atrapy pavúkov. Živé tarantuly. *** ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. Väčšina eco-hororov dopadne podpriemerne (Spiders) či hrozne (Arachnid) a len máloktoré z nich (Arachnophobia) patria do štádia, ktoré dokáže pobaviť, či dokonca znepokojiť a vydesiť. Kráľovstvo pavúkov je jedným z nich a aj keď na samotnú akciu príde až zhruba po prvej hodine, tá prvá je minimálne zaujímavá, sú prvé vraždy (z počiatku to bol len dobytok, neskôr prišiel rad aj na ľudí), každá z ústredných postáv ma k týmto udalostiam vlastný postoj a názor a v posledných minútach koluje panika, nebezpečenstvo a strach. Film prekvapivo (na to, že na hlavnú hrozbu príde až ku koncu) vôbec nenudí, baví ma sa na to pozerať a minimálne tá atmosféra dokazuje, do akých kvalít tento (inak s celkom primitívnym scenárom) zapadá. Silné tri. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička je diskutabilná, ale tie pridávam najmä filmom s ohľadom na rok vzniku a efekty v tomto filme sú, na svoju dobu veľmi dobré, teda až na samotný záver v ktorom si autori jednoducho pomohli pravdepodobne namaľovaným obrazom, teda aspoň tak to vyzerá. Po pomalľou rozbehu dostaneme sympatický film z krásnych 80tych rokov, v ktorom biely ľudia aj čierny ľudia oslovujú tých druhých menami a nie oslovením biely bohatý človek... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Keď prichádzajú Rack Hansen a Diane Ashley na Terryho farmu, vyjdú z Rackovho auta a zatvoria dvere. O chvíľu, keď sa vracajú s jeho neterou Lindou, dvere na aute sú už otvorené. (beso74)
  • Herečku Tiffany Bolling obsadili do hlavnej úlohy kvôli tomu, že ako jediná nemala problém s tým, že bude obklopená pavúkmi. (beso74)
  • Ponuku zahrať si hlavnú úlohu dostal aj Bo Svenson, ten ju však odmietol. (beso74)

Reklama

Reklama