Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Citacemi prošpikovaná, jižansky freakovitá, naturalistická, režijně vychytaná (hlavně ten střih a interpunkce!) a nekompromisně cynická antiteze o instituci spořádané americké rodinky, pojatá jako poohlédnutí za zvyklostmi béček a exploatation movies. Z obecného čili konformistického hlediska (které bohužel převládá) se Vyvrženci jeví jako další výpotek série násilnických, problematických a těžce vulgárních úchyláren pro úzkou diváckou skupinu tzv. "vypatlanců", nicméně radím, nenechat se touto optikou předsudků omezovat, nedej Bože ovlivňovat. Enfant terrible Zombie sice nezapře, že mnohé scény ve velké míře odrážejí jeho osobní zaujetí vrahounem Mansonem, což může slabší povahy nadmíru rozladit, ale to není důvod, proč v sobě pokrytecky potlačovat nadšení z kvalitní filmařiny. Rob má nejen nakoukáno, ale překvapivě i zastláno pod čep... kšticí a nedopouští se samoúčelnosti. Jo, já si to užil královsky. P.S. Ken Foree mi udělal skutečnou radost! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Filmová láska na první pohled, Zombieho intenzivní buranská krasojízda tří vyvrhelů z pekel. Oproti jedničce velmi jiný film (celkový feeling, provedení, v podstatě nehoror) a opět naprostá dokonalost, vlastně ještě o chlup větší. A když už si myslíte, že je po všem, přijde v mých očích jedna z nejlepších závěrečných scén všech dob ("Free Bird"), kde už je vám těch bastardů dokonce na plný čáře líto(!). Můžu vidět nekonečněkrát. (x) ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

"Tarantinovsko-Rodriguezovská" forma a zajímavé převrácení rolí v žánrovém schématu: skupinka tří "sympatických" masových vrahů, vyjadřujících vzájemnou rodinnou pospolitost ve formě posedlosti, uctívání satanismu a krajní averzí ke svému okolí, je tyranizována maniakálním a brutálním šerifem. Manipulace s divákovými "sympatiemi" je ještě umocněna sérií retrospektivních fotografií, vyzařujících radost a štěstí rodinného soužití, promítaných na konci filmu a romanticky-hrdinnou scénou hodnou nejryzejších charakterů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka Fireflyů.. Zombie od Domu čtyřciferného počtu nebožtíků o několik tříd filmařsky vyrostl a jeho svižné dílo mi atmosférou připomínalo From Dusk Till Dawn, jen ještě o dost brutálnější, vulgárnější (a to počítám i promotéra všemožných druhů vagín před Titty Twisterem v podání Cheech Marina) a samozřejmě bez upírů. Zaujal William Forsythe jakožto pomstychtivý šerif Wydell, který, aby mohl bojovat s monstry, stal se jedním z nich (mimochodem brilantně namluvený českým králem dabérů podobných týpků Liborem Hruškou) a jelikož mám asi jako každý v sobě špetku De Sadeho, moc mě mrzí, že nebyl se svou vendetou na konci důslednější.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +v mnoha bodech lepší než předešlí film (lepší obsazení, na postavy jsem si už zvykl, čistčí kamera, snad drsnější dialogy), navíc povedenejch posledních 20 minut a dobrej závěr -jenže film stratil na hudbě, té je tady málo, žádná extra vypalovačka/// Jo, tak to by sme měli pokračování. Dle mého slabota. Možná mám silný žaludek a možná mě taky vzrušuje něco jiného, ale takovýhle hnusárny ani moc ne. Sice je znát, že to je další film Roba Zombieho, takže se v některých bodech zlepšil, to ovšem ve výsledku nestačí. Byly by to slabé 2*, díky závěru se k nim však bezproblému přikloním./// Celkem 43%/// ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • David Hess se ucházel o roli jednoho ze zabijáků, které ztvárnili Danny Trejo a Dallas Page. (slatkac)

Reklama

Reklama