Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych to do něj neřekl, ale Hallström se pro něj nezvyklého čistě veseloherního tématu chopil se stejnou bravurou, jako Casanova balil ženský. Odlehčená a neodolatelně hravá podívaná se skvělým hereckým ansáblem, která se nesnaží diváka za každou cenu rozesmát laciným humorem, ale jenom tak příjemně pomrkává na diváka "Koukni, jak se neberu vůbec vážně". Tlustej Platt, ženský v dobových kostýmech, příjemná klasická hudba a atmosféra Benátek 18.století jsou k sežrání (některými zdejšími uživateli vyčítané slabší triky v tomto případě vůbec neřeším). Snad jenom ten Ledger postrádá tu správnou jiskru, který by nejproslulejší svůdník žen všech dob měl mít a ve srovnání s některými ze svých hereckých předchůdců by neobstál. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Casanova Lasse Hallströma je z rodiny takových filmů, jakým byl i Hamlet Svenda Gadea a Heinze Schalla. Zatímco ve 20. letech tvůrci zapátrali po ženské variantě, nový Casanova se stal "jen" přenosnou reputací, kterou je možno přisoudit dvěma různým mužům. Naštěstí je tento nový výklad podán jako lehká komedie s nádhernými kostýmy, láskou k Benátkám a několika okouzlujícími nápady. Navíc tu debutovala kráska Natalie Dormer, kterou je si možno nyní konzumovat co hrdlo ráčí. Láska Leny Olin k obrovským mužům je pikantní sama o sobě, takže v tomto ohledu také není do řešit. Nový Casanova zaujme každého, kdo nepohrdne klasikami aktualizovanými pro každou generaci, jako jsou například Tři mušketýři. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú historickú drámu (nečítal som pred vzhliadnutím žiadne recenzie),dostal som maximálne výživnú komédiu, skoro až frašku, pri ktorej som sa niekolkokrát schuti zasmial a vačšinou spokojne usmieval. Najviac sa mi páčila postava Olivera Platta, ktorá by bola vo vačšine filmov na konci odpísaná, tu sa to ale zvrtne trochu inak. Scenár je chytrý, ten záverečný zvrat je skutočne podarený. Sienna Miller je tu neskutočne krásna. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,304,403Tržby Celosvetovo $37,691,644Tržby za predaj DVD v USA $15,644,714 //počet predaných kusov 662,633║ Taká správna nevtieravá oddychovka, kde mi ku šťastiu chýba viac vyšperkovaných humorných scén, lebo rozbehy tam na to boli solídne. Trošku ťažko sa mi teraz pozerá na Heath Ledgera už v ňom asi navždy budem vidieť len Jokera, sakriš, škoda ho. /70%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Však som tvoja jediná?“ – „Samozrejme. Ako všetky.“ Každý, kto videl prvé filmy švédskeho režiséra Hallströma (ČO ŽERIE GILBERTA GRAPEA?), vie, že to, čo zalieva teraz, je slabá káva. Situácia je o to rozčuľujúcejšia, že v posledných rokoch pravidelne prehajdáka obrovské rozpočty, slávnych hercov, bombastickú výpravu i netradičný scenár. Všetko je mu jedno. Je priehľadný, trápny, starecký, patetický. V najlepšom prípade nudný. Potopil už Kevina Spaceyho (OSTROVNÉ SPRÁVY) a Roberta Redforda (ŽIŤ PO SVOJOM) a v zdĺhavom, únavnom, čudnom (slnečné okuliare?) a stereotypnom CASANOVOVI by drasticky zle vrátil Heatha Ledgera naspäť k jeho blbým začiatkom (10 VECÍ, KTORÉ NA TEBE NENÁVIDÍM)... keby talentovaný Austrálčan ešte v tom roku nedostal svoje najlepšie „dospelé“ úlohy (SKROTENÁ HORA a LEGENDY Z DOGTOWNU). Ledger do postavy najslávnejšieho zvodcu všetkých čias nedorástol, tá rola je pre iný typ herca (predovšetkým staršieho). Ak je ale on ako Giacomo Casanova "len" nevhodne obsadený, čo dobré sa dá potom poslať na adresu vedľajších figúrok, nenápadito stvárnených za bežných okolností nápaditými hercami (Oliver Platt, Jeremy Irons, režisérova manželka Lena Olinová, najlepší je nepodarený sluha Omid Djalili)? Nevraviac o bezzubej Sienne Millerovej ako žene, ktorá zlomí Casanovu (a divák netuší, prečo). Kým niektoré z posledných Hallströmových filmov do zdarného konca dotiahli aspoň výnimoční herci (PRAVIDLÁ MUŠTÁRNE) a neskutočná výprava (ČOKOLÁDA), CASANOVA je rutina s hŕstkou lepších okamihov (rukavica, kláštor, záverečná dobre inscenovaná tímová bitka). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Tvůrci vybírali původně z adeptů ve věku 30-50 let. Chtěli, aby představitel hlavní role působil dojmem, že má již něco za sebou a miloval spoustu žen. Přesto, když Heath vešel do místnosti, věděli, že je ten pravý. (hippyman)
  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)
  • Vo filme je použitý teplovzdušný balón, ktorý bol však vynájdený až v roku 1783, keď mal Casanova 58 rokov. (Fejpof)

Reklama

Reklama