Reklama

Reklama

Médium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2011), 92 h 59 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval, Anjelica Huston, Amy Price-Francis, Maria Lark, David Cubitt, Sofia Vassilieva, Edoardo Ballerini (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(130)

Na první pohled obyčejná žena Allison DuBois je obdařena zvláštním darem. Má vize, díky kterým dokáže předvídat zločiny či nebezpečné situace. Často ji ve snech navštěvují mrtví lidé, kteří jí prozradí detaily o své smrti nebo o jiných zločinech. Jako médium napomáhá při řešení kriminálních případů a náročnou práci musí sladit se svým rodinným životem... (TV Nova)

(více)

Recenze (59)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož mě tento seriál v 95% vždycky donutí sednout na zadek a dívat se, jak to bude dál, nemůžu jinak. A to i přesto, že jednotlivé scénáře dílů jsou jak z kopíráku - sen, nedůvěra, pátrání, uvěření a (někdy jo a někdy taky ne) happy end. Nutno podotknout, že občas se sny vyrovnají leckterým hororům. Díl, kdy se Allison zdá o podivném motivačním kurzu? kde se chlápek ptá, co všechno jste schopni pro svou věc udělat, mi leží v hlavě ještě teď. ()

Valkyria 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi myšlenka seriálu... mám ráda kvalitní krimi seriály... A k tomu ta mystika hlavní postavy, která se velice sympatická... Fajn se na to kouká... V reálu (Nevím, jestli u nás v republice... ale v cizině rozhodně ANO!) jsou opravdu média, která pomáhají vyšetřování případů... A je až děsivé, jak často se trefí přesně do černého... ()

Reklama

1308boddah odpad!

všechny recenze uživatele

Arquette ošklivci a velmi špatní herci, kteří si odmítají uznat, že na herectví se svými ohavnými ksichtíky a celkovým neumětelstvím nemají. Ona věčně ubrečená kráva (ty její pláče jsou vážně tristní) si tam rodinku z protekce tahá a tím už tak špatný seriál ještě více pohřbívá. Takže "hrdinka" prudí cizí lidi a nutí jim scénáristův omezený názor a sledující to má bavit? Jako jo, když chytí sériového vraha, dejme tedy tomu, ale když prudí každého a neustále s vlastními pokřivenými názory a tlačí ho do trestu, který je dle postavy adekvátní, tak diváci mají tupě souhlasit? Trapné, ubohé, scénárista zjevně ještě neopustil základní školu a měl ujeté rodiče. Není scénárista honibrk? Dokola opakované téma, jestli se plete nebo neplete. Pointy jasné v první minutě kdy na konci máme žasnout. Po chvíli to začne ukrutně nudit a nelze dokoukat. Netuším kolik zaplatili "manželovi", že hrál nejspíš celou dobu totálního dementa, kterému nikdy nevadí, že se už nejspíš nikdy v životě nevyspí, protože manželka má sen a nikdy ji nenapadne nic lepšího než do něj vrazit, probudit ho a vykládat mu nesouvislé blbosti. Seriál nemá hlavu ani patu a i když se snaží předstírat, že ji má, tak fakt ne. Příšerné obsazení, zvlášť děcka jsou odpudivá a tento počin nejspíš vznikl jen ze známosti. Obdivuji každého kdo zvládl všechny řady. Je to buď nezmar nebo debil. A že celé toto naprosto zbytečné dílko vzniklo na základě (skutečné) zmatené buchty, která tvrdí kolik reálně vyřešila vražd a přitom se od ní veškeré orgány moci distancují jako od svrabu, jen podtrhává stupiditu tohoto počinu. ()

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Seriál mám velmi ráda díky rozmanitosti dílů (až na věčné lekavé probouzení a větu "Joe, Joe, vstávej, měla jsem hrozný sen.") a hlavně - protože působí většina herců přirozeně. Celá ta rodinka je nenucená, jakoby k sobě vážně patřili nebo dostali jen poloviční scénář, protože letmé pohlazení, úsměvy, pohledy, lehkost vět... Takhle by se to do scénáře nikdy nedostalo. Anebo ano, ale nevím o jiném seriálu / filmu, kde by to takhle dokonale fungovalo. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Seriál operuje s klasickým viděním něčeho co nevidí ostatní..kteréžto pomáhá Allison řešit případy pro státního návladního. Ovšem zasahují i do jejího soukromého života, kde se musí vypořádat se stejným nadáním u svých dcer i bratra a je pro ni velice důležitá opora manžela..Nevím proč, ale prokládání jejího až abnormálně normálního soukromého života, které na mě působí nesmírně ideálně (se samozřejmě vidinovými záblesky)..i když není prosta obyčejných problémů..možná až zkresleně, je pro seriál důležitou a netradiční vsuvkou..která ho tímto příjemně polidšťuje..navíc, rodina jako taková je velice přesně typově vybraná, sehraná a prostřední dcera naprosto k sežrání:) ()

Galerie (249)

Zajímavosti (9)

  • Poprvé se na televizních obrazovkách tento seriál objevil 3. ledna 2005. (Weissik)
  • Postava Allison DuBois má reálný základ. Její stejnojmenný předobraz je ve Spojených státech amerických vyhlášeným duchovním médiem. (Weissik)
  • Seriál vychází ze skutečných případů a kauz, na jejichž řešení se podílela reálná Allison DuBois. (Weissik)

Související novinky

Van Helsing dostane vlastní seriál

Van Helsing dostane vlastní seriál

28.06.2024

Postava Dr. Abrahama Van Helsinga, zřejmě nejznámějšího lovce upírů, která má svůj původ v „Draculovi“ od Brama Stokera, se dočká vlastní televizní série na stanici CBS, spadající pod společnosti… (více)

Reklama

Reklama