Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 309)

Marius 

všechny recenze uživatele

Verím že komiksová predloha musí byť poriadne žrádlo, ale napriek tomu, že som ju nečítal, nemôžem prehliadnuť mnohé nedostatky filmového spracovania. Väčšina motívov i myšlienok ostáva niekde na pol ceste, sú načrtnuté ale nedotiahnuté. Film pripomína rozliatu vodu, ktorá nemá nikde svoj jednoznačný vrchol, len sa ďalej a ďalej rozlieva po okolí. Zobrazenie totality nebolo pre mňa presvedčivé ani nijak desivé. Pokiaľ by sme chceli hľadať paralely so súčasnosťou (a že ich teda je ! ) nájdeme ich, ale taktiež len veľmi bojazlivo a všeobecne načrtnuté. Film sa podľa môjho názoru bojí povedať niektoré veci na plné ústa, čo je veľká škoda. "V" je charizmatický a má vzhľadom k neustálemu maskovaniu výhodu, že mu stačia gestá a nepotrebuje mimiku, preto by som Hugov výkon až tak nadšene neospevoval, pokiaľ ide o E-Ve, Natálka je ako vždy krásna a hrá ako vždy výborne. A vďaka za znovuoživenie Stephena Reu, o ktorom už dlhší čas nebolo počuť. Pokiaľ ide o akciu, tej vo filme veľa nevidieť, pričom z dvoch akčných scén je jedna dosť slabá a druhá, záverečná je výborná. V ére bushizmu je však V for Vendetta veľmi príjemnou lastovičkou, snažiacou sa ukázať "iný" uhol pohľadu a poukázať na to ako sa mení "význam slov". Napriek tomu, že V for Vendetta tak trochu nevie čím chce byť, sa mi však tento zlepenček celkom páčil. 8/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tento film je/byl často zneužívám k propagování anarchismu, když zas TAK moc anarchistický není. Wachowští podobně jako v Matrixu využili koncept vzbouření se proti kruté nadvládě, vytěžili z něj silné emoce utrpení, vybudovali dramatický vzestup k žádoucí katarzi a nakonec spláchli diváka mocným zážitkem a pocitem zadostiučinění. Jejich film je sice protipoliticky laděný, ale věřím, že v jádru se opravdu snaží jen podtrhnout důležitost pravdy a férového jednání napříč pomyslnými kastami společnosti. Scénář je napsán moc dobře (projevy V), ale tempo filmu se zdá nevyrovnané, má svá hluchá místa... 8/10 ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bych spíše zařadila do škatulky konverzační drama než akční thriller. Na každý pád ale hodně dobré drama! Zamilovala jsem se do urostlého, silného, tajemného a děsně charismatického muže s maskou úplně stejně jako Natálka. Když na ni teď tak myslím a v hlavě si přehrávám právě zhlédnuté, vidím její dokonalý, nesmírně dokonalý herecký výkon. Každý záchvěv v obličeji, každá slza, pohyb ... to všechno jsem ji věřila na sto procent. Na druhou stranu je ale hrozně hubená. Vypadá jako by vyšla z Mauthausenu. Cosyk by měla pojest, holka. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Více měsíců Vyčkávám, kdy konečně přijde pátý listopad, který jsem si tak pracně Vyznačila do kalendáře. Víte - ani Velkej plakát, co denně Vidím Viset u mě V pokoji nepomohl... A když se Vysněné datum přiblíží, já ho propásnu! No Výtečný! Tak aspoň se zpožděním se pokusím něco Vypsat z mojí hlavy do tohohle Vokna. Nešla jsem na ten film kvůli Natalii, ani Wachowski brothers. To Vůbec. Trailer mě zaujal takovým způsobem, že jsem to prostě musela Vidět, Víte? No nechám toho, ambice, že napíšu celej komentář slovy začínající písmenem V, se Vcelku Vypařila... Vím, že film nebyl pro Většinu na Výbornou, mě ale zaujal svým Vyprávěním (no dobře, některý dialogy bych Vostříhala, akční scény prodloužila, Víc se snažila Vyjít Vstříc Vynikající předloze - kterou jsem si Vyloženě Vychutnala..., Vlažné mé reakce ale rozhodně nebyly). V podstatě jsem Viděla Vynikající film. Vendetta Vás Vážně Vezme. Vybroušený Výtvor. A jestli se ptáte, kde budu příští pátý listopad a půjdete zrovna kolem Sněmovní ulice a tam bude maniak V masce, Vážně Vás Varuju: Vypadněte! Vidíte pana Vendettu.. :)) P.S. Vážně Vskutku Velmi Vytříbená, Vizuálně Vzrušující Verze Vize Viděné Véem. Vyvrátíte?! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOILERS! Přesně to, co píše Cival - "lepší prokreslení totality." A tahle VELKÁ chyba u mě zapříčiňuje nemožnost dát vyšší hodnocení. V tom už bylo fakt lepší Equilibrium. Jinak scénář bří Wachowských, plný patetických proslovů či dovysvětlujících flashbacků mě nenadchl už vůbec. A to se už více nerozepisuji o vyloženě trapné explozi parlamentu. Rádobyšokující mainstreamový průůůměr! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (64)

  • Ve se neustále opakuje odkaz na písmeno V a číslici 5, odpovídající písmenu V v římském číslování. Také jizva na Eveyině (Natalie Portman) čele je příznačně ve tvaru V. Na většině hodin ve filmu je možné spatřit čas 11:05. Číslice při obrácení pořadí čísel dává datum 5. 11., které s dějem také úzce souvisí. (Greenpeacak)
  • V jako Vendeta byl sice režijní debut Jamese McTeiguea, ale mnoho zkušeností už tento tvůrce dříve načerpal jako asistent režie na trilogii Matrix (1999, 2003, 2003). (Divočák)
  • Vzhledem ke skutečnosti, že maska, kterou V (Hugo Weaving) nosí, je ustředním symbolem filmu, dali si na ní tvůrci opravdu záležet. Snažili se nalézt správný úsměv, který nemohl vypadat jako skutečný lidský výraz (pomohli si i tím, že obličej vytvořili symetrický, což lidská tvář není) a zároveň chtěli, aby maska nepůsobila zle, přitom však trochu hrozivě. Problémem také byla barva – nepřáli si ani moc bílou ani moc žlutou. Nakonec vytvořili přes 40 masek, které přesně seděly na hercův obličej. Existovaly tři typy, každý pro jiné osvětlení. Některé byly vytvořeny přímo aby mohly být zničeny (např. ve scéně, kdy V mrští maskou o zrcadlo). Pro scény, v nichž vystupuje větší počet maskovaných postav, bylo vytvořeno celkem 500 plastových masek. (sluppka)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama