Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 309)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže, asi první výrazný fakt je, že jsem nečetl komixovou předlohu. Film mě ovšem dokázal bavit i tak. „Vé“ je sympaťák, který vás dokáže zaujmout chováním a vystupováním. Chcete hned zjistit jeho motiv a příběh. Jeho maska je pořádně šibalská, protože se směje i ve chvílích, kdy nikomu do smíchu není. Natalie Portman hraje svoje s přehledem, nijak zvlášť mě tady neuhranula a ze začátku filmu mi přišla dost nevýrazná. Chyběla mi nějaká výrazná akce, nejlepší byla asi při vyrovnávání účtů v podzemce. 7/10* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

ŠtýloVo cool! Toto je presne a do bodky to, čo chýbalo tretím X-Menom. Akýsi iný rozmer, nielen nabúchaná pozliepaná akcia a pár prázdnych dialógoV. Perfektné prepojenie Všetkých prvkoV s akýmsi odkazom, ktorý je síce Viditeľný, no do podVedomia sa zachytáVa Veľmi nenápadne. Toto sa dáVno nepodarilo a Wachowsi Bros. si napraVili chuť po skazených pokračoVaniach Matrixu. Z každého žánru je tu ukrojený perfektný a VybalancoVaný kus. Kus kValitnej akcie, Vizionárskeho a reálneho sci-fi, ťažkej drámy a nerVného thrilleru. Natalie som žral, no celý čas som čakal ako bude "V" Vyzerať pod maskou, no Huga som sa nedočkal. To ale môj Vôbec nekazí. Aj keď z časti mi to neprofesionálne pripomína moje obľúbené 'Equilibrium'. 90%. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Parádní film...v myšlence mi trošičku připomněl Battle Royale 2 - a tak jsem čekal, že se tu zase vyrojí banda papalášů, kteří si budou stěžovat na to, že je to vlastně "jen propagace terorismu" ... well, fuck that shitheads! Hugo Weaving v roli V je opravdu excelentní ... myslím, že kdyby V hrál James Purefoy (jak to bylo původně v plánu), tak by ta postava nebyla tak výrazná, ale to už nezjistím. Taky nemůžu opomenout "balet v metru" ... prostě perfektní! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $54miliónovTržby USA $70,511,035Tržby Celosvetovo $132,511,035Tržby za predaj Blu-ray od roku 2009 v USA $3,624,371 //počet predaných kusov 190,120Tržby za predaj DVD v USA $59,080,354 //počet predaných kusov 3,118,547║ Brilantný komiks. /videl v kine: 95%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Působivý film, kterému pátou hvězdu ubírám až po asi pátém zhlédnutí. Trochu nefér, když u jiných filmů k tolika zhlédnutím ani nedojde... Weaving je každopádně skvělý a Natálka ostatně taky. Výtky vůči nedotažené režii chápu, ale McTeigue se postaral o to, aby se alespoň pořád něco dělo. Silné čtyři jsou proto stále zajištěné. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (64)

  • Komiksová adaptace si vystačila s přiměřeným rozpočtem 54 mil. amerických dolarů a během úvodního víkendu (17.– 19. 3.) zanechali její příznivci v amerických kinech 25,6 milionu. Celkový obrat se vyšplhal na 70,5 milionu, součet tržeb v kinech celého světa pak na 134,7 mil. (imro)
  • Navzdory umístění mikrofonu v masce a pod vlasy V, musel Hugo Weaving všechny dialogy dodatečně nadabovat, protože kvalita nahrávek nebyla dostatečná. (HellFire)
  • Na otázku, jak se jí hrálo s někým, kdo má celou dobu na obličeji masku, Natalie Portman (Evey) odpověděla: "Bylo to skvělé. Hugo Weaving byl prostě neuvěřitelný. Dokázal bu postavu přesně vybudovat jen svými pohyby a hlasem. Navíc jsem mohla coby herečka i postava pořád přemýšlet o tom, co je asi pod maskou. Jak se právě tváří a co se mu honí hlavou." (NIRO)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama