Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na malé české poměry a nízký rozpočet docela slušný seriál, který nejde srovnávat s Akty X už právě kvůli malému rozpočtu. Někteří herci, pravda, hrají poněkud koženě, ale ve všech těch českých sitcomech a rodinných seriálech se Strážci duší příjemně vymykají a díl od dílu nabízejí kvalitnější podívanou. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších českých seriálů, už jen proto že je pro ČR tak netypický. V dnešní záplavě nováckých a primáckých břeček a čétooidních rádoby umělečtějších seriálů prostě člověk seriál s takovou tématikou přivítá. Většína příběhů se mi svým zpracováním hodně líbila a herci taky byli slušní. Až budou reprízovat, rád zas zhlédnu. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím pouze 3. díl (neviditelný zabiják), ale je mi naprosto jasné, že není potřeba dívat se na další. Tak jednoduchoučký scénař bych snad vymyslel taky, naprosto jednoduché... Chvílemi se film tvářil jako Ordinace v r.ž. nebo podobná pí..vina, a chvílemi zase jako jakoby horor. Mám obavu, že prostě filmy s podobnou tématikou češi točit neumí. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně patří mezi nejlepší seriály ČR. Výborný námět. Hororová tvorba v Čechách nemá vůbec žádného zastání, proto vítám každou snahu, ještě by se u nás mohl začít prosazovat fantasy nebo sci-fi žánr po vzoru anglického Doctor Who, ale na to bohužel nemají Češi ambice a dostatek fantasie a když už předvedou nějaký výkon, tak to stojí za..... Obsazení je super a když se do toho přidá i originální soundtrack s parádní znělkou, kterou si ještě teď pamatuju, tak to nikdy nemůže dopadnout špatně. Já jsem s ním rozhodně spokojená a raději budu trávit večer díváním se na Strážce duší než na Ordinaci v růžové zahradě. ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Tady na tomto seriálu vidíme, jak tvůrci začínají. Sama se divím, že Arnošt Vašíček, přeci tak zapálený záhadolog, vytvoří až dětinsky nepropracovaný příběh? Přesto jsem si pár dílů užívala jako Večerníček na dobrou noc a triky z devadesátých let jsem s ÚSMĚVEM tolerovala jako dobrou parodii než, aby mne to pobouřilo a musela to nutně kritizovat :-D Mohlo to být lepší, ale nejhorší to také není ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Seriál se natáčel na mnohých místech po celé republice, kromě Prahy se natáčelo v těchto městech a obcích: Havířov, Brno, Brno-Bystrc, Knihovna FF MU v Brně, Letiště Ruzyně, Orlická přehrada, zámek Hojník, Olomouc, Ostrava, Kroměříž, Blansko, Frýdek Místek, Boskovice, Náměšť nad Oslavou, Sloup, Šilheřovice, Křtiny, Mikulovice, Heřmanovice, klášter Rajhrad, Horní Údolí, Vrbno pod Pradědem, Zlaté Hory, zámky Letovice, Hnojník a Velké Losiny, hrad Houska, zřícenina hradu Holštejn, lesní hřbitov Hradec Králové. Natáčelo se také v Pardubicích na Pernštýnském náměstí, v kostele sv. Bartoloměje a v obci Malenovice. Hrad Vrchnov, který lze zhlédnout v 1. epizodě 1. série s názvem Tajemství templu, je ve skutečnosti hrad Veveří. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Jacques Bernard de Molay byl skutečně poslední velmistr řádu Templářů, který byl 18. března 1314 upálen v Paříži na hranici. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama