Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

Fox85 

všechny recenze uživatele

No, co si budem povídat, Arnošt Vašíček není žádný scénarista a podle toho to taky vypadá. Snaha naroubovat jakýs takýs příběh na téma některá známější i méně známější legendy z našich luhů a hájů nebo i ze světa prostě nedopadá v celkovém pohledu moc dobře. Některé epizody zajímavější, ale některé byly bohužel skoro bych řekl tragické. Nelituju, že jsem se koukal, ale znovu se nejspíš koukat nebudu. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc hezký a napínavý seriál v čele s Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norisovou, příběhy někdy vyrůstají opravu ze skutečných základů tajemna a stejně tak rozkrývají často doposud nezodpovězené otázky. Mám moc rád večery u tohoto milého českého seriálu, který svou povahou dokáže nabudit pocit tajemství a záhady i po opětovném shlédnutí. Opravdu nechápu kritiku na tento seriál a myslím, že nejvíce ho kritizují "pseudohistorici", nebo-li amatérští znalci dějin, pro neúplnou historickou přesnost a menší dokreslování skutečností, pro ně mám radu: fakta nehledejte v seriálu, který má bavit a bavte se. ()

Reklama

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tuhle láhůdku teď hltám. Náramě se bavím. Třeba dnes jsem si říkal, proč mu ta manželka podala jinou roušku, která ještě ke všemu chladí. Bohužel to byla pointa, jěž mi měla zůstat utajena až do závěrečných minut, ve kterých bylo odhaleno, že mu manželka podala jinou roušku, která ještě ke všemu chladila. Buď jsem geniální, ... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Škoda té předvídatelnosti a totální scénáristické gumovitosti, protože nebýt toho a trapných úvodních titulků, o tagline (která se navíc nesmyslně obměnila hned v prvním díle) nemluvě, strhával by hodnocení do propasti "jen" vyžilý playboy Vaculík, jehož dohlavyklínyvalící fígle jsou průhledné stejně jako je Tomáš Krejčíř špatný ochotník. Když už ke spolupráci zlanaříte Ilju Racka a dáte mu roli univerzitního profesora historie, možná by mohlo během té jeho přednášky zaznít něco co neví každý, kdo na gymplu hodiny dějepisu neprochrápal. Škoda, že Zuzana Norisová plní povětšinou úlohu spící/snící/vize mající panny, která pouze pronáší hlášky typu "ten muž je mrtvý":P Protože v jejím případě je alespoň na co se dívat a když má vidění, není v záběru:) Prostě shrnuto, Strážce Duší je dost trapný pokus o mysteriózní seriál, a určitě se mnou budete souhlasit, že vás víc mrazilo, když EM šel po schodech zvonice nahoru za Janem Tleskačem... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

´dávám dvě * a to z jednoho důvodu - ony jsou ty scénáře prostě neskutečně pitomé a vyznění každého dílu zcela do ztracena prostě dokáže neskutečně naštvat, přeci jen by bylo záhodno na další díly trochu odkazovat. Dál tu máme neskutečně špatnou technickou stránku věci, kameraman i Petr Malásek vylezli z nějakého toho dávno zabetonovaného bunkru , kde byli po dobu dvaceti let drženi a mučeni ukrajinskými discovideoklipy. Půlka herců hraje mizerně, scénáře jsou neskutečně pitomé (já vím, to už jsem říkal, ale ony jsou fakt pitomé), ale i tak přiznávám, že mě to v těch deseti letech, co mi bylo hodně bavilo. Opakování už mi dalo ukázat hrůzosnub tohoto díla... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • V epizodě „Hrobka času“ se Armín večer po natáčení dokumentu na hradě Zvíkov převlékne do světlých kalhot a bílé košile, v dalším záběru ale na sobě má tmavé kalhoty a černou polokošili. (navabaca)
  • Armínův známý, počítačový expert Filip, odhaluje v epizodě „Madonin dar“ tajemství Madony na skle pomocí programu Adobe Photoshop. Mimo jiné používá ke své práci kuličkovou myš Hawlett Packard. (navabaca)
  • Restaurace, kde Armín (Lukáš Vaculík) jedl, je Penzion Rejvíz v Rejvízu, Zlaté Hory. V tomto penzionu se nachází salón s dřevěnými židlemi, kde opěradlo tvoří vyřezávané portréty místních obyvatel. Asi půl kilometru od obce se nachází naše největší rašeliniětě – Velké a Malé mechové jezírko. (LaCasita)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama