Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Do očí bijúca lacnosť celého tohto projektu nie je tým najslabším aspektom "Strážcu duší". Námety jednotlivých dielov sú nezaujímavo scénaristicky spracované, ale ani to nie je ešte to najhoršie. Za úplnú katastrofu považujem herecké výkony komunistického odchovanca Lukáša Vaculíka a porevolučnej "star" Zuzany Norisovej. Ani na moment ma nedokázali presvedčiť o svojich postavách. Tešil som sa na tajuplný mysteriozny český TV seriál, ale dočkal som sa len odfláknutej frašky. * ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky s odřenýma ušima. Očekával jsem seriál nepostrádající nádech tajemna, napínavý, originální, s patřičnou atmosférou. Tajemno se zde sice vyskytuje, ale atmosféra je "vydýchaná", napínavé je to jako guma od starých tepláků a originální jen do určité míry (ale faktem je, že v žánru tajemných a mysteriózních příběhuů se nedá stále přicházet s něčím novým, neboť vše "strašidelné" již bylo někým objeveno). Navíc zpracování hodně zavání amatérismem. Nicméně za odvahu pustit se do podobného projektu mají tvůrci mé uznání. To je však asi to největší pozitivum. A popravdě řečeno, diváky odvaha tvůrců zase tak moc nezajímá... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na malé české poměry a nízký rozpočet docela slušný seriál, který nejde srovnávat s Akty X už právě kvůli malému rozpočtu. Někteří herci, pravda, hrají poněkud koženě, ale ve všech těch českých sitcomech a rodinných seriálech se Strážci duší příjemně vymykají a díl od dílu nabízejí kvalitnější podívanou. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím pouze 3. díl (neviditelný zabiják), ale je mi naprosto jasné, že není potřeba dívat se na další. Tak jednoduchoučký scénař bych snad vymyslel taky, naprosto jednoduché... Chvílemi se film tvářil jako Ordinace v r.ž. nebo podobná pí..vina, a chvílemi zase jako jakoby horor. Mám obavu, že prostě filmy s podobnou tématikou češi točit neumí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se budu u tuzemského seriálu bát. Strážce duší mi potvrdil, že u to je možné. Bohužel, některé díly jsou dost nezajímavé, hlavně ta druhá série, ale zbytek seriálu byl pořádně napínavý a tajemný. jeden z nejlepších českých seriálů, opravdu byl moc dobrý. Vždycky jsem si přál větší počet dílů. Nejvíc se mi líbil David Suchařípa jako strážce, i když ho moc extra nemusím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (54)

  • Templ (chrám) v Paříži (francouzsky Le Temple) byl název sídla templářského řádu, který se usídlil za hradbami tehdejší Paříže po pádu Akkonu v roce 1291. Templáři vysušili zdejší bažiny a na pozemcích darovaných Ludvíkem VII. vystavěli opevněný komplex budov. Později zde vzniklo vězení. Ze staveb se dnes již nic nedochovalo. (sator)
  • V epizóde "Syndrom ozveny" môžeme na konci 4. minúty počuť pieseň "Stín katedrál" z filmu Rebelové (2001). (janik79)
  • Faustův dům, kde Armín (Lukáš Vaculík) pátrá po původu záchvatu mladé dívky, která při rituálu představoval médium, se nachází v Praze v Novém Městě. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama