Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Revanx 

všechny recenze uživatele

A Scanner Darkly je skvelý film. V istom zmysle však trpí tým, že jeho príbeh, ktorý je aj tak často v úzadí, je úplne prevalcovaný jeho formou. Napriek tomu ide o jeden z najzaujímavejších počinov posledných rokov a každý milovník sci-fi by po tomto filme mal zaručene siahnuť. A možno nielen on. Ale to už je na Vás, nie nadarmo sa pri vstupných prehliadkach na odvykačku hovorí: „The choice is yours.“ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je propracovaná, že kolem sebe doslova zadupává vše ostatní. Herecké obsazení je skvostné, ale příběh sám o sobě tak působivý není a hodně dokáže nudit. A právě to nevšední zpracování a Linklaterův novátorský přístup jsou tím nejlepším, co tenhle vymoděný snímek přináší. Ale děj je podle mě vždy důležitější, než působivý vizuál. A tady to dějově docela vázlo. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Geniálně zahrané. Nějakou dobu jsem si pochvalovala, jaký v tomto krimi dramatu použili vtipný a odlehčený humor s porcí nadsázky, jelikož jsem zatím žádnou z knih PKD nečetla. Svým způsobem to tak je. Woodyho a jeho role ztroskotanců miluju čím dál víc. Spolu s Robertem a Rorym vytvořili neuvěřitelně kouzelnou trojku, protože pokaždé když spolu něco podnikli nebo vedli nějaký rozhovor, rozesmáli mě, jako bychom byli v nějaké grotesce. Jejich hlášky, různé detaily mě dostávaly do kolen! Nicméně jsem díky komplikovanějšímu Keanovi záhy pochopila, jak moc temný obraz skutečnosti to vlastně doopravdy je, pokud v něčem člověk jede. To, že okořenili vizuální stránku filmu komiksovou animací, je docela dobrý nápad. Mělo to svůj půvab. Závěr trochu složitější, ale dalo se ... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca paranoia schyzofrénia depresia konšpirácia halucinogenné psycho vyzuálne opodstatnene prevedené vnímanie a myseľ feťákova dialógy (prevody na bicykli, cesta autom =)). Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Rory Cochrane, Winona Ryder najdokonalejší výber hercov v dejinách filmu :() ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

K adaptaci nejosobnějšího románu P. K. Dicka jsem byl velmi skeptický. Ano, zvolená metoda je zřejmě ta nejlepší, protože jako klasický hraný film by to nemělo šanci vůbec. Teď musím uznat, že to nedopadlo zase tak špatně, jak jsem se obával. Ale ta paranoidní atmosféra předlohy se na mne prostě z filmu nepřenesla, což je podle mne největší nedostatek tohoto filmu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Český distribútor sa z opatrnosti rozhodol neuviesť film do kín. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama