Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání vypráví cituplný a překvapivý příběh jednoho věrného psa (namluvil Josh Gad), který nachází smysl své existence prostřednictvím životů lidí, které učí smát se a milovat. Během pěti desetiletí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavede na strhující a povznášející cestu, na které promlouvá k srdci všech lidí, kteří kdy milovali nějaké zvíře. Přestože se během těch let postupně reinkarnuje do několika psů různých ras, je to jeho pevné pouto se spřízněnou duší jménem Ethan, které přenáší a inspiruje jednoho psa na jeho cestě za nalezením vlastního poslání a skutečného smyslu existence a pro svého chlapce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (447)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Som psickar a na film som sa dost tesil, ale nejak ma to vôbec nebavilo. Nie je to ani dostatocne dojimave a ani zabavne. Nemam rad tento epizodny styl filmov v ktorom sa rychlo strieda viacero pribehov, takze si ma ziadny z nich nestihne ziskat. Vsetci tí psi sice boli roztomili, ale vôbec ma nezaujali ludske postavy a tym padom sa u mna nedostavili ani ziadne emocie, ked sa na konci kruh uzavrel a pes sa stretol so svojim pôvodnym panom. Jedine, co sa mi pacilo, boli epizodky medzi psom a kocurom. Tie boli fakt vtipne. Zvysok je sterilny priemer. 4/10. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Môj najobľúbenejší film so zvieratami v hlavnej úlohe. Hravý, milý, vtipný, roztomilý, hrejivý, oslnivý, pekný, dojemný a bez zbytočného pátosu, s určitou dávkou predvídateľnosti, ktorá však vôbec nevadí, ba naopak ešte viac zmocňuje celkové pocity z filmu. Uvedomil som si taktiež, že sa k filmu strašne rád vraciam a zakaždým si ho dokážem užiť naplno, akoby som ho videl zase prvýkrát. A zakaždým plačem dojatím. Čo asi svedčí o tom, ako veľmi dôležitý pre mňa je. Ani neviem, čo ešte tak dlho rozpisujem, je to prosto a jednoducho krásny film. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström je na emoce bourák. Dokáže je vyždímat i z příběhu, který námětem jde proti smýšlení celého křesťanského světa. Psí duši tu nepošle do psího nebe, ale pořád jí vrací zpátky na zem, aby se tu vtělila do těla dalšího psa a dle filmového poslání hledala svého osudového páníčka. Kdyby si to alespoň nepamatoval, ale on si pamatuje každý předešlý život. No, co Vám budu povídat, po příběhové stránce je tenhle kousek hodně slušnej galamatyáš, ale na druhou stranu, jak jsem řekl, režisér ovládne situaci a dá najevo, že u filmů se psy dokáže rozbrečet i tučňáky, takže mu to nakonec stejně sežerete, protože takovou emotivní vypalovačku se zvířaty Vám v dnešní době málo kdo nabídne. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Setsakra naivní námět, přetavený do neurážejícího rodinného nadprůměru, který místy dokáže vyvolat nějaké emoce, ale občas i bohužel tápe na místě v jedné z těch několika příběhových linek. Jako pejskař si žádnou takovouhle příležitost ujít nenechám, jelikož těch psích filmů tolik zase není, ovšem na druhou stranu už jsem viděl i zajímavější kousky. A to se Dennis Quaid vážně snažil a PRko mě taky neodradilo...8/10 ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Všední až méně vkusné výjevy o tom jak jsou pejsci rozkošní, jak se mají s lidmi rádi, apod. Sama jsem jednoho psa měla a měla jsem ho moc ráda. Nicméně tento film hraje prvoplánově na city, je to spíše pro děti a neplnoleté. Mně osobně toho tato rodinná komedie mnoho nepřinesla. Až na to "překvapivé zjištění", že štěňátka jsou roztomilá a podobné světové objevy. Filmy by měly vzbuzovat emoce, nebýt chladné, ale ani nemají diváka lacině citově vydírat. Neříkám, že se nad tím filmem nedá místy laskavě usmát nebo uronit slzu. Lze to brát jako oddechovku, když není po ruce nic lepšího, nicméně těch současných 81% co film má, mě poněkud zaráží. Příběhy jsou skutečně slabé, rozmýšlela jsem se zda nedat ještě nižší hodnocení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Bryce Gheisar, který hraje mladého Ethana, má v reálném životě kočku se jménem Bailey. (BMW12)
  • Plemená psov, ktoré boli použité v tomto filme, sú: zmes bígl-nemecký ovčiak-teriér, zlatý retriever, nemecký ovčiak, waleský corgi pembroke a mix svätého Bernarda a austrálskeho ovčiaka. (Arsenal83)
  • Dennis Quaid nosil farebné kontaktné šošovky, aby mal hnedé oči. V skutočnom živote má modré. (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama