Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a pistolník Latigo uteče před svou vyvolenou a jejími přítelkyněmi, když cítí, že by se musel věčně podřizovat jen bláznivým ženským nápadům. V malém městečku, kterým právě projíždějí, tajně vystoupí z vlaku a vzápětí se nechá najmout za šerifa s měsíčním platem sto padesát dolarů. Vůbec se přitom nepozastavuje nad tím, že stejné zaměstnání tu před ním v krátké době vystřídalo hned několik mužů a někteří při jeho vykonávání skončili tragicky. Jeho zdánlivé lehkomyslné rozhodnutí plyne z toho, že necití žádnou povinnost zůstat zde navždy. Za pomocníka si vybere dobrosrdečného bývalého pomocníka od koní Juga Maye, s nímž se pokouší znovu zavést ve městě klid a pořádek. A protože se Latigo v něčem od místních mužů přece jen odlišuje, stává se brzy také předmětem milostného zájmu... Komediální western natočil režisér Burt Kennedy, který neskrývá své okouzlení žánrem a zároveň i chuť se vysmát některým jeho zavedeným vzorům. Volně přitom navázal na svůj snímek Podporujte svého šerifa! a hlavní roli opět svěřil Jamesu Garnerovi, stejně jako využil řadu stejných představitelů do vedlejších postav. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Gig 

všechny recenze uživatele

Pokračováni komedialního westernu Burta Kennedyho, který oproti prvnímu snímku je vyčplý. Je to nejen omíjení pořát dokola stejné téma, ale i problém je, že sic z původní partičky tu zůstal James Garner, Morgan a Jack Elam. Hlavní sympatickou hrdinku nahradili jinou, která už tak nejiskří a nehláškuje. Taky i dabing už nestojí za nic. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Aj keď nejako výrazne neholdujem sledovaniu westernov, tak ma táto komédia veľmi dobre pobavila. Plusom pre hodnotenie tohto filmu je určite aj skutočnosť, že ho neporovnávam s predchádzajúcim filmom s podobným názvom s modifikáciou osoby. Skvelé “vtipy“ spolu so zábavnou zápletkou sú v tomto filme dobre zakomponované a aj keď k určitým pasážam (situáciam) mám mierne výhrady, tak nakoniec mi to vychádza, že ide o jednu z najlepších komédií čo som videl a to s ohľadom na rok vtipnosť nezvetral ani čas. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podporujte svého šerifa! a Podporujte svého pistolníka! má možná hodně podobný název (včetně anglického originálu) a hrají v něm vlastně všichni ti dobří herci, kteří se protloukli i městečkem Calendar, ale rozhodně se nejedná o stejně dobrou komedii. Byť jsem se snažil sebevíc. Tady to ale prostě nešlo. A sáhodlouze jsem přemýšlel, čím by to mohlo být. Jednak si ale myslím, že občas tu vtip až přehnaně tlačil na pilu a další věc i samotný český dabing. Zatímco jsem podpořil svého šerifa a vpálil mu pěti hvězdu za příjemný šok, který ve mě vyvolal, tady jsem musel smočit prsty a zvolit tříhvězdu, protože i když se herci snažili sebevíc, bylo mi chvílemi, jak kdybych koukal na dnešní komedie pro náctileté - trapně. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že dvakrát do stejné řeky se vstupovat nemá. "Podporujte svého šerifa!" je úplně někde jinde. Obdobné herecké obsazení nenaplňuje to, co se od něho dalo čekat (akorát James Garner s Jackem Elamem poměrně válí, ovšem svým minulým hrdinům se nevyrovnají) a některé scény působí křečovitě (feministicky laděná rvačka v baru). Na druhé straně jde ale pořád o solidní zábavu na nedělní odpoledne. 50%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dva roky po podporujte svého šerifa vzniklo prakticky ve stejném obsazení "pokračování". Uvozovky proto, že jedná se nový příběh s novými postavami. Do malého městečka tentokrát přijíždí sňatkový podvodník se závislosti na ruletě, kterého si uprostřed války majitelů dolů spletou s pistolníkem. Jenže jednička ač ztřeštěná komedie se dala brát i vážně a byla i napínavá, tohle je už čistě šaškárna, kde všichni přehrávají a šaškují až to hezký není. Zejména ta ohyzdná, pološílená Patience mě nebyla sympatická ani trochu. Na originál se to nechytá, místy jsem kroutil hlavou, ale je pravda, že jsem se nenudil a místy slušně zasmál. Průměrné 3*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Vlak v úvodních titulcích a závěrečné scéně jede po coloradské úzkorozchodné železnici Durango & Silverton, jejíž tehdejší název byl Denver and Rio Grande Western. (sator)
  • Do úvodní melodie filmu, kdy krajinou jede vlak, je namíchaná píseň „Orange Blossom Special“ autora Ervina Thomase Rouse. V Československu píseň počeštila a nazpívala skupina Greenhorns pod názvem „Oranžový expres“. (sator)

Reklama

Reklama