Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mít vždy dobrou trefu a zůstat naživu, o to tady vlastně běží... Jason McCullough dávno plánuje svůj odjezd do Austrálie, a jen shodou okolností se pak na cestě náhodou ocitne v městečku zlatokopů Calendar, kde zrovna příliš nevládne klid a pořádek. Spíše si tam každý dělá, co chce a často přitom jde o život. Místní starosta Perkins s dalšími zástupci právě hledají náhradníka za zabitého šerifa. Vhodným kandidátem se díky svému přesvědčivému umění pistolníka stává Jason. Ten pak spolu s vykutáleným pomocníkem Jakem začne řešit po svém problémy s pořádkem ve městě. Na prvém místě se musejí vypořádat s místní bandou zločinců… Divácký, komediálně laděný western natočil herec, scenárista a režisér Burt Kennedy, tvůrce snímků Honáci, Vůz plný zlata, Vlakoví lupiči. Jeho příběh využívá klasických westernových prvků a situací s komediální nadsázkou, vtipem a humorem. Úlohu neohroženého Jasona McCullougha ztvárnil James Garner (známý z filmů Velký útěk, Souboj u El Diablo, Grand Prix, Vesmírní kovbojové a Maverick). (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Zdravíčko! To jsme dneska hodný!" Pokud tato slova z dutiny ústní vypouštějí největší místní desperáti, tak lekce etikety, zdarma rozdávané novým šerifem, evidentně padly na úrodnou půdu. Svéráznou obnovu veřejnýho pořádku na Divokém Západě považuji za mimořádně vtipnou záležitost a šerifova odzbrojující flegmatičnost je jen bonusem navíc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak mám byť úprimný, čakal som klasický western. Už úvodná scéna naznačujúca ako vypukla zlatá horúčka, ma však okamžite vyviedla z omylu. A bavil som sa. Charizmatickí herci, príjemný a netuctový humor a pritom je to stále poctivý western. Samozrejme, keby to nemalo ten šarm starých filmov, bolo by to za tri... ()

Reklama

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Legendární westernová komedie s padouchy a se špinavými padouchy. Pokud si vás ale nezíská herecký výkon hlavního hrdiny (James Garner), tak to bude chvílemi i docela otrava. Aby komedii udržel jen situační humor, to už sakra musí být situační humor! I tady by prospěla občas nějaká ta hloubk, případně dějové zvraty. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10/ Efekty 9/10/// +úžasný James Garner, celé se to nese v odlehčeném stylu, je to zábavné, má to povedený český dabing -jediné co mi vadilo, že závěrečná přestřelka nebyla hraná moc vážně a film mohl být delší/// Nevím co říct. Nečekal jsem tak pohodový film. Ono dnes když nepočítám klasiku, tak málokterý starý "neznámý" western dokáže strhnout, zaujmout nebo pobavit. Ovšem tohle je skvělé dílo. I téměř po čtyřiceti letech má co nabýdnout a je neodolatelně zábavný./// Celkem 86%/// ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Vtipný, vtipný a dokonce, řek bych, snad i trochu inspirovaný Kurosawovo Yojimbem?! Dalo by se říct, že to je i trochu blbost, ale zábavná od první do poslední minuty, z westernů si utahující, plná šviháckých výkonů (kromě Garnera bych vypíchnul např. Fordova oblíbence Waltera Brennana, Jacka Elama a Bruce Derna) a výborný hudby. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Během rozhovoru Danbyových v baru zvedne otec Danby (Walter Brennan) ze stolu skoro prázdnou sklenku whisky, která se během pohybu k ústům "zázračně" naplní. (GordonCZ)
  • Když při večeři u sebe doma vykládá starosta (Joan Hackett) šerifovi (James Garner) o své dceři, má během rozhovoru ubrousek u krku pokaždé v jiné poloze, aniž by se ho přitom jakkoliv dotýkal. (GordonCZ)
  • Nevěstinec „Dům madam Orr“ je zajímavou slovní hříčkou; zdá se, že jde o rafinované šťouchnutí do Williama T. Orra, manažera Warner Bros., s nímž měl James Garner spory. (sator)

Reklama

Reklama