Reklama

Reklama

U konce s dechem

  • Česko Bez dechu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje jako zlodějíček Jesse, který v kradeném autě narychlo opouští Las Vegas a na cestě do Los Angeles zastřelí policistu. Pomalu se kolem něho začíná stahovat kruh, ze kterého není úniku a vyvolává jen další zločiny... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Han22 

všechny recenze uživatele

Francouzský originál jsem nikdy neviděl (a ani po tom netoužím) a remake... no příšerná kravina. Hlavní hrdina je naprosto pitomý, ovšem řádně namachrovaný frajírek spoléhající jen na vzhled. Navíc s nulovou morálkou; co chce si prostě ukradne, zabití poldy ho taky netrápí a holku prostě miluje, tak musí být s ním. Taková postava se nedá brát ani vážně, natož ji fandit a Gere tomu svým "herectvím" taky nepomáhá. Stejný je to s celým filmem. Povrchní, pitomé, kýčovité romantické drama, které do krimi spadá jen tím, že po něm jdou jasnovidní poldové, kteří bůhvíjak vědí že je vrah a vždy ho neomylně najdou. 2* jen za věci kolem - 80s atmosféra, staré rokenrolové pecky a především neskutečně hot Valérii Kaprisky a všechny scény s ní. Ta se dá aspoň trošku chápat - naivní dvacítka zblbnutá vášní a adrenalinem. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobré ako Breathless od Godarda. Zachováva si to ten voľnomyšlienkarský feel originálu, ale má to silnejšiu pop-kultúrnu rezonanciu cez citácie z komixov, rockabilly soundtrack a odkazy na filmy. Kaprisky je v porovnaní s Jean Seberg detská liga a hraje hlavne telom. Zato Gere ide v roli excentrického pošuka na plný plyn a dáva spomenúť na svoju kreáciu z Looking for Mr. Goodbar. ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Omg, právě jsem asi našla ideální film pro mě, protože se tam vyskytuje praštěná a šílená postava, která celý film táhne v podstatě sama, je hezká - doslova jsem se Richardu Gerovi dívala jen na prdel 🔥, vlasy mu taky hodně přidávaly (vypadal jak Elvis Presley), takže souhrnně - člověk co má dobrou ass má u mě vždycky plusové body. 🫦✨ Neviděla jsem naštěstí žádné původní zpracování, ani se na něj radši nekouknu, protože tohle mě bavilo. Mělo to spád a moje pozornost vydržela tu hodinu a půl v kuse stále koukat na dobrou ass Richarda Gera. 👍🏻 Trochu mě vytáčela hlavní hrdinka, jak měla ten divnej přízvuk. Ke konci to bylo docela napínavý a divím se, že ten růžový telefon stále fungoval po tom množství vody, které do něj Jesse nakapal. Asi si to jdu pustit znova ty jo. 😫 ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Osudem remaků obvykle bývá, že nedosáhnou na originál, ale občas jsou i výjimky. V tomto případě nestačilo v tomto filmu ani skvělé herecké duo Richard Gere, Valérie Kapriská. Snaha zopakovat a vsadit na předešlý úspěch originálu se vždy nevydaří, alespoň v mém případě se to nepovedlo. Nic naplat původní dvojici z originálu Paul Belmonda, Jean Seberg nelze prostě nahradit. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Existuje vůbec nějaký dobrý americký remake evropského filmu? Vždy mne napadne, že už je na tom Hollywood dost špatně, když musí vykrádat náměty jinde. A pravidelně je překope a přízpůsobí masovému vkusu diváctva (tedy zprasí) tak, že to volá o pomstu. Tohle vypadá jako nepovedená parodie původního filmu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Ženu a dítě v autě Thunderbird, které Jesse (Richard Gere) ukradne, hrají manželka a dítě režiséra Jima McBrida. (FilmFan24)
  • V původním francouzském filmu U konce s dechem (1960) je hlavní hrdina Francouz a dívka Američanka, v tomto remaku je tomu naopak. Role Moniky (Valérie Kaprisky) převzala příjmení Poiccard od hlavního hrdiny Michele (Jean-Paul Belmondo) z původního filmu. První verze se odehrává ve Francii v Paříži, remake v USA v Los Angeles. (Namaste)

Reklama

Reklama