Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Popri Dumbovi najlepší disney!!! Tá animácia má tak neskutočný groteskný a miestami sitcomovský potenciál až som chvíľami neveril vlastným očiam. Dynamike sa novodobý shrekovia, či doby ľadové zatiaľ sotva priblížili. A nejaké to nutné zlo vo forme toho vyžadovaného morálno emocionálneho precitnutia bolo naozaj iba formálne. Super! ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ne tak hezký animák, ale o to originálnější a vtipnější. A samozřejmě nechybí morální poučení, kterak se král v lamu proměnil a naučil se myslet i na ostatní. Líbily se mi náznaky sarkasmu, jako například vztah mezi přestárlou čarodějnicí a přihlouplým svalovcem Kronkem a další narážky, které pochopí dospělí a dětská mysl zůstane čistá. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy klasická ruční animace byla nahrazována tou počítačovou, vznikla tahle svižná, vtipná a zábavná komedie, která bez problému zaujme mladší publikum krásnou animací a to starší komediálními frky a funkční chemií ústřední dvojice. Jen jsem zde nenašel nic navíc, co by mě k filmu nutilo se vracet. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Máš ten jed?" "No jasně, ten jed. Ten jed pro Kuzca. Jed vybranej extra na zabití Kuzca. Jo, Kuzcův jed." ________________ Jo, jasný, sex je cool, ale už jste někdy viděli Není král jako král? Tenhle nadčasovej animák nejenomže definoval humor, ale i dětství generace Z – a tuplem moje dětství, protože vypálený DVDýčko s touhle kultovkou jsem si přehrával nesčetněkrát a čuměl na něj doslova kdykoliv a kdekoliv (radši ani nechcu vědět kolikrát jsem tuhle klasiku vlastně viděl, až to ani zdrávo není). Není král jako král z hlediska subžánrů však nefiguruje jenom jako dobrodružný feel-good buddy-movie anebo groteskní kanonáda absurdních gagů [ať už jde o vizuální humor, meta-humor, running-jokes či borcení čtvrtý stěny, ten komediální timing je prostě top notch], ale i jako nefalšovaná přímočará komedie s atypickým a přesto poutavým příběhem s prvky/motivy bajky, která brilantně využívá svůj cartoonish rozměr, fikční stylizaci ale i character development hlavního (anti)hrdiny. To vše dokonale nahuštěné ani ne v 80 minutový extrémně nahláškovaný šílený jízdě, ke který se vždy nostalgicky rád vracím...... Za mě (a doufám že nejenom za mě) absolutní hidden gem, raritka, klenot a esence krásy a magie kresleného filmu, která zraje jak fajnový vínko. Nadčasová záležitost! Společně s Medvědími bratry, Dinosaurem, Planetou pokladů a El Dorádem můj nejmilovanější animák z éry studiové renesance na kterej nedám dopustit (dost mě jímá hrůza že tenhle masterpiece ve skutečnosti pochází od Disneyho). Scénka v restauraci je top tier komedie až Tarantinovského střihu. No a Kuzco je zcela bezkonkurenčně nejlepší disney princezna. Kronk je legenda - jeho recept na špenátový kapsy okamžitě potřebuju. Českej dabing geniální. Co dodat? Kdo u toho nehrčí smíchy, nemá vkus. Müluju to! 10 lam z 10 🦙 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě neinfantilní pohádka, která pobaví děti, ale kupodivu i dospělé. A to i přesto, že není plná dvojsmyslů. Všechny postavy kromě Pacha jsou vtipné a dvojnásob to pak platí o čarodějnici a jejím pomocníkovi. Navíc i když je zápletka pohádkově jednoduchá, některé vtípky jsou opravdu originální. A i když se při sledování Není král, jako král neprohýbáte smíchy, těch vtípků je tolik, že vám úsměv z tváře opadne až při zavěrečných titulcích. Škoda že podobných animáků Disney nedělá víc a nevybodne se na přiblblé Barbie a jiné hnusy. Ale i tak mi hlava nebere, co na placaté pohádce s relativně krátkou stopáží, stojí 100 mil. USD ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Pachova žena Chicha je tehotná. Podľa komentára na DVD je to prvýkrát, kedy bola nejaká Disneyho postavička zobrazená v takomto stave. (Abiosis)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama