Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete... niekedy mŕtvi zostávajú s tými, ktorých milovali.“ K thajskému SHUTTERU som sa dostal až po všetkých „základných“ ázijských šokoch (OKO, RINGU, ZMEŠKANÝ HOVOR, séria JU-ON) i menej základných (TEMNÁ VODA, INFEKCIA, PREDTUCHA), nevraviac o amerických remakoch (NENÁVISŤ, KRUH, PULSE). takže hoci by sa mohlo zdať, že som toho mal po krk, jednalo sa napokon o poriadne mrazivé, znepokojivé a psychologicky vtieravé psycho, ktoré vám rozhodne neodporúčam pozerať samým a v noci. O štyri roky vznikol nevydarený hollywoodsky remake. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela chápu, proč si tenhle filmeček zadělal na americký remake - který se nepovedl, protože tvůrci remaku nepochopili, v čem je kouzlo původního snímku. A to v postupném odměřování informací, které jsou prolnuty velmi dobře aranžovanými a natočenými lekacími scénami.Není potřeba mít hektolitry krve, aby se člověk bál - stačí temná komora a čudlík na dveřích (který má ve filmu hned trojí účinek a odkazy), nebo prosluněný kabinet s naloženými žábami a jeden Polaroid a jeden nečekaný výkřik. Líbí se mi, že se film věnuje i tématu fotografií duchů, kdy zjistíme, že ne všechny jsou falešné, že pořád zůstává pár nevysvětlených fotek. Hezká je i přednáška o fotkách mostu, kdy na každé fotce stejný most vypadá jinak, tudíž fotky nezachycují realitu. Některé scény ale postupně nudí a obešel bych se bez nich (třeba WC u benzinky - jako vtip ok, ale nehodí se to sem), jindy mi chybí lepší návaznost scén (jednu chvíli spí v pokoji, ve druhé jede jeden z nich někam autem a nevíme proč). Rovněž nám toho tvůrci moc neprozradili - rovnou nás vhodí do pijáckého bratrstva, ale my nevíme, proč chlastají, jestli chlastali i předtím, a následně chybí nějaká časová souslednost (před jak dlouhou dobou došlo k prvotním událostem? Po jak dlouhé době přišla Jane? A proč ho tak tupě pořád miluje, i když ví, o jakého jde podrazáka? Protože někdy se mluví o týdnu, jindy že se věci staly včera, spousta věcí zůstává nedovysvětlena, což mne mrzí) A konečně jsem nepobral celé vyznění filmu - tak ten duch chtěl co? Chtěl varovat tu současnou dívku, když pořád odkazoval k těm schovaným fotkám? Chtěl svého milého zabít? A nebo ne? A proč? Ten konec je jako fajn a je nečekaný, konečně víme, proč ho bolí za krkem... :-) Škoda, že tvůrci trošku nedotáhli celý ten příběh ještě do jemnějších detailů, aby vynikl i pod makro zvětšením, když mluvíme o fotkách. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Tak z této thajské záležitosti jsem vcelku dost paf. Nečekal jsem moc... a dostal jsem vrchovatě. Parádní lekačky, silný příběh, který (až na pár momentů) ani moc nedrhne. Dlouho už jsem se tak parádně nebavil a nebál... navíc postupně odhalované tajemství proč, jak, kdo tomu všemu dává smysl a jakousi hloubku. A ještě k lekačkám: samozřejmě je to věc silně subjektivní - záleží na osobě, rozpoložení etc. - ale ty ze SHUTTER mě fakt vytáčely na maxi-míru. Shrnuto a podtrženo: Vynikající horor, který má pár chybiček... ale ty mu určitě za všechny ty parádní lekačky rádi odpustíte. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je sakra pravda že priateľom z východu je jedno, že varia z tých istých prísad a len výsledok je vždy iný a len dobrý kuchár dokáže pripraviť chutnú porciu. Ale keď je po tom taký dopyt. Nemôžem uprieť istú nudu od začiatku filmu, ktorá pominula asi v polke s prvou pointou, no Shutter patrí rozhodne k nadpriemeru vďaka zručným ľakacím scénam a poctivou dávkou poínt. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně na duchařské horrory moc nekoukám, nebo je moc nemusím. Ale tohle je v rámci duchařského horrorového subžánru dle mého naprostá špička. Snad od dětství se mi nestalo, abych se u filmu lekal a abych se u něj chvílemi bál. Přitom mechanismus spouštění těchto "reflexů" je jednoduchý ... hodně dělá dobré ozvučení domácího kina nebo dobrá sluchátka, stejně jako náhlé, nečekané a odpudivé výjevy. Na ničem jiném to nestojí. Ale tento film má tyto scény dovedeny do dokonalosti. Nstojí však pouze na nich, ale také na obstojném příběhu, který z tradiční "nehody na silnici" udělá docela zajímavý a postupně se odkrývající příběh. Skutečně výtečná záležitost, pro příznivce žánru rozhodně povinnost! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)
  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama