Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

marvan 

všechny recenze uživatele

Hrdinové filmu se každý po svém vyrovnávají se ztrátou nevinnosti. Novinář Jack Burden se pomalu upíjí k smrti a sleduje, jak se Stark stává guvernérem a mění se v podobné monstrum jako ti, proti nimž na začátku kariéry vyrazil. Přestože se Burden i Stark namočili do „špíny“, jejich pochyby a otevřené zhodnocení vlastních selhání je nakonec očišťuje. Naopak Adam, držící se svých zásad, ale doopravdy jen odmítající vzdát se zjednodušeného pohledu na svět, se v závěru stává nic netušícím nástrojem těch nejhanebnějších pohnutek. Svět nelze měřit očima dítěte, ale zavřít je zcela, znamená odumřít zevnitř. Sean Penn v roli sofistikovaného primitiva exceluje. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si vyhlídl hlavně kvůli obsazení Kate Winslet a ona zde měla bohužel jen takový malý "štěk". Hlavními postavami jsou zde Law a Penn, kteří mi oba chvílemi lezli jaksi taksi na nervy. Zato jsem přivítal ve vedlejší roli skvělého Jackieho E. Haleyho, který toho sice moc nenamluvil, ale ona stačila jen ta jeho přítomnost. Je opravdu velká škoda, že se film pořádně rozjel až deset minut před koncem, protože to co předcházelo bylo takové nemastné a neslané. Zkrátka ukázkový příklad snímku, který láká hvězdným hereckým obsazením, ale mě osobně poněkud zklamal, protože jsem čekal něco mnohem dynamičtějšího. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nudné téma, které zpracovat do koukatelné podoby vyžadovalo o třídu lepšího scénáristu a režiséra. Politické machinace nejsou moc zajímavé a když jsou k tomu zpracovány do filmové podoby, která je ve výsledku všechno jen ne odsýpavá a zábavná, není asi něco v pořádku. Jsou zde strhujícím způsobem natočené některé pasáže (projevy Penna, romantické pasáže), které mají brilantně zvládnutý zvuk a akustiku, ovšem příběh jako takový je jen změť dlouhých dialogů bez hlubší vazby a provázanosti. Navíc při stopáži přes dvě hodiny člověk velmi snadno ztratí koncentraci a pak už nezbývá než se modlit kdy tenhle přehnaně intelektuální a celkově velmi kostrbatý a nepřehledný výtvor dorazí do cíle. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý film, kterému nepomohla ani silná předloha, ani dobré herecké obsazení. Všechny charaktery mně byly od začátku nesympatické. Příběh byl nemastný neslaný. Režie byla hodně špatná. Zamyšlené nejsilnější scény vyznívaly spíše do ztracena. Během pár dní na film zapomenu a ani mi to vadit nebude. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené morální poselství o Hloupém Honzovi z Ameriky, který chtěl bojovat za demokracii a přitom zbohatnout. To se mu povedlo. Při tom všem trochu ztratil sám sebe a nakonec ho někdo oddělal. Jelikož jsou americké politické dějiny plné atentátů a filmografie plná filmů o nich, nic nového ani převratného v tom nenacházím. Ve filmu v podstatě ani o nic nejde... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno