Reklama

Reklama

Silent Night

  • USA Silent Night (více)
Trailer 1

Příběh je o tajemné a maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která řádí a zabíjí v malém městečku během vánočních svátků. Na místních policejních sílách je, aby ukončily toto vražedné běsnění. (spitr)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V malom mestečku pod javorovým listom na štedrý večer úraduje vrah v kostýme Santa Clausa, ktorý nepozná zľutovanie s nikým, kto má čo i len minimálne pokrivenú minulosť. Podarí sa miestnemu šerifovi a jeho dvom pomocníkom zastaviť jeho vyčíňanie? Tak primitívne dialógy, skutočne "inteligentné" kroky obecnej polície na čele s 80 ročným šerifom a jeho namakaných, retardovaných pomocníkov - tak toto nemalo CHYBU. Áno, áno - je to horor a na logiku by sa nemalo pozerať. Ale mne sa práve dnes chce. Pretože toto nie je horor o príšerách, duchoch, či upíroch. Tento snímok sa snaží od počiatku tváriť seriózne, a to je dôvod prečo tento snímok zahrabem pod hlbokú prehnitú zem. Chvála aspoň za to gore, no ja nie som natoľko skromný ako iní fanúšikovia hororu. Strata času – 30% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek Silent Night je hodně slibný a nadějný: Skvělý rozjezd v "áčkovém" scénáristickém i režijním stylu a k tomu vděčná zápletka - vraždící dvoumetrový psychopat v obleku a masce Satana Clause. Tedy vánoční příběh podle mého gusta a já se radoval, že jsem se konečně dočkal nějakého novodobého pětihvězdičkového slasheru. Mé velké nadšení ale vydrželo jen asi půlhodinu, a to do scény s nahatým focením. Prsa modelky sice díky bohům nebyla silikonová, zato kameraman dostal bez varování záchvat padoucnice, čímž naprosto vykurvil jednu z nejlepších scén z celého filmu. A otrávil mi tak úspěšně i celý jeho zbytek, protože jsem od té doby stále čekal, kdy se jeho záchvat bude opakovat, což mi pochopitelně "trochu" bránilo se u filmu bavit a relaxovat. A bohužel jsem se oněch dalších návalů kameramanovy třesavky dočkal ještě několikrát, a to naprosto nepochopitelně, protože spousta ostatních záběrů byla dobrých. Tenhle styl filmování se opravdu někomu líbí?? S rozkoší bych toho kameramanského dobytka prohnal tím krásným velkým žlutým štěpkovačem. A navíc pak ještě ke konci film výrazně ztratí tempo, pohlednost, nápaditost a hravost. A úplně nakonec přijde zpomalené a polopatické vysvětlování, čímž utrpí Clausova do té doby tajemná aureola. Takže z pěti je nakonec jen průměr. Velká škoda tak zmrvené šance na nadprůměrnou zabijačku. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na horory jiného typu (duchařiny, paranormální jevy, atd.), ale čas od času takováto vyvražďovačka jde skousnout. Silent Night, co se týče způsobu vražd, nepřináší nic nového, ale chápu, že přijít s něčím novým, není lehké. Horor díky rozumné stopáži rychle uteče, škoda jen toho závěru (žena hrdinka, jak americké). 65% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ale tak, že jsou ty Vánoce, tak tu jednu hvězdu přihodím. Navíc, moc Vánočních Slasherů jsem neviděl a Silent Night má víceméně vše - nechybí nahota, pořádný záporák, který se s nikým nesere, šťavnatý Gore scény a pěknou vánoční atmosféru s koledami. Takže, co víc vlastně chtít ? Fájn relax. (520. hodnocení, Full HD) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Takmer famózna vyvražďovačka. Najlepší diel série Silnet Night, Deadly Night a aj najlepší vianočný slasher celkovo. Dialógy občas nepríjemne zašuštia papierom, ale mordy sú perfektné, je ich veľa a sú v priebehu celého filmu. Režisér už v EXPERIMENT: ZOMBIE ukázal svoj talent, teraz konečne natočil film, ktorý má hlavu aj pätu a výborne využíva trademarky pôvodného filmu i moderné postupy... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskom meste Winnipeg. Natáčanie sa uskutočnilo v máji 2012. (MikaelSVK)
  • Z kostýmu Santu, ktorý má na sebe vrah, niekoľkokrát miznú stopy krvi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno