Reklama

Reklama

Pani Wilberforceová je výstredná stará dáma, u ktorej si prenajme priestor pätica hudobníkov, aby mala potrebný pokoj na skúšanie. Netuší, že domnelí členovia sláčikového kvinteta sú v skutočnosti zločinci, ktorí plánujú ďalšiu lúpež... (STV)

Recenze (81)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jinak pojaté než tomu bylo v případě remaku bratří Coenů ale přesto docela zábavná krimi komedie o partě zlodějů, kteří se usídlí v domě staré dámy, která jim zatopí vcíe než celý policejní oddíl. Škoda pomalého tempa, které film zbytečně brzdí. A překvapivě mi i cyničtější přístup v Coenovic verzi seděl o něco více. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, která má šmrnc i spád, ale trochu mi tu chybí něco víc. Na to, že Britové tuto komedii považují za poklad jejich kinematografie, a volí ji neustále mezi nejlepší filmy, v ní není nic tak pamětihodného. Slušně napsaná konverzačka s bábou na zabití a trochou té satiry natočená cudně a uměřeně. Nic víc. ()

Reklama

troxor 

všechny recenze uživatele

Ladykillers jsou krásná stylová komedie s 5 mafiány a jednou bezbrannou stařenkou. Asi takhle si představuji britský humor. Každý gag je patřičně absurdní a staví na nějaké společenské situaci. Herecké výkony jsou výborné, zvlášť ta stařenka... Doporučuji na dlouhé zimní večery, je to skvělá legrace. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

I naivita by měla mít své hranice … alespoň ve filmu - protože potom už to není vtipná naivita, ale nevtipná hloupost. První polovina snímku včetně samotného provedení velké loupeže je nápaditá a zábavná - bohužel poté se poznenáhlu dostává ke slovu polovina druhá a geniální plán pětice lupičů a s ním i odlehčená koncepce filmu dostává povážlivé trhliny. Obvykle mám ráda černý humor, dokonce i ten nejčernější - navzdory tomu mně bylo silně proti srsti, co (a jakým způsobem) tady sami se sebou ti vcelku milí lupiči provedli - protože mezitím už jsem si k nim stihla vytvořit do značné míry kladný vztah. Tentokrát bych zkrátka ocenila něco chytřejšího a především pozitivnějšího ... 2,5* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale nakonec dávám tři. Pět lupičů a stará dáma docela zestárlo a chybí tomu drajv. To neznamená, že nejde o milý film - na jedné straně pětice ostřílených kriminálníků, na druhé straně roztomilá stará dáma jako jejich domácí, která je neustále vyrušuje při dokonalé loupeži. A když se ji rozhodnou oddělat, chybí jim k tomu kuráž a tak se začnou likvidovat mezi sebou. Samozřejmě jde o starý film, takže se moc násilí nedočkáme, zato tu nechybí ve finále pořádná porce černého humoru (projíždějící vlak). Obsazení je skvostné, ale bohužel jen na papíře - Guinness šíleně přehrává, Sellers tu zatím ve své první větší roli moc nepředvedl a Herbert Lom se jen tváří jako dokonalý vrahoun. Nejlepší je tak stará babka a posledních cca 20 minut. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2004 natočili bratři Coenovi remake tohoto filmu. Avšak sám Ethan Coen přiznává: "Vzali jsme z něj pátěř příběhu a vše ostatní zcela přepracovali. Charakterové rysy postav i prostředí se od originálu docela liší." (venus)
  • Scénarista William Rose, který se zasloužil o oskarovou nominaci za scénář, se natáčení neúčastnil až do konce. Když film poprvé uviděl, což bylo 3 roky po jeho premiéře, byl nesmírně potěšen tím, nakolik tvůrci zůstali věrni jeho detailům a osobním vizím. (venus)
  • Ve scéně, kdy lupiči odjíždějí od staré dámy, se omylem otevře futrál s penězi, které se vysypou na ulici. Lupiči se nezdržují jejich sběrem. Přesto v dalších záběrech není po bankovkách na ulici ani památky. (Amper01)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama