Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající katastrofické drama, které se spíše než na akci a dech beroucí efekty soustředí na permanentní napětí a vykreslení charakterů a uvěřitelných a vyhrocených vztahů mezi nimi. Navzdory datu vzniku a nemalému počtu zhlédnutí je to stále strhující zážitek, jemuž u mě dominuje naprosto fantastický Gene Hackman v jedné ze svých nejlepších rolí. Nestárnoucí klasika. 90 % ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tak na tuhle, podle mnohých katastrofální špičku pět ódy bohužel nemohu. Efekty jsou sice úctyhodné a příběh je originální, ovšem opět nerozumím tomu, proč musí v takovýchto filmech figurovat dítě! Tvůrce si zřejmě myslí, že film je pak nějaký způsobem emotivnější, nebo nevím. Já to však vnímám jako přebytek, který nemohu vystát. Napětí tu v některých místech upadá a můj oblíbenec Gene Hackman na mě příliš velký dojem neudělal. Buď je tento film přeceňovaný a nebo mám skutečně přitroublý vkus. 65% ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Katafroficka pecka, ktere vevodi flandacky vykon Heckmana, jakozto spasitele ruznosmesne skupinky pohybujici se vzhuru dolu. Tempo neni nikterak zavratne, ale o to vic mista je pro rozviti jednotlivych charakteru a klaustrofobickeho napeti, ktere umocneno studenou vodou dokaze udelat s divakem svoje. No zkratka pozehnany film v pozehnanych letech 70tych - kam se hrabe Emmerichuv remake. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"There's got to be a morning after · If we can hold on through the night · We have a chance to find the sunshine · Let's keep on looking for the light..." Mistrovská ukázka žánru. V jediném okamžiku se luxusní zaoceánský parník mění v plovoucí rakev a smrtící past pro ty, co přežili a skupinka zaživa pohřbených se vydává s krutým živlem v patách na nepravděpodobnou, extrémně klaustrofobickou misi za vlastní záchranou, na které ji čeká řada překážek a obětí z vlastních řad. Napínavý a nápaditý děj s řadou silných momentů, dobře napsané postavy, kvalitní herecké výkony, nic nechybí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podmienkou pozerateľnosti tohto katastrofického filmu je, aby ste bez pochybností uverili, že takúto loď je možné prevrátiť a že požiare v nej nezabránia putovaniu pasažierov za záchranou. Ak sa táto viera dostavila, potom je možné sledovať napínavý dej a neochvejne veriť v happy end. A keď zmienená viera chýba, potom sa filmu dajú inertné tri hviezdičky a spomienka na Sklenené peklo. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • V plánu byla závěrečná scéna ukazující záchranné čluny kolem potápějící se lodi, rozpočet však už byl vyčerpán. Záběr helikoptéry startující z trupu lodi se točil na pozemcích studia a muselo se dávat pozor, aby se v něm neobjevily kolemstojící budovy. (džanik)
  • Ve filmu můžeme vidět pět „oscarových“ herců, jsou to: Gene Hackman, Ernest Borgnine, Shelley Wintersová, Jack Albertson a Red Buttons. (džanik)

Reklama

Reklama