Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (513)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dostaňte agenta Smarta. To se lehce řekne. No, řekne, ale spíš se obávejte o to, aby náhodou agent Smart nedostal vás. Ne, to se nebojte, tohle vás nedostane... Ani omylem. A jako že jich tam je. Těch omylů. Smál jsem se jednou, ale to s filmem ani moc nesouviselo. No, schválně, posuďte sami. Koukám takhle na film Dostaňte agenta Smarta a najednou koutkem oka zpozoruji Římana na plotě. Starší typ, hubený, oblečený v zánovním anoraku. Na chodníku zaparkoval starý dvoukolák s kusy sousedova vlnitého plechu, jeho sporákem a dvěma disky z jeho auta. Otevírám okno a volám na toho vetřelce: "Co je, vole? Slez z toho plotu, kurva!" Ale to kurva jsem neřekl, nechtěl jsem riskovat, že mi ten plot v noci odnese kohorta Římanů. Řekl jsem: "Co si přejete, pane?" Od jisté chvíle jim v naší čtvrti říkáme pane. Nikomu to za ten risk nestojí. Život menšiny, nás, Čechů v naší čtvrti, není procházka růžovým sadem. Ale k věci. On mi odpověděl: "Nemáš ve sklepě kotel, more?" Odpověděl jsem raději nepravdivě, že nemám. A pak jsem se právě při filmu Dostaňte agenta Smarta chechtal představě, jak si ten pán odnáší z mého sklepa 236 kilový kotel s příslušenstvím. To mě dostalo. Tenhle smart agent fakt jo, přátelé. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ach bože. Další parodie na špionážní filmy. Další příběh o agentu - idiotovi, který se nedopatřením stane důležitým. To jsem si říkal, když jsem o Smartovi slyšel prvně. Nicméně výsledek jepřeci jen o dost lepší. Povedené gagy, na žánr chytrý humor a Steve Carell v první roli, která mi není nesympatická. Příběh je sice docela obyčejný, ale potěší, že agent Smart tentokrát není naprostý idiot, ale jen obyčejný chlápek, který chce být agent a ne vždy se mu to daří. Tento rozdíl se může zdát nepatrný, ale ve skutečnosti zařídil mnohé. Z obyčejného námětu udělal zábavnou, ale ne hloupou podívanou, kterou si možná ještě někdy rád připomenu. 70% ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Příjemná komediální jednohubka, kde komicky vládne Steve Carell(dobrý tanec) a Dwayne Johnson(cool nástup na scénu), hlavně prvně jmenovaný mě svým herectvím baví více a více. Krásná Anne Hathaway(snad první film, kde se mě dost líbila) a docela nevýrazní záporáci což je škoda. Sice jsem dostal dávku oddychového filmu, který bohužel z hlavy rychle vyprchává, místy dost nudí, má docela zmatenou akci a s tolika kvalitními gagy přichází i slabší místa a tak z toho vychází jen průměrný film, který hodnotím 3 hvězdičky… ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po nic moc Dan in real life a Bozsky Evan konecne zase paradni komedie s Carellem. Pribeh sice neni z nejoriginalnejsich, ale na druhou stranu by obstal i jako seriozni zapletka do bondovky, takze tady problem neni. Prvnich asi 70 minut, kdyz se odehrava mise v rusku, tak je film skvele vtipnej a obcas pride i s originalnim forem. Bohuzel pak dalsich 35 minut uz to je spis jen sem tam neco vtipnyho a trosku to film srazi, ale zase to vynahradi slusna zaverecna akce. Coz je dalsi plus, na komedii ma film i dobry akcni sceny a triky. A co se tyce hercu, Carell predvadi svy typicky toporny hrani, ale agent mu skvele sedne a velky plus je, ze neni za zadnyho retarda, ale je docela schopnej, jen ma obcas smulu. Jeho partak Hathaway je tady super sexy a doby Deniku princezny jsou uz nastesti davno pryc. No a co se tyce Rocka, ten tu je silene nevyuzitej. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Maxwell Smart rozšiřuje elitní klub filmových agentů s povolením zabíjet, na rozdíl od chvalně známých profíků u něj ale nikdy nevíte, nebude-li sám svou příští obětí. Jinými slovy, je to stejně nebezpečný magor jako poručík Drebin a inspektor Clouseau… a je skoro stejně zábavné jej sledovat (nabízí se ovšem také smířlivější interpretace, že Smart coby analytik zkrátka není vhodnou osobou do terénu). Get Smart je krom jiného parodií a krom jiného v něm Bill Murray hraje strom a James Caan dementa (krycí jméno tehdejšího prezidenta Spojených států). Do filmu toho bylo napěchováno opravdu hodně a proto má opravdu daleko k tomu, aby byl nějakým způsobem konzistentní. Vymezuje se vůči jiným špiónským filmům i vůči reálné politické situaci, ačkoliv k obojímu odkazuje. Narážky na Hitchcockovy filmy a bondovky si v klidu hoví vedle politické satiry a hodně fyzických gagů. Osobně mi vůbec nevadilo, že to moc nedrží při sobě a že poslední třetina představuje zoufalé tápání, jakým smysluplným způsobem takto bezdějový film zakončit. Ze všech možných adjektiv se „hloupý“ hodí ke Smartovi (k filmu, u postavy je to relativní) nejméně, jeho absurdní humor totiž má svou logiku a několikrát mne překvapilo, jak chytré jsou hlášky a jak srozumitelné je chování hrdinů. Zábavně nekompatibilní dvojka Steve Carell a Anne Hathaway pak dovršují veskrze pozitivní dojem z tohoto návratu k seriálu, jehož neznalost zas až takovou újmu na humoru není. 80% Zajímavé komentáře: Gemini, Nathalie, tron, castor, kikuka, grogodil ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Keď Agent 99 (Anne Hathaway) prelieza cez lasery v Krsticovej (David S. Lee) vile, tak je bosá. Potom je však v nasledujúcej scéne obutá, aj keď nemala odkiaľ zohnať obuv. (johnsnow)
  • V úvodních titulkách můžete vidět snímky padouchů z původního seriálu, mj. Pana Velkého (Mr. Big) a Drápa (Draw). (JayCZ)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama