Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

sepp 

všechny recenze uživatele

Po precteni zdejsich komentaru jsem byl pripraven na brak, ale presto me ve finale prekvapil. Neco tak smesneho, plneho snad vsech valecnych klise a nelogisnosti a scenaristickych debilit se nevida kazdy den. Cely tento kysely dort jak od pejska a kocicky je dochucen opravdu desivou kamerou, ktera laciny dojem jen umocnuje.. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pokud SAVING PRIVATE RYAN přirovnám k "norskému lososu v sezamu na špenátovém lůžku", můžu přirovnat LAST DROP tak maximálně k vece s máslem - naprosto nemastné, neslané, bez obalu i náplně. Příběh stojí za prd, herci jsou na vodstřel, režie nudná a pozorovat ty černobílé flashbacky je jako dostat kamenem do kulí....Tu hvězdičku dávám za Rodenovo nacvičovnání "ÍÍÍÍÍHHÁÁÁÁÁ". ()

Reklama

Vodny 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, čekal jsem vtipnou válečnou parodii nebo válečnou akční podívanou, ale vše se tak nějak zastavilo na půli své cesty. Zajímavé herecké postavy nemají co ukázat a když už ukazují, nestojí to za řeč. M. Madsen, asi největší hvězda filmu hraje zkouřeného amerického velitele, který snad ani neví, že je ve válce a chová se jako totální idiot. Nejspíš to tak mělo být, ale vypadá to strašně. Zajímavé téma vyústí v konečnou a špatně natočenou bitvu, která postrádá napětí, smysl pro válku a je bohužel nejméně zajímavou částí filmu. Nemastné, neslané, ale přesto koukatelné. Možná je to tím, že čekáte, čekáte a ono se pořád nic kloudného neděje. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ale to byla podivana. Dokonala ukazka toho jak udelat film spatne. Nebyt nesmyslnych dialogu (ktere napsal pan scenarista jiste ve fronte na uradu prace), naprosto zcestne hudby (kterou napsal sestilety syn pana scenaristy, kdyz spolu stali v te fronte), ubohe vypravy (na kterou by si troufla parta skejtaku v parku), podprumernych hereckych vykonu (ktere by odehrali s prehledem venezuelsti herci telenoveli "Juanita a ropna pole") a spousty spousty veci, tak potom to byl vynikajici film. Nebyt Karla Rodena jiste bych usnul pri uvodnich titulkach a vzbudila by me az reklama na obrovske slevy v holesovicke trznici. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že válka tu je jen jakesi pozadí... Celý tenhle příběh by se mohl v pohodě zakomponovat do jakekoliv doby v historii. Leckdy film působi hodně parodicky. Americký "serža" s doutníkem v hubě a s bambitkou... A nejlepší je jeho zátaras na mostě, s 50 vojáky a přesto bez škrábnutí přes něj projedou dva náckove v otevřeném džípu... No, samozřejmě členové SS tu jsou za velké drsoně ale působí to spíš úsměvně než věrohodně.. Taková parodie na válku. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Registrační tabulky na německých vozidlech jsou špatné. Měly by mít předponu WH pro vozidla Wehrmachtu a SS pro ty zaregistrovaná u SS. (Maulincio)
  • Několik automobilů ve filmu je od rumunské automobilky ARO IMS, ta je ale začala vyrábět až po 1957. (Maulincio)

Reklama

Reklama