Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sviznejsia a ponuka ovela viac akcie na ukor nejakych myslienok na zamyslenie. No a tych par iba recykluje posolstvo z jednotky. Cely cas vlastne sledujeme postupne sa schylujucu bitku medzi barbarskymi gorilami a sfanatizovanymi oziarenymi ludmi. Medzi tym sa pohybuje par znamych postav z jednotky. Zo vsetkych je znova najsympatickejsia Zira. Hestonovi sa do toho uz prilis nechcelo a tak sa tu mihne len na par minut. A tak ho musel nahradit novy modroočko James Franciscus, ktory znova stroskotal na planete opic ako Heston. Dost beckovo pôsobiace vysvetlenie. Radsej mohli postavu Taylora rovno preobsadit. Celkovo je to film za 2 hviezdicky, ale tretiu si film zasluzi vdaka odvaznemu zaveru, v ktorom to cele vyhodia do vzduchu. A divak ma pocit, ze nic lepsie si ten zdegenerovany svet nezasluzil. 5/10. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Druhé části nekonečné série se ještě pořád vcelku daří udržet si slušnou dávku kvality (což dokazuje i přítomnost Charltona Hestona). Konec s atomovou hlavicí a úchylnýma telepatama na mě jako na malého kluka hodně zapůsobil a dvojka se mi tak zaryla do paměti pomalu citelněji než vychvalovaný první díl. Bohužel šlo o pověstný začátek konce. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KEBY ŤA CHYTILI GORILY, MUSÍŠ SI PAMÄTAŤ JEDNO. NIKDY NEHOVOR." ,,ČO BY SOM MAL, DO ČERTA, HOVORIŤ GORILE?" __ Prvé dva diely Planéty opíc (ďalšie už stoja za...) ma ako malého veľmi zaujali a v mnohom priviedli do desivého údivu, čo bolo samozrejme spôsobené pôsobivými koncami. Kým v jednotke to bol určitý pád monumentality, dvojka bola ešte strhujúcejšia svojim apokalyptickým koncom (ale tiež aj filozofiou a ,,odhalením sa" posledných ľudí), kedy som si prvý krát uvedomil aká ničivá môže byť sila len jednej zbrane. Aj po rokoch sú pre mňa oba diely kvalitou takmer rovnocenné, no kým kedysi u mňa víťazil pesimistický druhý diel, dnes by sa poradie asi vymenilo, pričom sa mi žiada doplniť, že dvojka tu je mimoriadne nedocenená a účasť v červených číslach by si určite zaslúžila. Ďalší z rady slávnych starých filmov, ktorý je zo zoznamu TV repríz zrejme vyškrtnutý. Linda Harrison je jedna z najkrásnejších žien aké som kedy videl. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Zhruba do poloviny relativně neškodné béčko,které díky svůdným křivkám Lindy Harrison a živoření na prvním dílu nijak výrazně neuráželo,jen neškodně proplouvalo kolem mě.Ovšem jakmile na scénu přišli telepaté strhávající si obličeje a modlící se k atomové bombě,stal se z toho vyložený výsměch a filmový hnůj,kterému se může s klidem smát snad i Burtonův remake.Účast Charltona Hestona v ničem nepomáhá a dovedu si představit,že producenti tenkrát museli vytáhnout hodně tučný šek,aby jej přesvědčili k účasti v podobné sračce.Jak vypadají prý ještě horší díly,které přišly dále v 70. letech,to snad po tomhle ani nechci vědět. 20 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velký propad dolů. První část je ještě hodně dobrá, ale když zalezou do jeskyně kvalita jde dolů. Následkem toho je rozjetá zápletka jen trapnější a trapnější. Ten zbytek v podzemí byl vážně k smíchu... Film přímo navazuje na jedničku, což je moc dobře a tak mě potěšil i Charlton Heston v menší roli. Na první díl to sice nemá, ale trapné je to už teď. Od dvojky jsem toho čekal víc. Uvidíme, co přinesou zbývající díly. Ale skončit to mohlo lépe. Pravdou ale je, že se na to dá ještě pořád dobře dívat. 60%. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (20)

  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)
  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama