Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu opičí krok zpátky! Namlsali se úspěchem, ale očividně nestačí jen narvat tucty opic a doufat, že to bude fungovat. Jednička stála na příběhu, zvratu, nepoznaném...zde se nic takového neděje, příběhově to je nudnější a nezáživné. Místy dokonce nelogické v rámci scénáře a možná (ne)chtěně vtipné. Přesto tři hvězdy, protože jsem stále pln pozitivních dojmů z prvního dílu a tak trochu jsem té pozitivity přenesl na dvojku... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše, která ale naštěstí má své dobré momenty. Charlton Heston je tu ovšem zbytečný a nedivím se, že si nechtěl roli zopakovat, jaksi navíc jsou také Zira a Cornelius, sekta uctívající atomovou bombu je k smíchu a Leonard Rosenman bohužel není Jerry Goldsmith, ačkoliv to chvílemi zkouší. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

slabsia kopia neprekonatelneho originalu s dost chabou reziou (niektore pasaza zavanaju televiznostou) a scenarom ktory i ked prichadza s niecim novym (telepaticky mutanti) je v podstate len dementnost (a skoda ze sa tvorci nerozhodli viac preskumat svet planety opic a opat sa zameriavaju len na miesta kde sme boli uz v prvej casti). nahrazka za charlesa hestona postrada jeho charismu, ale este stastie ze linda harrison je ako nova spat (je stale neskutocne krasna) i ked stupidna zapletka medzi nou a brentom nedava vacsinu casu zmysel. zaverecny monolog je len tupy a posoby ako past na oko (i ked tvorci si zasluzia pochvalu za odvahu film skoncit destrukciou celej zeme)... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to jde z kopce a to doslova. Začne to dobře, pokračujeme tam, kde první díl skončil, ale pak se začnou dít věci… především mi nejde do hlavy jedna věc - proč posílali záchranu někomu, kdo letěl na misi? Myslím tím ospravedlní faktu, že tam není Heston ale nějaký James. Tohle mi prostě nesedí, pošlete někoho na výzkumnou misi, o které se vědělo, že bude trvat delší čas (jak o tom v jedničce mluví) a najednou museli někoho poslat? Je mi jasné, že museli divákům vysvětlit, proč tam je levnější verze Charltona Hestona, ale takhle blbě? To scenáristy nenapadlo něco lepšího? A právě od tohoto momentu jde vše dolů - sice potěší návrat pár známých tváří a úplný fatální konec, ale vše mezi tím je hodně zvláštní. Přesto si myslím, že tenhle díl není zas TAK špatný, jak by se podle zdejšího hodnocení mohlo zdát. Je to sice hodně na hraně, ale těch 70 % druhému dílu přeci jen dám. A jsem zvědavý, jaké budou zbývající tři díly, které mě ještě čekají. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta sekta uctívačů atomové bomby byla báječná, dokonce jsem v lavici zahlédl i Dimu Medveděva s flaškou vodky! Jediná vývojová změna k lepšímu je to, že Franciscus má pěknější chrup a vyrýsovanější břišní destičky než Heston, jinak je to svou slabomyslností odsouzeno k zániku. Větší uměleckou hodnotu už má muzikál Planeta opic ze Simpsonů se svým chytlavým refrénem Doctor Zaius, Doctor Zaius.. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (19)

  • Původní film Planeta opic (1967) se odehrává v roce 3978 a tento v roce 3955, tudíž by se buď nemohli setkat a opice by dávno zkoumaly tuto posádku, nebo by tato druhá posádka byla již důchodového věku, když by Taylor (Charlton Heston) a jeho společníci přistáli. (A7X92)
  • V raných přípravách filmu měli mít mutanti obrovské nosy a třetí oko. Scenárista Paul Dehn zpočátku chtěl, aby jejich vzhled působil mnohem „hororověji“ – myšlenku však zavrhl, aby byl snímek vhodný i pro rodiny s dětmi. (fiLLthe3DD)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama