Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To je město opic! První pokračování slavné PLANETY OPIC, které chtě nechtě, po obrovském úspěchu originálu, muselo následovat. V první polovině je to vlastně taková kopie legendárního původního filmu a i představitel hlavní role je trochu podobný Charltonu Hestonovi (ten si ve filmu střihne malou roli). Druhá polovina je, stejně jako první díl, apokalyptická a poněkud temná a závěr vyloženě drsný. Režisér Ted Post (např. Magnum Force), si zkrátka natočil svou vizi opičí ságy a mně se tohle pokračování líbí. Velkou roli však hraje také nostalgie. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Co naděláte, i kdyby to natočil Ted Post sebelepším způsobem, pořád se mu bude opakovat, že to je už jen pokračování původní legendy. To je taky hlavní problém. Nejdřív je děj téměř totožně kopírován ,aby do něj scénáristé posléze nahustili tolik úvah, že to připomíná pomalu úvodní Star Trek. Přes nelogický děj se můžete docela dobře přenést brilantně vygradovaným závěrem, který ač je zatížený dobovou naivitou, většina filmů si může o podobném rozuzlení nechat jen zdát. Také tvůrci si můžou nechat zdát o dobré zápletce pro další díly, jelikož to nejlepší je vyčerpáno. Přesto dvě jména stojí za zapamatování - Tím prvním je režisér Ted Post, který svou roli zvládl a druhým je Charlton Heston pro něhož ani stísněný prostor neubírá nic na jeho působivosti. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl ze ságy o Planetě opic. Málokdy se podaří natočit druhý díl lepší než první, tento lepší není, ale jen o kousek. Skvěle je využito zlomu na konci prvního dílu, který dává sáze nový rozměr. Scénáristé si s myšlenkou dokázali pohrát a opět představit filmovou kritiku stávajících poměrů a nesmyslnosti chápání jaderných bomb. je velmi poznat stáří filmu, ne tolik na opicích jako spíše na lidech v zakázaném pásmu, ale to vše vynahradí myšlenka a snaha posunout příběh o planetě opic o další kus dál. Je však patrné, že každý kdo si neoblíbil už první díl by vůbec neměl na pokračování koukat, protože tu bude opět hodně lidí v maskách opic a vize budoucnosti, která nemusí sednout každému. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé. Tvorcovia sa snažili posunúť dej z prvého dielu dopredu, ale nevyšlo im to. Snaha je vidieť, no dejovo to až moc odskočilo od kultovej jednotky (a vlastne od celej série). Pozerať sa na nejakých nadľudí so schopnosťou telepatie?! ma má akože zaujaťť? Minimálne prvá polovica je pozerateľná, žiaľ od nástupu spomínaných nadľudí sa koná otočka o 180 stupňov a i ked to navonok vyzerá ako, že sa vysvetlujú niektoré z veci z Planéty opíc... prichádza jedna nelogická vec za druhou, doprevádzané jednou stupiditou za druhou. Apokalyptický záver pridáva štipku na zaujímavosti a otvára dvere daľším dielom, ktoré možu priniesť (a priniesli) pohľad na Planétu opíc z iného uhľu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak oproti nepřekonatelný jedničce to stojí o level níž. Netvrdím, že je to úplně špatnej film. Dokud tam do toho nezačali srát tu pointu z radioaktivními mutanty, tak to bylo úplně v pohodě na 4*, ale ten konec to zabil. Pokud to bylo v plánu od začátku, tak to šlo určitě zakončit líp to mi prostě nikdo nevymluví.60% ()

Galerie (157)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)
  • Je možné zpozorovat podobnosti mezi mutanty z tohoto snímku a rasou Talosianů z televizního filmu Star Trek: Klec (1965). Obě rasy jsou přeživšími jaderné války s vybělenou kůží a s telepatickými schopnostmi. Obě tyto skupiny pak žijí v podzemí. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama