Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Lima 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím zařazení tohoto titulu na čestné místo na www.badmovies.org . První polovinu se celkem bez invence parazituje na slavném filmu, aby se zúročily kulisy Opičího města a nákladné masky a kostýmy, nástupem ´Společenstva Radioaktivního Spadu´ se z toho stává rozkošné béčkové guilty-pleasure. Telepatické mučení, bohoslužba za atomovou bombu („…Óoo, Velká Bombo Všemocná, ty všechno děláš skvěle….vše, co je moudré, plné krás, je dobré Bomby plod!…“), obskurní masky alá Fantomas, nechtěně vtipné hlášky („My jsme mírumilovný lid. My své nepřátele nezabíjíme, zařizujeme to tak, aby se zabili navzájem“) atd., to všechno sice devalvuje slavného filmového předchůdce, ale zároveň činí sebe samého vynikající komedií :o) Několikaminutové (a luxusně zaplacené) cameo Charltona Hestona je tu jen proto, aby se jeho jméno dobře vyjímalo na plakátu. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pentalogie o opicích je takový rozporuplný. Opice lovící lidi jsou opět vtipný, nicméně snaha studia 20th Century Fox šokovat po vizuální stránce je dnes už spíš na škodu. Zamítli scénáře od Sterlinga (první film) i od Boulleho (autor knižní předlohy) a napsali si sami píčovinu o lidech z Falloutu - uctívačích atomu s psionickejma schopnostma navíc. Zatímco první film vypadá k světu i dnes, zde jsou efekty, na nichž papaláši z 20th SF stavěli, už mega fousatý a když se na začátku filmu Taylor "propadne", tak jsem se taky propadal k záchvatům smíchu.. Navíc to finále v podobě detonace Alfy a Omegy je takový ... prostě na píču, když víte, že jsou další tři opičí filmy - tak co jako bude? Zbylý tři filmy prostě budou vycucaný z prstu namísto reálnýho základu z prvního filmu (nebo prvních dvou). Ale aspoň tam byla zase Linda Harrison - pořád se na ní dobře kouká. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner snímok "Planéta opíc". Bol to kinohit z ktorého sa časom satlo kultové sci-fi dielo. O dva roky neskôr bola vyprodukovaná druhá časť, ktorá rozvíja dej pôvodného filmu. Kruté a agresívne čierne gorily sa chopia moci a podniknú vojenskú výpravu do zakázaného pásma. Ani len netušia čo ich tam čaká. Pokračovanie "Planéty opíc" nesie názov "Do vnútra planéty opíc". Nech nás svetlo všemocnej bomby osvieti a svätý spad zostúpi na nás všetkých dnes i navždy. *** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ak existuje aj niečo inteligentnejšie, ako gorila?“ – „Tomu nie je ťažké uveriť.“ Spoilery. Začíname doslova tam, kde sme minule skončili. Resp. ešte dokonca predtým, keďže prvé štyri minúty dvojky sú reprízou posledných minút jednotky. Taylor a Nova po šokujúcom objave na pláži vstupujú hlbšie do Zakázanej zóny, čo sú v skutočnosti pozostatky amerického veľkomesta. Tu Taylor záhadne zmizne a vráti sa až na konci (wtf?). Nahradzuje ho iný svalnatý, polonahý, opálený americký muž, ktorý tu stroskotal počas záchrannej misie (zachraňoval Taylora - wtf!). Keďže Taylor zmizol, pohotová Nova si naráža nového kolíka a spolu sa dobrovoľne (!) vracajú do smrteľne nebezpečného opičieho mesta (wtf). V ňom stretávame známe tváre (Ziru, Cornelia, ministra vedy Dr. Zaiusa) a následne obaja z opičieho mesta utekajú (hmmm) do Zakázanej zóny (?!), prenasledovaní armádou goríl (wow). V podzemí Nova a Kolík č. 2 objavia pozostatky zmutovanej ľudskej generácie uctievajúcej ako Boha jadrovú hlavicu (ach bože), ktorú sú mutanti ochotní odpáliť vo vojne proti toľko nenávideným opiciam. Príbeh sa končí vyvraždením všetkých kladných postáv (!) a následnou erupciou celej (fakt celej!) planéty. Dej je natoľko svojrázny, že sa k samotnému filmu ani nemusím príliš vyjadrovať; detailný opis deja hovorí v tomto prípade za všetko. Hrozné dialógy, trápne akčné scény, blbé zvraty. Ale bizarnosť toho celého (a jeden logický omyl za druhým) tomu dáva akúsi šialenú kuriozitu, ktorá sa nemôže nepáčiť. Alebo môže? Objektívne chcem oceniť mrazivú atmosféru post-apokalyptického podzemného sveta (metro). ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že druhé pokračování zdaleka nedosahuje kvalit legedárního prvního dílu Planeta opic, ale aspoň se mu snaží přiblížit. Na každém pak je, aby zhodnotil jak se toto "přiblížení" povedlo. Já musím říct, že jsem vděčný za všechna pokračování, ať už jsou více či méně povedená. Do nitra Planety opic se mi jeví jako velmi slušné pokračování, když vezmu v úvahu, že většina dalších pokračování končí o mnoho tragičtěji... Samozřejmě, že na 80% to není, ale na takových 70% by to bylo akorát, ještě když se zamyslím, že to je skoro 40 let staré. Ve filmu sice jsou nějaké nepřesnosti či nedokonalosti, ale pořád je to dobré sci-fi a podle mě je to stále lepší než Burtonův remake z roku 2001. Masky jsou opět velmi dobré, hudba stejně napínavá, scénář průměrný, ale herci to drží na úrovni. Oscarová Kim Hunter, Maurice Evans, Charlton Heston a Linda Harrison nemají chybu a obsazeni byli nanejvýš dobře. Já jsem se po celou dobu měl na co dívat a rozhodně jsem se nenudil, na konci filmu - při výbuchu atomovky - mi bylo tak nějak všeljak. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (20)

  • Ze všech hraných filmů původní série včetně televizních filmů a seriálů je toto jediný díl, ve kterém nehraje Roddy McDowall. (fiLLthe3DD)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama