Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré psychologické drama, které za využití minimálního prostoru nabízí vskutku zajímavý pohled na výběrové řízení nadnárodní firmy a zároveň i do mysli jednotlivých uchazečů. Všichni jsou bezesporu nadprůměrně inteligentní, všichni jsou přesvědčení, že jsou schopni zastávat nabízenou pozici, ale v konkurenci a dusivém protředí uzavřené místnosti není tak jednoduché prokázat, že právě vy jste ten nejvhodnější kandidiát. Film těží hlavně z výborného scénaře, netradičního a neokoukaného tématu (pokud tedy nejste personalista...) a ze solidních hereckých výkonů. Zasloužené lepší čtyři hvězdy. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Aspoň nemuseli kresliť domček, stromček, rybníček a slniečko a ani sa ich nepýtali, či uprednostňujú sedan alebo kabriolet. Nápad fantastický a do určitého bodu som mala štvorhviezdičkový zážitok. Čakala som však, že v stresovej situácii nám účastníci pohovoru predvedú lepšie reakcie. Ženské kandidátky sa topili v stereotypoch a dusno v skupine by sa tiež dalo viac vyšpičkovať. A ak si niekto myslí, že jeho by nikdy nikto k niečomu takému nedonútil, tak sa prudko mýli. Špeciálne, keď pokyn príde od autority a zodpovednosť za následné jednanie sa presúva na ňu. Ľudia sa k sebe správajú ako hovädá, aj keď stávky nie sú až také vysoké. Ako postava u mňa bezkonkurenčne vyhráva asistentka. ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Originální film s neskutečně klesající tendencí. Výborný začátek mě nenechal vydechnout. Herci skvělě vybráni do svých rolí zvláště bych ocenil představitelku Nieves a Montse a představitele Fernanda. Lehce za půlkou se už ale děj až moc komplikuje a začíná lehce nudit, pořád vás ale bude zajímat jak to dopadne. Bohužel pro mě nedopadl podle představ. Celkově ale rozhodně lepší a hlavně řemeslně a herecky lépe zvládnuté než Exam. Silné 3*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem padl naprostou náhodou a jak hodnocení zde, tak námět mne velmi zaujal. Měl jsem za to, že to bude něco podobného jako novější Exam (2009) a ani jsem se příliš nepletl. Opravdu je tov podobném stylu. Ovšem tohle je více konverzační a psychologické. Střet několika uchazečů o lukrativní místo je do první poloviny velmi dobře podán, zpracován a tajemnost až mírná "moderní mysterioznost" příjemně mrazí. Jak ale uchazečů ubývá, tvůrcům evidentně docházejí nápady a efektivita scén rapidně klesá ... Takže nakonec mi to vyšlo na slušné 3*, ale jistě by si tento snímek své příznivce našel a vysokému hodnocení zde se vůbec nedivím... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavné "výběrové řízení", odehrávající se po většinu času v jediné místnosti. Dokonalí herci, skvělý humor, vychcané finty uchazečů, pěkný závěr (snad jen Nieves mi byla lehce nesympatická a tak trochu mě odradila od plného hodnocení - což však nic nemění na faktu, že Metodu bych určitě ráda někdy v budoucnu opět viděla!) - rozhodně doporučuji! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama