Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži přepadnou srub zlatokopa Samuela Sanda, kterého i s manželkou zabíjí. Míšenecký syn Max Sand jde po stopě vrahů; je odhodlán k pomstě rodičů za každou cenu. Po řadě dní zamorduje prvního pronásledovaného muže v souboji, druhého nedlouho poté nachází v táboře pro trestance. Posledního vraha svých rodičů Sand objeví až po mnoha měsících… Steve McQueen, který ztělesnil hlavní roli, v 60. a 70. letech patřil k nejoblíbenějším hvězdám americké kinematografie. Většinou vytvářel typy tvrdých, odvážných mužů v dobrodružných snímcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte ani tak nesledujeme pomstu jako spíše přípravu na pomstu a přeměnu člověka, kterému touha pomstít se slouží jako životní motor. Steve McQueen určitě zahrál v životě lepší postavy, ale na druhou stranu jeho herectví je tady zcela v pořádku. Problémem spíše je dlouhá délka, téměř absence akce, která se do podobného příběhu ani nehodí a větší množství vypjatých scén. 55% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Hmmm, Steva mam rad, ale toto je tak trochu mimo misu - jak jeho vekem, tak slabymi bitkami a mnozstvim vedlejsich postav, co se jenom mihnou aniz by dostali potrebny prostor. I ten nazev filmu je diskutabilni, bo se k nemu da priklonit az poslednich 25 minutach - spravne by se mel jmenovat Sam Sand, ale toto jmeno je asi divacky zajimavejsi. Cast ve vezeni jako by byla nejdulezitejsi pro vyber do Charierova Motylka. I zapornaci na cele s temer vzdy kladnym Maldenem jsou jaksi slabi jako vyvar z novych ponozek. Zbytecne natahovane a dlouhe ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh westernu, že klasickejší ani byť nemôže. Vyvraždenie rodiny a nasleduje pomsta. Tentokrát nie je chladná, ale taká komplikovaná, že zložitejšia ani byť nemôže. Max si prejde skoro všetkým, čo divoký západ ponúka, až skončí pri Biblii a filozofovaní o podstate pomsty. Steve McQueen je herec na správnom mieste, aj keď vekovo nesedí, ale po filme nikoho vhodnejšieho by som si v tej úlohe nevedel predstaviť. –––– Každej jsme jednou byl blbej a mladej. Mrkni na nás. –––– Ten kluk je šílenec a zrůda. On nezabíjí, ale popravuje. –––– Volíme mezi dobrem a zlem. A jak ty dvě věci rozeznat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Henry Hathaway /Call northside 777, A lady takes a Chance 1943/ natocil len taky lahko nadpriemerny western so Steveom McQueenom /Velky Utek, Somebody up there Likes me/ v hlavnej roli. Pribeh pomsty za rodicov ma nieco do seba , ale film nema strhujucejsie tempo a strhujucich momentov je tu poskromne. McQueen bol herec A kategorie, ale sam nestaci utiahnut film. Akcnych scen je na western zufalo malo. Ako western - pribeh o pomste sa to vsak da. 70 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu nepovedlo i přes výborné obsazení. Hlavní hrdina je svědkem toho, jak tři muži zabijí jeho rodiče a rozhodne se pomstít. Nic proti tradičnímu námětu, ale je to roztahaný, s dementními dějovými kličkami, zbytečnými nehodícími se odbočkami (pobyt u inidánů, kněz, jižanský pracovní tábor v bažinách) a příšerně naivním hrdinou který se mávnutím kouzelného proutku mění na všehoschopného zabijáka. Korunu tomu nasazuje konec SPOILER kdy po letech pronásledování není hrdina schopen záporáka ani zabít. KONEC SPOILERu. A obsazení hrdiny je obrovský castingový fail - hrdina je teenager, napůl indián a všichni se tak  k němu chovají, ale hraje ho vrásčitý, modrooký blonďák s ostře řezanými rysy McQueen, který jako teenager nevypadal ani jako mladši natož v 36ti letech. Je to tak 2,5* ale ty 3 jsem dal lepším westernům a tenhle si je prostě nezaslouží. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Tento film inspiroval George Lucase při výběru jména pro Indiana Jonese (Harrison Ford) ve filmové sérii o Indianu Jonesovi. Jméno Indiana bylo inspirováno jeho psem. (J.A.K.)
  • Ve filmu je Nevadovi (Steve McQueen) 16 let, zatímco jeho představiteli McQueenovi bylo během filmování už 35 let. (J.A.K.)

Reklama

Reklama