Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celou dobu dobrý, dobrý a od scény "Sutherland míří na Douglase, ale nedokáže ho oddělat" mě to najednou přestalo bavit. Navíc finální přestřelka v chodbách vypadá, jako kdyby jí místo Clarka Johnsona natočila ČT1 (kamera tam furt zabírá nějakej hydrant a celý to tam vypadá jak u nás doma ve sklepě). Herecky je ten film na úrovni a Eva Longoria potěší každýho chlapa. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prezidentské ochranky a tajných služeb dává možnost divákovi nahlédnout do rituálů jejich činnosti a snímek tak dostává punc originality. Navíc je Strážce naprosto výborně obsazen a zahrán thrillerovými jistotami se jmenovkami Douglas a Sutherland, ruční kamera a dynamický střih celkově podkreslují spěch, hektičnost a napětí, které v tomto prostředí panuje, a jediným klopýtnutím je tak jen závěrečné rozuzlení, které je zajímavé akorát skutečností, že po tak skvěle rozehrané partii může opravdu někdo všechno zvorat tím, že usne na vavřínech a myslí si, že má úspěch v kapse zaručen dávno před závěrečnými titulky. Ne. Stejně jako v pokeru, i u filmu platí, že karty se ukazují až na samotný závěr. A někdy se neukazují vůbec... [srpen 2006] ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Víte, s tímhle filmem je to stejné jako s rohlíkama. Přijdete do krámu a mají jich tam spoustu. Nejsou sice všechny docela stejné, ale jsou si velmi podobné. Tak je to i s tímhle filmem. Podobný námět jako spousta jiných filmů, víte co vás čeká a jak to dopadne, což u rohlíku víte většinou taky. Nakonec bývalí dobří přátelé k sobě zase najdou cestu, zatímco poslední trosky KGB jsou rozprášeny výkonnými agenty tajné služby, což se rohlíkům pravděpodobně nestává a právě za tuto "nevšední" invenci dávám filmu dvě dozlatova upečené hvězdičky. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Rutiní hru na kočku a myš zachraňuje od propadu do šrotu hlavně velmi dobré obsazení. Douglas sice nemá tolik elánu jako dřív, ale vaše sympatie si získá. Sutherland je dobrý herec, ale podobný výkon jsme od něj viděli už ve 24hodin. No a Kim Basinger s Evou Longoria jsou nesmírně krásné a obě svoje mužské protějšky skvěle doplňují. Na jedno zhlédnutí dobrý, ale podruhé už bych to vidět nemusel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas už si prezidenta zahrál, tak proč si nestřihnout roli jeho osobního bodyguarda? Respektive spíš první dámy, které je však blíž, než by měl. Jeho postavení začne zásadně narušovat to, že při ohrožení hlavy státu nemůže říct na detektoru lži všechno, navíc má někdo kompromitující fotografie, které si za rámeček rozhodně nedá. Tajná služba má tak obětního beránka, Douglas vezme nohy na ramena, aby očistil nejen sebe, ale přerušil i teroristický útok. Nahrávají mu zkušenosti i místy nejapné kroky některých jeho kolegů, kteří ještě ani nebyli na světě, když schytal kulku za prezidenta Reagana. Výsledek chce být vzrušující podívanou, ono se to místy daří, jenže druhou polovinu už seká jednu logickou chybu za druhou. A někdy už hodně do očí vřískající (první dáma si v okamžiku největšího ohrožení pobíhá okolo auta). Tenhle výsledek navíc stál šedesát milionů dolarů a vidět to moc není. Je to natočené hezky, ale chybí nějaká skutečně zapamatovatelná scéna, Clark Johnson je rutinér, má rád kamerové oblety a nájezdy na své hrdiny, ale jinak toho moc nepředvedl. A hlavně neomlátil scénář někomu o hlavu (asi nejvíc zamrzí návrat našeho hrdiny mezi kolegy, jako by se nechumelilo). Douglasovi hodně pomáhá charisma, s bouchačkou už mu to tolik (věk nezastavíš) nejde. Záporáci spíš směšní, zrádce se dá snadno odtušit. Na 60% se ale sápeme. A to není úplně málo. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Clark Johnson si sám zahrál postavu agenta, který má velmi důležitou informaci. Dřív než ji ale stačí předat, je nemilosrdně zavražděn. (Siriuss)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama