Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Cubinho odpad!

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné. V hlavní roli mistr světa ve trojskoku Cüneyt Arkin, který svým dokonalým pojetím boje jeden na jednoho zachraňuje Svět. Se svým krásným přítelem, který má slabost pro ženy, zachrňují tento Svět před zlým čarodějem. Ten se jej snaží zničit, ale brání mu v tom molekuly z lidských mozků, které udělaly bariéru kolem Zeměkoule. A proto se náš milý čaroděj pronásledovaný těmito dvěma hrdiny snaží získat zlatý mozek, který obsahuje všechno lidské vědění a kdo ví co ještě, aby krom své neuvěřitelné síly a zla, které je v něm nahromaděno, získal i inteligenci, díky které by mohl Svět porazit. Hlavní hrdina se zamiluje do turecké nemluvné blondýny (a provaděpodobně i do jejích malého syna), kvůli které nasazuje holý život a bojuje proti červeným medvědům a černým medvědům a ještě něčemu, co má prý vypadat jako kostlivec. Aby tyto potvory porazil, musí zvládnout trénink, kdy mlátí dlaněmi do skal a kope do balvanů. Ale hlavně co je důležité - trénuje skákání - to je právě hodně důležité při bojích jeden na jednoho. Náš hrdina používá taktiku, kdy nepřítele třikrát přeskočí a až při skoku čtvrtém jej kopne do hlavy... Hudbu k filmu složil John Williams. Pokud chcete vědět víc, tak se na film podívejte, protože to opravdu stojí za to... -10/-10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem našel odvahu k puštění tohoto bijáku. Co se týče filmařskýho řemesla je to jasnej odpad. Filmy Eda Wooda vedle toho vypadají jako majstrštyky. Tohle je absolutní brak kterej vykrádá na co jen vzpomenete. A to nejen obrazově ale i hudebně. Jenže co naplat když se u toho člověk baví a zasměje. Nádhernej příklad toho kdy je něco tak špatný až je to dobrý. Tady je štempl Guilty Pleasure zcela na místě. Pro umocnění zážitku z téhle zhovadilosti doporučuju na film koukat s českým dabingem. Požitek bude o to větší protože ten tomu dodává další rozměr. Tady lze o5 pochopit jakékoliv hodnocení. Odpad to bude pro ty co na to koukají po technické stránce. A já to chápu on je to celkově výsměch dobrému filmu a filmařině jako takové. Na druhou stranu chápu i ty co dají i 5hvězd a to z hlediska zábavy. Protože něco takovýho už jen tak někdo nenatočí. Já to vyřeším šalamounsky a volím zlatou střední cestu. Tudíž dávám 3hvězdy. Je to sice 3,14čovina a s dobrým filmem to nemá nic společnýho ale zasmál jsem a pobavil. A to je asi to hlavní. Závěrem jen dodám, že jsem rád, že jsem se k puštění téhle bizarnosti odhodlal protože takovej úlet se přece jenom nevidí každej den. Takže pokud máte odvahu a neviděli jste zatím tuhle filmovou hříčku, zkuste to. Jen nezaručuju výsledek. To už je fakt čistě na každým divákovi jak k tomuhle přistoupí a jestli se bude bavit nebo nebude a film poletí do odpadu. ()

Reklama

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

HVĚZDNÉ VÁLKY NA TURECKÝ ZPŮSOB vidět a zemřít!!! Jasný tip pro ty, co si myslí, že je filmový svět už nemůže ničím překvapit. Předně bych chtěl podotknout, že Turci asi nikdy neslyšeli o pojmu "autorská práva". Do svého obskurního mixu Star Wars a Supermana totiž nastříhali (= ukradli) celé pasáže z Lucasovy ságy, akorát obraz srazili do šišata (jako když z obdélníkového širokoúhlého formátu udělate čtverec, se zachováním celého obrazu, bez stranového ořezu) a převedli ho do křiklavých barevných odstínů, takže Lucasovy vesmírné koráby občas vypadají, jako by je poblila celá letecká jednotka najednou. Kradlo se i v hudbě, celý film doprovází hudební motivy z Indiana Jonese, Star Wars a dalších klasik. Největší pecka je ovšem vlastní turecký příspěvek - 2 seladoni (=supermani) chodí mezi skalami (=cizí planeta) a bojují proti galaktickému imperátorovi (jehož jednotky se nedají k ničemu připodobnit) a červeným medvědům (komparz navlečený do rudých huňatých kožichů). Do toho "supermanský výcvik" s přivázanými polystyrenovými balvany na nohách, karate údery dopadajícími 10 cm od skály a spousta směšných namachrovaných póz. Zlatým hřebem je supermanské bojové umění - to jsem si sám pro sebe nazval "baby-karate", vypadá totiž úplně stejně, jako bojové "prezentace" malých pětiletých kluků z vedlejší ulice, když machrují na své kamarády. Na své si přijdou i dámy - při zamilovaných pohledech nezůstane jejich oko suché (smíchem) a vážně míněné dialogy typu: ..."Celou dobu tady chodíme a ještě jsme neviděli žádné mimozemšťanky" - "Asi se před námi stydí, zkus pískat, pískání žádná žena neodolá."... taky nejsou úplně k zahození. Těžko se to popisuje, to se musí vidět. Ale aby nedošlo k mýlce - tohle nebylo svého času žádné obskurní béčko, ale na turecké poměry vysokorozpočtový film s největší tureckou akční hvězdou Cuneyit Arkinem!!! Resumé - totální filmové dno, totální výtlem na několik dní dopředu a bráno pouze tímto zážitkem, napadá mě otázka: "Turci do Evropské unie? A co by tam ti exoti dělali?" :o) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Film, který neustále osciluje kdesi mezi odpadem a maximem, ale nakonec mu nelze ono maximum upřít. Výtvor zcela čisté fantazie a krásné duše aneb když na něco nemám budget, tak si to vypůjčím z kapitalistického braku a zároveň nakrmím diváky lačné buď po akci (zhruba 70% filmu se zápasí, ovšem s jakou vervou a vždy velice originálně) nebo krásných statných mužích (zhruba 20% filmu spočívá ve statických záběrech na udatné tváře dvou hlavních proragonostů). No a když se film zhruba v půlce zastaví a zcela mimo děj proběhne kázaní z koránu - ano, přátele. Dílo génia. Bránice dostala zabrat. Takhle má vypadat zábava. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle dementní Tureckou vykrádačku všeho co bylo zrovna v té době k mání jsem viděl jednou, ale myslím, že na to do smrti nezapomenu. Tenhle slepenec všeho jemuž vévodili červení plyšoví medvědi, Master všeho možnýho, nepřátelský robot, ženská s jedním úsměvem a nezapomenutelné velké Finále, u kterého pokud se vám to nepodaří ještě před tím stoprocetně spadnete smíchy ze židle. Prostě jak jsem psal je to blbý a demetní, ale vždy jen vzpomínka na to mě rozesměje na hodiny, proto hodnocení zatím 5*. Jednou si snad uvědomím... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Ukradnuté scény z originálnych Hviezdnych vojen doplnil režisér Çetin Inanç obrazmi skutočných vesmírnych programov a dokrútil zábery v kulisách z polystyrénu. (Raccoon.city)
  • Pro některé politiky slouží film jako argument, proč by Turecko nemělo vstupovat do Evropské unie. (Sufferer)

Reklama

Reklama