Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

maverick10 

všechny recenze uživatele

"Tureckej David Hasselhoff, ktery bojuje proti parte zlotrilych teletubbies, za hudby Indiana Jonese" Uz v uvodnich titulcich jde vycitit, ze tady nebude vsechno v poradku a ze jde spise o kemp tureckych milovniku americkeho filmu, kteri prisli rovnou z Masopustniho pruvodu. Star Wars ZERO: Fuck of George Lucas Vlastne ani nevim jestli je spravny neco tak krehkeho a naivniho vubec kritizovat a nebo vychvalovat jako nejgenialnejsi parodii, kterou jsem kdy doposud videl. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě pobavil dvakrát. Jednou při sledování a podruhé při čtení zdejších komentářů. Každý asi tuhle poctivou tureckou "filmařinu" neocení, ale pro filmové fandy je to klenot. Vedle obyčejných Béčkových filmů by tenhle musel mít označení Z. Dost mě taky uchvátil způsob likvidace záporáků. Jednou utrhnutá hlava, podruhé ruka a na ty nejsilnější záporáky platí prostě pár skoků z trampolíny. Kdo neviděl, neuvěří. ()

Reklama

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

No teda! Při sledování tohohle filmu má opravdu člověk tendenci k epileptickému záchvatu. Neustále se opakující záběry napodobující známé filmy mísící se s rychlým střihem, nesmyslnými záběry téměř na cokoliv, k tomu hrozná turecká hatmatilka, "herci" předříkávající dialogy někde doma v pokojíčku a k tomu všemu jako třešnička na dortu scénář jako od 4letého dítěte. Fjůůůůůůůůůů. ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Film bizarnější než je rozkročmo hlavního hrdiny na posteru, ovšem se střízlivým pohledem odstrašující případ, kdy ukradené materiály záběrů i hudby vytvoří kultovní film. Byť otrlou ironií a přes existenci mnohem více turksploitation filmů, kvůli čemuž se pravděpodobně nikdy nepsalo o žalobě za porušení autorských práv. Červení medvědi byli maratonem pro mojí bránicí, to se musí nechat.;) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Turecké hvězdné války jsou špatné hlavně v tom špatném slova smyslu. Ze začátku mě bavily ty mistrovsky natočené a bravurně sestříhané scény bojů s nějakými červenými koberci, lidmi v maskách gumových čertů a opic, nějakými mumiemi v hrozném stavu... Jenže pak už mi to celé začalo lízt na nervy a tak to bylo po zbytek filmu. Některé dialogy ve filmu jsou teda čiré zlato, ale fakt je toho málo, co by mě na tom bavilo. Nakonec je z toho jenom špatný film bez nějaké té "dokonalé špatnosti", jestli mi rozumíte. Ne, já radši zůstanu u Neila Breena, díky, tyhle turecké předělávky by mě asi nudily. Slabé 2* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Ukradnuté scény z originálnych Hviezdnych vojen doplnil režisér Çetin Inanç obrazmi skutočných vesmírnych programov a dokrútil zábery v kulisách z polystyrénu. (Raccoon.city)
  • Režisér Çetin İnanç původně neměl v plánu si „vypůjčit“ záběry ze Star Wars. Pro účely filmování byly ve vesnici Kilyos postaveny kulisy vesmírných lodí. Bohužel je zničila nečekaná bouře a na opětovné postavení nebyl dostatek peněz. İnanç tak byl nucen improvizovat. (vojtaruzek)
  • Behom záverečného boja má v niektorých záberoch hlavný hrdina kúzelné rukavice a topánky zo zlata, no v niektorých záberoch mu chýbajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama