Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (214)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

První půlka naprostá špička žánru, ale od té bitky u ohniště to ztrácelo svoje kouzlo a dech. A navíc, to asi nechtěně na mě působilo jako komedie, zejména to nesmírné drama na konci. "Proč, řekni mi proč jsi to udělal!! Chci znát skutečný důvod!" Ale akce je fajn, několik slušných bitek a sem tam střílení i když konec je ujetý. 7/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pohybují se ty větve, nebo to dělá vítr ?.......... Tak půl hodiny pryč - jedna krvavá rvačka, které předcházel docela ironický humor, ale jinak nic. Strašně se tam telefonuje a nic neděje. Hudba je podivná, jen housle, viola a piano, taky nic moc. Akce zatím žádná. Půl hodiny a já se nudím. Abych napsal pravdu nějak ten děj nechápu, jsem asi zabedněnej. CITÁT - Ten pohyb není ani větví ani větrem......... Tři nevyslovená slůvka "omlouvám se vám" rozjedou krvavá jatka. Hlavní hrdina poruší svá pravidla, stane se útlocitný a bude potrestán. CITÁT - Přestaň kopat. Jsme v prdeli........ Dobrá kamera, divná hudba a dokonce i divný humor. Nějak jsem v tom nenašel trochu logiky, nejdříve ho chtěj .... ne to by byl spoiler, tak se podívejte sami. Mě to připadalo trochu hloupé, hlavně ten konec. Někde jsem četl, že tento režisér je přezdíván korejský Tarantino, ale z Tarantina to má jen tu krev, ale myšlenka je někde jinde. CITÁT - Byl to smutný sen ?........ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle si Zaslouží Pozornost! Opravdu Áno.. Perfektní Příběh, Nádherné akční scény.. Fakt Třída! Film se mi líbil Hodně! Snižuji jednu hvězdu za pomalejší rozjezd a nereálný Konec.. Dostat střelu do břicha a vystřílet ještě Půl baráku mi příjde nereálný navíc dostal ještě 2 střely od kalašnikova a stále Žil !:D ()

pm 

všechny recenze uživatele

Kde by byl dnes Lee Byung-hun bez režiséra a bez jeho dvou asijských poct evropské klasice? Určitě tu nemá herecky tolik co předvést, jeho postava neprochází výraznou proměnou jako ve "Viděl jsem ďábla", není třeba drobných výrazových nuancí jako v Tranově "Přicházím s deštěm" k vyjádření psychologie postavy, přesto si myslím, že coby další v linii zabijáckých postav a variací (Samuraj - Delon -Melville, Killer - Yun Fat Chow - Woo) je jeho nájemný vrah zajímavý, stejně tak film, který nijak neskrývá své inspirační zdroje a sází na pomalé vyprávěcí tempo. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Výtečné mafiánské drama. Po Sympathy for Mr. Vengeance a Oldboyovi od Chan-wook Parka další film, jehož ústředním motivem je pomsta, se zpracováním, které bere dech. Stačí málo a dosud oblíbený "hotelový manažer" Kim Sun-woo se náhle ocitne v bossově nemilosti. Je odvržen a zneuctěn. Cesta za pomstou bude krutá a nemilosrdná. Jak by ne, jsme ve filmu od Korejců, a ti se s tím, jak známo, vůbec nemažou.. K tomu si přičtěte bezchybnou formální stránku a herce, poutavý příběh, několik silných scén, a vyjde vám velmi působivý snímek z kategorie nezapomenutelných. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)
  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno