Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

S blížiacim sa hraným remake-om, ktorým nás obdarí Netflix, som sa rozhodol o celkové zhliadnutie tejto dnes už klasiky. Je to hravé a často veľmi nenútene vtipné, no niektoré hodnotenia epizód sú over the roof. Tak to ale je u veľkého množstva seriálov. Má to svoju mytológiu vybudované celkom slušne a terajších 87 % je viac než štedrý prídel. Som zvedavý na úpravy a doplnenie, ktoré hraný remake nutne prinesie. Ide ale o veľmi slušný anime type seriál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

__Avatar the Last Airbender - Book 2 Earth, Vol. 2 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,024,088 //počet predaných kusov 78,776║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 3 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $523,506 //počet predaných kusov 52,403║ __Avatar the Last Airbender - Book 3 Fire, Vol. 4 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $520,102 //počet predaných kusov 43,378 ║ __Famózne!!! Najlepší kreslený seriál čo som mal možnosť vidieť za minimálne posledných 15rokov! Je to hravé, zábavné, s Avatarom zažívame neustále dobrodružstvo plné prekvapení, obsahovo nadmieru inovátorské a prepracované do detailu, animačne to bez problémov spĺňa najvyššie kritéria porovnateľné z Japonskými anime... po prvej 20dielnej sérii zatiaľ jednoznačne plné hodnotenie. /100%/ __dopozeraná 2. a 3. séria až v januári 2013 ale stálo to za to úžasnejší seriál nenájdete, niekoľko krát to dokonca dokázalo príjemne dojať ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Korry je Aang pro to nejmenší publikum, to ovšem nic nemění na tom, že se skvěle bavím. Po shlédnutí všech dílů musím konstatovat, že je to naprostá dokonalost a vrchol animovaných seriálů, skloubení akce, humoru, chytlavého příběhu a to nejdůležitější, atraktivních a zajímavých postav. // Tak po 10 letech jsem si dal opáčko abych se připravil na adaptaci kterou tento měsíc vypustí Netlix. A ten seriál je pořád neskutečně bomba, zábavný, originální, dokonale napsané postavy. Prosím ať to Netflix neposere. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Skoro bych nevěřil, že v mém věku mě ještě dokáže tak nadchnout nějaký animovaný seriál, ale stalo se a jsem tomu skutečně velice rád. Poslední vládce vzduchu je totiž nádherným vyprávěním o strastiplné cestě poznání, nacházení vnitřní rovnováhy a naplnění osudu. Příběh se vyvíjí postupně od jednoduchého základu hravých příhod přes pozvolné rozšiřování hlavních i vedlejších dějových linek až k poměrně rozsáhlému a úžasně propojenému celku, v němž do sebe všechno perfektně zapadá a v jehož světle mají prakticky všechny události a činy svůj smysl. Kromě toho se navíc jedná o velmi propracovaný kousek rovněž z hlediska pozadí a mytologie světa, ve kterém se odehrává, a skýtá tak mnohá překvapení i nemálo námětů k užitečnému zamyšlení. Ovládání živlů pomocí pohybových cvičení je velmi nápadité a větší souboje nebo bitvy jsou mnohdy dech-beroucí. Je prostě skvělé nechat se unášet tím rozmanitým světem čtyř národů na hřbetě létajícího bizona a prožívat všechna ta dobrodružství vzbuzující místy opravdu silné emoce všeho druhu. 100 % ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je víc epic než když mi ráno v mikrovlnce vybouch romadur.... Zcela bezkonkurenčně nejlepší animovaný seriál, který snadno strká do kapsy i hraný vysokorozpočtový blockbustery. Fakt nechápu že od tý doby už nevzniklo nic tak kvalitního – ať už v rámci i mimo rámec fantasy žánru či animovaného média. 10 větrů z 10 ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Řád agentů Dai Li byl založen avatarkou Kyoshi. (Azurovydrak)
  • Kapitán Zhao je inšpirovaný postavou Williama Tavingtona z filmu Patriot (2000). Vedúca castingu Maryanne Daceyová dostala pokyn, že má nájsť človeka s podobne hrozivým hlasom. Prekvapivo dokázala získať herca Jasona Isaaca, ktorý skutočne hral Tavingtona vo vyššie uvedenom filme. Zhaa teda hral herec, ktorým bol inšpirovaný. (Krnac)
  • Seriál je inšpirovaný ázijskými 2D seriálmi (anime), na čo je v seriáli kopa narážok, ale tiež sa chceli tvorcovia vyhnúť ich problémom, hlavne umelému pridávaniu energie, znamená to, že nadprirodzené schopnosti postáv neprimerane zosilňujú a pôsobia inak na konci ako na začiatku. Rozhodli sa preto vytvoriť prísne pravidlá a obmedzenia na všetky nadprirodzené prvky. Tieto pravidlá boli natoľko účinné, že aj na konci druhého seriálu bol silový level schopností ľudí na pohľad takmer rovnaký ako v prvom seriáli, teda sa za dokopy 7 sérii oboch seriálov skoro nezmenil. To je niečo, čo má problém napodobniť veľa fantasy svetov dodnes. (Krnac)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama