Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

camper 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, na tento film jsem se po přečteních některých komentářů zde velmi těšil. Bohužel musím říct, že má očekávání ani za mák nesplnil. Celý film mi přišel takový rozvlečený, bez pořádného spádu. Meryl Streep mi přišla v každé situaci téměř stejná, jako kdyby s ní ztráta díděte nic nedělala. Zvláště v klíčové scéně, kdy v kempu o dítě přišli, tam se mi zdálo, že se Meryl Streep snaží, aby si diváci mysleli, že jí na tom dítěti záleží (což by asi mělo, když hrála jeho matku), ale pro mě to tak nevyznělo. Mnohem lepší výkon pro mě představoval Sam Neill, který si zahrál jejího muže, zvláště se mi pak líbil, když jako manžel prožíval zoufalství ze soudů. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nenechala také malé dieťa spať v stane samé. Obzvlášť, ak sa okolo potulujú divé psy. Lenže ja nie som Linda. Sledovať všetok ten tlak médií a okolia .. no krásne sme sa my ľudia vyznamenali. Film si celý čas drží odstup, ale možno to takto ten Fred chcel .. nikomu nenadržiavať, iba vyrozprávať tento smutný príbeh. 3,5* ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat perfektní drama! Je sice pravda, že mi rozhodně dech nevyrazilo a na druhou stranu ani nenadchlo na úplné maximum, ale výsledek je rozhodně mimořádně zdařilý. Velkou zásluhu na tom má rozhodně božská Meryl, která je prostě naprosto fenomenální a v Samu Neillovi má perfektního parťáka. Příběh, natočený podle skutečné události, je dramatem sám o sobě, takže na tom není co zkazit a nejistota toho, jak to celé ve skutečnosti bylo, je skutečně veliká, takže určitě doporučuju, minimálně po herecké stránce je to nezapomenutelný koncert. Trošku to bohužel kazí stopáž. Ke konci se to už trochu táhne a zkrácení o patnáct nebo dvacet minut by filmu určitě pomohlo. To je ale jen detail a já tenhle film, který jsem hledal opravdu dlouho, rozhodně doporučuji. 75%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Divácký zážitek je postaven na souznění s rodiči, kterým se v australské přírodě náhle ztratí miminko a oni se musí vyrovnat nejen z jeho ztrátou, ale i se zdegenerovanou společností. To, co na první pohled vypadá jako velmi silné téma bohužel působí emočně velmi odtažitě a jen díky skvěle civilně hrajícím hlavním představitelům filmu nedošla pára. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

O případu Chamberlainových jsem v životě neslyšela, proto nevím, jak hodně byl film podobný realitě. Myslím si, že Výkřik ve tmě je velmi nedoceněný film, jelikož ho vidělo jen málo lidí, což si myslím, že je obrovská škoda. Meryl zde podala jeden z nejlepších výkonů a jak už zde někdo napsal, jestli se Lindy chovala aspoň tak divně, jak ji Meryl zahrála, tak se ani nedivím, že se z toho stala jeden z nejdiskutovanějších případů všech dob. Nejen že zářila jako vždy výborná Meryl, ale ani pro mě dosti neznámý Sam Neill nezklamal. Oba předvedli famózní výkony. Pro mě další skvělý film, který si zase ráda pustím. PS: Nevím proč, ale mám hroznou radost z toho, že si tohoto filmu Meryl velmi váží... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)
  • 15. září 1988, 8 let po zmizení své dcery Azarie, dokázali Lindy a Michael Chamberlainovy svou nevinnu. Odvolací soud severního teritoria je jednomyslně sprostil všech obvinění. (jezurka42)
  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)

Reklama

Reklama