Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nebyt ustrednej hereckej dvojice, islo by o nicim zaujimave becko, konciace priamo na DVD. Cusack a Freeman sa nijakym mimoriadnym sposobom nejdu pretrhnut a odvadzaju len svoj klasicky dobry standard. Kontrakt nepredstavuje ziadny povinny kusok, skor nieco na "vypinackove" odfuknutie, co zodpoveda aj tomu, ze po filmovom vikende som mal velky problem spomenut si, ze som vobec Kontrakt pozeral.2,5/5* ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Nakonec ani přítomnost Freemana a Cusacka nedokázala z tohoto filmu udělat nic extra. Zajímavá byla snad jen deštivá noc se slízáním hory. Pronásledovatelé jsou vskutku neuvěřitelní, bývalí vojáci a mají problém slézt pár šutrů. Nejsou schopní v noci přepadnout chatu s hlavními hrdiny, jednoduše nedokážou udělat nic co bych od vycvičených vojáků čekal. Pár zajímavých hlášek film nezachrání. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Když tenhle trapný pokus o thriller začínal, doufal jsem kvůli obsazení a lesnímu prostředí přinejmenším v příjemnou oddechovou zábavu. Smůla. Už v momentě, kdy mi byla do ksichtu vypálena vysokorazantní střela v podobě domácího dramatu tatíka a pubescentního synka, jsem větřil průser. Rodinka si jede uklidnit situaci do lesa, kde shodou náhod a nehod naráží na nebezpečného zabijáka Cordella. Ten je spoutaný a neozbrojený, tak proč ho nevzít s sebou a neodevzdat spravedlnosti. Hm. V patách jsou jim samozřejmě Cordellovi vojensky cvičení společníci, kteří na jednu stranu vyčenichají i hovno sépie v Atlantiku, na druhou stranu nezvládnou infiltraci horské chatky, v níž se prchající skupinka ukrývá. Do toho posloucháme extrémně suché, nudné a ohrané dialogy, občas se (bohužel) dokonce pokoušející o vtip, nemluvě o zvratech, které probíhají stylem: "Cože? Mám ho zabít? Dostanu půl milionu? OK, jdu na to." A co měla znamenat ta scéna, kdy tři uprchlíci slézají v lijáku téměř kolmou skalní stěnu? Nevěrohodnost a příšerná nuda. Džon Kusák evidentně pozdě poznal, do čeho se namočil, takže preventivně nosí celý film jeden obličej s výrazem "nechte mě, nemůžu za to". 2/10 jen a pouze za přítomnost Morgana Freemana. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Nájemní vrahové. Jaksi dost otravné téma. Amerika, země nájemních vrahů. Jak jinak. Ruce si tu podávají italská mafie, Japonská, čínská ruská a do toho spousta amerických pracháčů, kteří radši nechají zastřelit svojí manželku nebo manžela, než by se dělily o mejetek. Tyto snímky už jen tak pouštím kolem, zrychleně, aby neztratil úplně kontakt s dobou. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Cusack se synem na výletě proti bandě vycvičených bývalých vojáků. Přežít se to dá, protože právě pro Cusacka mám i přes ten jeho nečuch na filmy docela slabost a Freeman by udělal dobrý film i z Babovřesk. Škoda, že se režie nechopil někdo víc znalejší žánru, potenciál tady i přes tu béčkovost byl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama