Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jemný, ale přesto účinný humor sršící sarkasmem, který mi vyloudil né jeden úsměv na tváři :) Aaron Eckhart mě mile překvapil :) s jeho argumenty bych opravdu věřila, že kouření není nic špatného :) ba by mě dokonce přesvědčil snad i zabít a vůbec by mě nehryzalo svědomí :) příjemná devadesátiminutovka, díky které budu před zrdcadlem trénovat "Jak správně argumentovat :)" ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pořádná satira tu v posledních letech chyběla, ale už jí tu máme. Vynikající dialogy a komentáře, výborná režie a dobré tempo díky kterému jsem se ani na chvilku nenudil. Nejlepší jsou tady ale herci. Aaron Eckhart tu předvádí asi zatím svůj nejlepší výkon a to jsem ho nikdy moc nemusel. Macy jako senátor si tu roli užívá, J.K. Simmons je parádní a Katie Holmes zase po dlouhé době dobře hraje (a taky jí to sluší). Reitmani mají nejspíš tu režii v genech, protože mezitiím co otec už pomalu vyklízí pozice, tak nastupuje jeho syn. Uvidíme, co natočí příště. ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Možná jsem starý cynik, ale když mi ukážete chlapíka, který se živí obhajováním cigaret a ještě ho to baví, čelist mi šokem nespadne. Někteří možná budou hýkat blahem nad pravdivým zobrazením naší zkažené civilisace, já mám naopak škodolibou radost z každého momentu, ve kterém pokrytci, prosazující zákaz všeho co je momentálně nejvíc trendy nenávidět, dostávají na prdel. Oproti mým veškerým očekáváním byl film poměrně milý; celuloid rozhodně snese i břitčí satiru, kor když se otírá o tak kontroverzní téma. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční, břítký a osvěžující snímeček blancující na hraně umírněné satirické komedie a inteligentního, ale vcelku jednoduchého dramatu. Velmi se mi líbí Reitmanův přístup k zábavnému filmu, kdy si udržuje lehkost, nadhled a dokáže i v rámci zábavy působit na úrovni, vybídnout k zamyšlení a nakonec i uctít "správnou věc" (rodinné hodnoty apod.), aniž by spadl do klišé... K zaslouženému úspěchu jeho prvotiny mu byl také výtečnou oporou Aaron Eckhart. 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem zbytečně uspěchaná cynická satira o tom, že není důležité míti pravdu, ale usvědčit toho druhého, že se mýlí (což platí nejen pro souboj tabákový průmysl vs. odpůrci kouření, viď naše politická scéno).. Moc se mi nepozdávalo podání obou stran barikád, kdy cigaretobijci byli do jednoho hloupí ťulpasové (Vote Macy!) a protřelý manipulátor Eckhart, co by přesvědčil k odchodu ze scientologické církve i Cruise, sedne naivně na lep žurnalistce K.Holmes, které se to nedaří. Holt, asi není doma v ložnici dostatečně přesvědčivá.. Dle závěrů Reitmanova filmu kouřit, či nekouřit zůstává svobodnou volbou každého z nás, ale já osobně jsem radši, když si během mé večeře v restauraci dá vedle sedící host místo tří zlatých marlborek tři chedary, neboť ze zkušeností vyplývá, že cedule na zdi zůstává mnohdy jen cedulí a já bych strašně nerad někomu vadil tím, že mu jím u kouření.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Sam Elliot (Lorne Lutch) nechtěl, aby jeho postava vzala peníze. Režiséru Reitmanovi trvalo přes tři hodiny, než ho přesvědčil, aby scénu zahrál podle scénáře. (don corleone)
  • Satira za 6,5 milionů vydělala během prvních tří dnů promítání (17.–19. 3. 2006) v pěti severoamerických kinech 262 923 amerických dolarů a díky dobrému odhadu se po expanzi do více měst vyšplhal celkový výdělek akvizice distributora Fox v USA na 24,8 milionu. Součet celosvětových tržeb pak dosáhl 39,3 mil. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama