Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Resty z minulosti sa snažím postupne dobiehať a teší ma, že na tejto ceste som sa mohol stretnúť i keď s nedotiahnutým (postrádam najmenej 30-40 min. ďalšieho materiálu) ale za to určite humorne a prefíkane poskladaným výtvorom talentovaného režiséra od javorových listov. Nie náhodou mi je osoba menom Nick Naylor blízka, nie preto čo obhajoval, nie kvôli jeho suverénnemu prejavu, (štvrté "nie" už nepríde:) ale z očividne jasného dôvodu, komunikáciu a jej spôsob postavil za hranice chápania druhých a aj keď prevažnú väčšinu dospelého života bojuje za postupnú smrť, v konečnom dôsledku svojimi výrokmi dáva na výber a poukazuje na to, že gro problému je uložené oveľa hlbšie než si niektorí mudrci myslia. Keby mala aspoň nejaká časť svetovej populácie rodičov, ktorí by dostali taký dar ako má Nick (dar komunikovať), tak si dovolím tvrdiť, že zmýšľanie ich detí by sa pravdepodobne uberalo iným (lepším) smerom. "Thank You for Smoking" je samozrejme typicky "reitmanovsky" bezpečný, ale i trefný štuchanec, ktorý rozhodne nezaškodí a aj menej náročného uspokojí... ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Možná jsem starý cynik, ale když mi ukážete chlapíka, který se živí obhajováním cigaret a ještě ho to baví, čelist mi šokem nespadne. Někteří možná budou hýkat blahem nad pravdivým zobrazením naší zkažené civilisace, já mám naopak škodolibou radost z každého momentu, ve kterém pokrytci, prosazující zákaz všeho co je momentálně nejvíc trendy nenávidět, dostávají na prdel. Oproti mým veškerým očekáváním byl film poměrně milý; celuloid rozhodně snese i břitčí satiru, kor když se otírá o tak kontroverzní téma. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁME NA NĚCO TALENT. JÁ MLUVÍM.....“ /// …protože, když správně argumentuješ, neuděláš chybu! Srozumitelně účelný, drasticky pravdivý a černohumorně dokonalý. Film pro všechny, co zvládaj morální flexibilitu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1994 napsal Christopher Buckley, číst nebudu. 2.) Zajímám se o frajery, co se snažej udržet na uzdě světovou populační explozi. 3.) Thx za titule ,,g33w1z“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční, břítký a osvěžující snímeček blancující na hraně umírněné satirické komedie a inteligentního, ale vcelku jednoduchého dramatu. Velmi se mi líbí Reitmanův přístup k zábavnému filmu, kdy si udržuje lehkost, nadhled a dokáže i v rámci zábavy působit na úrovni, vybídnout k zamyšlení a nakonec i uctít "správnou věc" (rodinné hodnoty apod.), aniž by spadl do klišé... K zaslouženému úspěchu jeho prvotiny mu byl také výtečnou oporou Aaron Eckhart. 8/10 ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jemný, ale přesto účinný humor sršící sarkasmem, který mi vyloudil né jeden úsměv na tváři :) Aaron Eckhart mě mile překvapil :) s jeho argumenty bych opravdu věřila, že kouření není nic špatného :) ba by mě dokonce přesvědčil snad i zabít a vůbec by mě nehryzalo svědomí :) příjemná devadesátiminutovka, díky které budu před zrdcadlem trénovat "Jak správně argumentovat :)" ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Při promítání snímku na festivalu Sundance se zjistilo, že chybí dvanactisekundová sexuální scéna. Nešlo o cenzuru, ale o chybu při pořízování filmové kopie. V kinech o ni diváci nebyli ochuzeni. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama