Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako žák základní školy měl John Farley nadváhu a byl pravidelným terčem posměchu a šikany svého tělocvikáře, pana Woodcocka. O třináct let později z něj je štíhlý muž, který právě s úspěchem vydal knihu o hubnutí. Proto ho pozve starosta jeho rodného města, aby mu předal symbolický klíč od města jako poctu. S hrůzou však zjišťuje, že se jeho ovdovělá matka Beverly hodlá znovu provdat - za toho sadistu Woodcocka! John se jí snaží vysvětlit, že ho tělocvikář v mládí šikanoval a že je to zlý člověk. Matka nad tím jen mávne rukou. To už je na něj moc a vymýšlí plán, jak se Woodcocka zbavit. Odmítá přijmout fakt, že s člověkem, který mu zničil celé dětství, by mohl trávit rodinné Vánoce. Nezbývá mu než napnout všechny síly, aby ji od tak neuváženého kroku odradil a vyrovnal si s učitelem své vlastní účty... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek, který zbytek filmu sice nepotvrdí, ale pořád ještě celkově pohoda. Při pohledu na ultra šikanózního mamrda pana Woodcocka jsem si vcelku přesně vzpomněl na svého tělocvikáře na druhém stupni základky, kterého souborně nenáviděly celé generace (ne že by ten čurák zanechal nějaké následky na mé psychice, hlavu bych mu ale o kamen klidně rozlouskl :D). Thornton to zahrál dobře, tihle bastardi mu ale vždy šli nějak lépe :-) 60% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spisovatel John Farley (Seann William Scott) se po mnoha letech vrací do svého rodného městečka, aby zde, jako (nyní) slavná osobnost, převzal od starosty, klíč od města. Jeho návrat ale nese obavy - stejně jako spousta jeho spolužáků ze základky byl šikanován šíleným tělocvikářem, panem Woodcockem (Billy Bob Thornton). Jaké je Johnovo zděšení, když zjistí, že krom toho, že se pan Woodcock vůbec nezměnil, tak se zároveň uchází o jeho matku (Susan Sarandon) a nakonec snad bude mít John nového tatíka ... Billy Bob Thornton už začíná být známý tím, že si své role moc nepřebírá, a bere to co mu nabízí (a co nese). To bohužel znamená i role v podobně laděných kravinách, jako je tato (nebo "sousední" Škola svádění), nicméně je Thornton známý i tím, že i ze sra*ky udělá vtipný a koukatelný film (jako je tento nebo "sousední" .. už se opakuju). Susan Sarandon i Seann William Scott (konečně se odpoutal od Stifflera!) jsou Thorntonem dokonale zastíněni. Na jedno podívání ok, víckrát nemusím ... ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Celý námět a průběh filmu je už tak moc v komediích ohraný, že se dostal i do pěkné řádky hororů a dokonce i v nich už je ohraný, takže originalita je tu až na jednu věc naprosto nulová. Tou jednou originální věcí je role S. W. Scotta, jenž tu hraje snad největšího slušňáka ze všech jeho dosavadních rolí. Naopak role Woodcocka se povedla nehorázným způsobem a nebýt takového suchara, celý film by s jinak minimální vtipností (až na ten běžící pás nebo díru v silnici) byl úplně o ničem. Celkově tedy průměrná komedie, ale do nudného dne slušná oddychovka. ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Možná až moc průměrný film, ehm, podprůměrný. Ale s tím do toho vlastně jdete. Jediné, na co jsem se já těšil, byl "Stifler". Čekal jsem, že jeho šarm opět zapůsobí a on mě svým pověstným humorem strhne. Bohužel, nestalo se. Děj byl strašně jednoduchý, 90% lidí bude schopno po prvotním seznámení s příběhem předpovědět, jak to dopadne. A to určitě není dobře. Vtipy vázly, atmosféra houstla, nebavil jsem se. Hudba nula. Jedna hvězda za pokus udělat oddechový snímek na téma "nenáviděný učitel tělocviku", takového jsme ve svém životě zažili asi všichni. Ale je to vážně škoda, potenciál zde zajisté byl. Mr. Woodcock byl protivný až hrůza, stejně tak jako tento film. Nedoporučuji, ztráta času. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem nesympatická komedie s překvapivě slabým Scottem ( tahle postava dospělého dítěte stále se držícího máminy sukně asi nebyla to pravé - potřebuje hláškovat a tady se k tomu moc nedostával) , která je postavená na jednoduchém a podivném nápadu - vzájemném soupeření s Thorntonem o jednu ženu. No prostě to moc nefunguje. 2/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Billy Bob Thornton si počas filmovania scény wrestlingu so Seannom Williamom Scottom zlomil nohu. (ladko)
  • Skupina "The Ramona Dynasty" z Riverside v Kalifornii si ve filmu zahrála místní školní kapelu. (HappySmile)
  • Producent David Dobkin režíroval některé scény, které se musely natáčet znovu, což trvalo 3 týdny. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno