Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Úplně idiotská zápletka, s naprosto nejúžasnější akčnímy scénami jaké je kde vidět. Jaa opět dokazuje co nedostává hracími akty to doběhne bitkamy. Je to opravdu ďábel a dokáže dělat neuvěřitelný kousky. Byl jsem rád že se vrátil(i když v jiné roli) jeho brátránek, aspoň bylo o zábavu postaránu. Bitky jak jsem říkal patří k tomu nejlepšímu co je v poslední době vidět, nejvíc se mi líbila a zapůsobila scéna "NAhoru do schodiště":-) Úplně dokonalá scéna. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí uncut verze jsem pouze seděl a kroutil hlavou. Tony Jaa je ďábel. V závěru filmu brutálně láme všechny možné kosti, přeřezává svaly a ukazuje, kdo vládne světu bojových umění. Kdyby Protector strávil méně času nudnými pasážemi, byl kratší a obsahoval jen akční scény, nebyl by důvod k námitkám. Bohužel tomu tak není. Tony Jaa se vydává po stopách svých dvou slonů a divák jen žasne, co dokáže tenhle mladý Thajec za věci, aby zachránil "unesená" zvířata. Ve filmu jsou celkem tři výjimečné akční scény. Jedna velmi dlouhá cesta Tonyho k bossovy přes celou restauraci (hotel?). Druhá je bitka postupně s třemi soupeři přes machrujícího capoeristu Lateefa až k wrestlingové postavě Nathana Jonese(snad se nepletu). Poslední třetí je závěr filmu, ve kterém i přes bodnutí do břicha vytahuje nejbrutálnější údery, poskakuje jako opice a aby toho nebylo málo vzpomene si na staré učení, které znehybní soupeře. Tyhle scény by mě stačili na 5*, ale zbytek to natolik kazí, že slabé 3 jsou více než dost. Já bych pro svého mazlíčka nedokázal udělat to, co Tony... :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ong-Bak 2? Ale tak proč vlastně nakonec ne, ta podstata ve filmu je stejná, jinak řečeno, stejně nesmyslné, a to hlavní o co ve filmu jde je stejnak Tony Jaa, takže když uvidíte jen jeho samotné scény tak absolutně o nic nepříjdete, což mě na něm docela mrzí. Kdyby filmy ve kterých hraje měly alespoň trochu hlavu a patu, tak bych se nebránil tomu všemu vrazit čistých pět, takhle to je za tři, protože právě příběh je něco, co se thajským producentům ne a ne vydařit na jedničku, a i když první Ong-Bak měl nepatrnou historickou vsuvku země, ve které tento film vznikl, tak dvojka už nemá pražádnou, ta prostě jen nechává hlavního hrdinu jednat, a ten opravdu jedná, i když až po asi půl hodině nicnedění. Jenže pak se s akcí roztrhne pytel a člověk se nedokáže nabažit, tak co si o tom všem nakonec po skončení má myslet, žejo. Tony Jaa pro mě je současný bůh bojových sportů, co se filmů týče, možná, kdyby jeho potenciál dokázal využít někdo jiný, koukalo by se na to líp. Je jasné, že film je stavěný akorát na něm, ale to rovnou můžou natočit slet scén, kde vypadá jakoby lítal a kope do všeho všelijak, tak originálně že by i Jackie Chan s Jet Li kroutili palicí a uctivě by skláněli klobouky. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 - bigger, louder, uncut :-) . Kvalita filmu ako celku je este horsia ako u Ong-baku (ledva za 3*), ale najdolezitejsie je to, ze bojove sceny podstupili vykonostny up-grade. Tak preco potom tych vyslednych 5*? Ta 4* je za to, ze vo filme sa celkovo hovori styrmi druhmi jazykov :-) a spolu s May sme to videli na azijskom kontinente, v azijskom kine s pravym azijskym publikom. Nezabudnutelne. A 5* je za vskutku nesmrtelny zazitok - ako sa na spravnu slavnostnu predpremieru patri, film prisla uviest samotna hlavna hviezda - Tony Jaa (pre pravovernych vyznavacov jeho skutocneho mena inymi slovami Phanom Yeerum). Nielenze som si s nim tleskol, ale May ma od neho aj podpis so srdieckom ako i video a viacere fotky. A na taky zazitok je aj 5* malo... :-) ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa a jeho kámoši kaskadéři zde jasně ukazují, jak má vypadat bojové umění před kamerou a co to je opravdová kvalita bojových scén. Předvádí vše a natvrdo a v takovém podání, že se divákovi tají dech. Žádné speciální efekty, žádné dráty, vše jen co je v lidských silách, a přesto natolik úžasné a perfektní, že se filmu v tomto ohledu nemůžou skoro žádné akční filmy rovnat, vyjma filmů Bruce Leeho, kterým Tony dle mého svojí stejnou neskutečnou precizností skládá úctu. Tady jasně vidíme, že kdo umí, umí, a i oko běžného diváka nezasvěceného do bojových umění a sportů to pozná. Kdo neumí, neměl by takové scény točit a hrát, protože je to ve srovnání s tím, co tady Tony předvedl prostě trapné... Film se nedá posuzovat z jiného hlediska. Děj je samozřejmě až na druhém místě. Je to velmi prostý příběh mladého Thajce, který hledá svého ukradeného slona. Přesto je příběh vyprávěn velmi zajímavě. "Tom yum goong" je absolutní špička v oblasti bojových filmů, neskutečný, neuvěřitelný a vizuálně dokonalý nářez... to se prostě musí vidět. Kdo neviděl, nedokáže si představit... Upozorňuji, že USA verze pod názvem "The Protector" je o 20 minut kratší, mnohem lépe dějově sestříhaná a je to ještě větší nášup, než verze původní!!! Navíc obsahuje scény, které v původní verzi vůbec nebyly :-) /100% + FILM ROKU + TOP 10/ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Lateef Crowder si pri natáčaní pretrhol achillovú šľachu, kvôli čomu bola jeho scéna kratšia, ako bol pôvodný plán tvorcov. (ywo666)
  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno