Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (348)

H34D 

všechny recenze uživatele

Maminko, oni mi vzali mého domácího mazlíčka - slona, tak já se vydám na jiný kontinent a půjdu jim zlámat všechny kosti v těle, jo? Můžu? Prosííím... Dobře broučku, tak běž a až budeš bojovat s třímetrovými anomáliemi lidské rasy a budeš mít po ruce slůně, hoď ho po nich... No, nebudu to v sobě už déle držet a vykřiknu: "Proboha, proč k tak luxusním bojovým scénám tak stupidní scénář?!" Bitky a efektní akrobatické předváděčky jsou naprosto úchvatné a navíc Tony Jaa je zvládá i bez speciálních efektů a častého střihu! Opravdu škoda, že mu nevymysleli lepší dějové pozadí... 7/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O něco povedenejší než jednička. Děj sice zase vůbec nedává smysl, ale řežba je to festovní. Škoda jenom, že Tony Jaa vedle toho, že je nadprůměrnej masakrátor je i opravdu velmi špatnej herec. Ne že by to zase u takovýho druhu filmu bylo až tak potřeba, ale místy je to tak hloupý až to fakt bije do očí.50% ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo a ještě jednou jo! Fandové bojových umění budou nejspíš slintat, protože toto je nářez. Tolik soubojů v jednom filmu? To už tady dlouho nebylo! Vynikající choreografie spolu s nápaditým scénářem nenechají diváka v klidu. Již úvodní honička se slony, ano se slony:-), dává tušit, že tady nudných chvil moc nebude. A co Tony Jaa? Ten si nic nezadá s Jackieho kaskaderskými kousky a nakládačku dokáže dát i wrestlingovým obrům. Navíc, 48 zlomených končetin svým protivníkům jentak někde neuvidíte:-)...85% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Totální nářez. Je sice pravda, že příběh je hodně přitažený za vlasy a vše co se ve filmu odehrává se nedá nazvat dějem. Herci jsou neskutečně prkenní a vůbec když se nebojuje, člověk si říká na co to vlastně kouká. Avšak o to tu stejně jako v prvním Ong-Baku (který s tímto filmem nemá dějově nic společného a jedná se o chybný český název) vůbec nejde. Jde tu hlavně o bitevní scény, kterých tu je více než dost a jsou chvílemi až neuvěřitelné. Pokud jste viděli Ong-Bak (předchozí film od stejného režiséra a se stejným hercem) určitě víte o čem je řeč. Ale zde je všechno větší. Hrdina zde nebojuje s pěti protivníky ale rovnou třeba s dvaceti (i více) a i když se většinou protivníci objeví znenadání a odnikud musíte se jen kochat dokonalou choreografií těchto bitek (za vše mluví cca 3 minutová nesestříhaná akční scéna kde hl. hrdina zlikviduje asi 30 protivníků nebo závěrečná "lámací" bitka). Ve filmu už není tolik z "zpomalovaček" jako v Ong-Bak, avšak díky tomu vypadají bitky o dost reálněji. Opravdu parádní film u kterého však nesmíte přemýšlet. Ani trochu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Patnáctiminutové finále (lámání kostí, wrestleři) je opravdu absolutní full-contact peklo, na které jsem zíral takřka s nevěřícným úžasem... Za zmínku určitě také stojí skvělý souboj s capoeristou (fakt jsem si připadal, jak kdybych hrál Tekkena) ;-) a jedna dlouhá scéna beze střihu, ve které Tony Yaa postupně projde všechny patra jisté restaurace a zmlátí všechny protivníky, kteří se mu postaví do cesty - a že jich je (pater i protivníků). :-) Bohužel je dost smutné sledovat Tonyho neskutečné kousky v dějově tak strašně debilním a scenáristicky nesmyslném filmu. Samozřejmě jsem čekal, že to bude těžká blbost, ale výsledek byl bohužel ještě horší, než jsem předpokládal. Vedle tohohle je i Tonyho předešlý a můj oblíbený (i když taky brutálně jednoduchý) Ong-Bak dílem hodným Oscara. Záležitost skutečně jen pro zaryté fandy efektních akcí a soubojů (i když třeba i scéna s bikery mě trochu zklamala - přišla mi docela odfláknutá, hlavně režijně). Zarytí vyznavači umění ať se radši Tom yum goong vyhnou velkým obloukem, tady totiž kromě akce vskutku nic zajímavého není! 60 % ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)
  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)
  • Bezestřihová hotelová bojová scéna má přes čtyři minuty. Povedla se až na šestý pokus, což je ke konci viditelné na Tonyho unaveném výrazu. (hot_spot)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama