Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

choze 

všechny recenze uživatele

"Musí věřit, že nemám limity." Nepříjemný thriller o nepříjemných věcech. Solidní scénář, kvalitní herci, silný závěr. Jak daleko lze zajít ve jménu dobré věci, kdo je ten zlý a kdo hodný a co je jen paranoia a co skutečné nebezpečí? Pro mě osobně je odpověď na otázku, zda je správné mučit jednoho, aby byly zachráněny jím ohrožované miliony, velmi jednoduchá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výpravou televizní film, u kterého je evidentní, že většina financí šla na platy ústředního tria a na zbytek ansámblu se již jaksi nedostalo, takže se obsadili "béčkaři". Což se v nejedné scéně nepěkně projeví. Zároveň je to i film, který se tváří, že je vychcaný jak mraky a napínavý jak kšandy. A místy takový skutečně je. Bohužel však pouze místy. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vypálím maximum a má to tři dobré důvody. Za 1) jsem si připoměl, že u filmu může být člověk tak napnutý, že s otevřenou pusou hltá poslední půlhodinu; 2)ka patří ďábelskému Samuelovi - své role se zhostil s takovým zápalem, že jestli ho ještě někdy uvidím v libovolném snímku s dětmi, trefí mě šlak; no a za 3) oceňuji těch několik kulervoucích a překvapivých scén, které dělají tomuto šílenému terroristickému filmu čest. P.S. Doporučuji pozorně sledovat taktiky mocenských organizací USA během děje. Něco na tom je, a není to hezký pocit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si přečíst nějaké rozumné, hlavu a patu dávající kritické komentáře od uživatelů, co nemají tenhle film zrovna v TOPce. Dočetl jsem spoustu fakt inteligentních glos, jako např. "bandu tvůrců by měli postřílet i s rodinama" nebo že "Carrie-Anne je nechutná, protože pochází z Kanady." To je vážně na úrovni, ČSFD u mě zase jednou zabodovala. Skoro všechny kritické hlasy tu ale spílají hereckým výkonům. Podívejte, já si jich popravdě ani moc nestihl všimnout, protože mě zaměstnávalo to, o čem si myslím, že je jádro pudla; a sice morální dilema každého diváka, které si všichni sami v sobě během té hodinky a půl musíme vyřešit. Jak a co tam kdo zahrál je mně fuk, protože tady bohužel nejde ani tak o hru, jako o prachmizerou realitu. Chápu, že filmy útočící na přemýšlení a morálku to mají v dnešní době složité, protože zrovna tyhle dvě disciplíny jsou momentálně stejně populární jako vrh koulí žen a sportovní aerobic mužů, ale ono by neškodilo si občas udělat čas a nesmotávat plátno hned po poslední stmívačce. P.S: Je vidět, že člověk zodpovědný za český překlad názvu zahlédl film leda tak v regálu videopůjčovny, protože slovo "unthinkable" tu hraje zásadní, a dost možná hlavní roli. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku minimalistický snímek, odehrávající se na několika metrech čtverečních jakéhosi podzemního úkrytu, kde se rozehrává mistrovská psychologická hra. Film především stojí a padá na výtečných hercích, leč musím přiznat, že příspěvek do žánru filmů o terorismu, či válce z úhlu pohledu médií apod. - tzn. ne aktivní boj, je to vcelku zajímavý. Je diskutabilní, nakolik je to věrohodná záležitost, nicménně chvílemi se jedná o docela maso bez kompromisů, což je přesně tak, jak vypadá naše doba. Jako žánrový přírůstek dobré, nikoli nezapomenutelné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)

Reklama

Reklama