Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který dokonale prověřuje naše vlastní svědomí. Byli bychom ochotní podobných činů, kdybychom mohli zabránit tragédii? Kde končí hranice a jakým způsobem bojovat s nepřítelem, který na slušnost dávno rezignoval? Správně položené otázky v syrovém podání, které se rozhodně nebude každému líbit. Samuel L. Jackson sympaticky "lidsky krutý", Michael Sheen fenomenálně nejednoznačný. Nejsem fanda mučení, ale ani idealista. Kdo má problém s tím, o čem film vypráví, má problém s realitou. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Mossová není standardní žena. Místo toho, aby se prioritně zajímala, jak nejlépe nadělat kolem očí kroužky, nanášet lůj na rty a uřezávat ochlupení z holeně, chodí po lidech a klade jim otázky zcela jiného druhu. Je jí to posláním i povoláním. Samuel není běžný Afroameričan. Nemá afro, rád pracuje a svou hravost nepromítá jen do driblování. Oba se však mírně liší ve vnímání utrpení dotazovaného subjektu, stejně jako v základních matematických dovednostech (co je víc? Jeden, nebo milion?). Z toho nám pramení jisté povyražení. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jojojo.... Tohle jsem už potřeboval. Jednoduchá příběhová linka, předvídatelný děj a přesto se z toho dá tolik vytřískat ( což se bohužel mnohdy nepovede ani u klasických trháků s nekonečným rozpočtem ). Všimněte si červeně zvýrazněné části slova na posteru. '' Think '', zajímavé je, že přesně to musíte během celého filmu dělat, proč ? Protože na scénu přichází mé oblíbené... MORÁLNÍ DILEMA. Samuel za mě v jednoznačně nejlepší roli, celé to představení mě dokonale vtáhlo do děje a film jako celek obrovské překvapení. Netřeba víc dodávat - 90%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jacksona pôsobí svojimi výpočúvacími metódami ako drsnejšia varianta Jacka Bauera a film má v jeho postave ozajstnú oporu, trochu si však ubližuje béčkovým spracovaním a predvídateľnostou. Obmedzený rozpočet je vidieť, talentovanejší muž za kamerou chýba a s výnimkou scén výsluchov viac napätia poskytne takmer ľubovoľný lepší diel 24. A nič, čo by nebolo predtým k videniu tam (ešte aj viacerí herci si zopakovali účasť), už Unthinkable nemá. Slušný nadpriemer. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Unthinkable bolo u mňa viac o obsahu ako o forme - najmä o dialógoch a napätí. Celý film je jedna veľká morálna rozprava, kde hranice morálky a toho, čo je správne a najsprávnejšie určujú tri ústredné postavy a všetci ostatní sú v úzadí. Nie všetko, čo bolo vo filme zvolené sa páčilo (kritika smeruje k prílišnej explicitnosti niektorých scén a afektovaným hádkam, v neposlednom rade ku krivým nôžkam Carrie Moss:) ). Boj proti terorizmu nevyrieši ani tento film, ani podobné rozhovory o tom kde začína a končí morálka. Tematicky bol však celkom podnetný a na chvíľu nasmeroval moje zmýšľanie k témam čoraz aktuálnejším... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)

Reklama

Reklama