Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jo! Konečně zas jednou výborný, nevšední film s inteligentním scénářem, zajímavým průběhem a maximálně uspokojivým závěrem. Hranice mezi dobrem a zlem je setřena: kam až může civilizovaný člověk dojít, jaká zvěrstva napáchat ve jménu vyššího dobra? Opravdu silný kousek dávající námět k zamyšlení nad lidskou morálkou. Těžko hledat bandu rozporuplnějších postav a jednání než právě v "Unthinkable" - a takhle to mám ráda, to je ze života; žádný ultrazlý padouch versus neposkvrněný charakter, jen šedá zóna: větší a menší zlo. Tleskám, tleskám, ale do potlesku ve stoje mi přece jen ještě něco málo chybí. 88% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jo, tak tohle se povedlo. u tohoto akčního snímku se nejedná pouze o tradiční bezduchou přehlídku krvavých scén, ale o malou psychologickou válku na pozadí velké hrozby... scény gradují jedna ve druhou a člověk jen dokáže kroutit hlavou nad tím, jak se pseudonejvyspělejší země světa je schopná uchýlit k primitivním způsobům výslechu, když jde opravdu do tuhého... inu ústava a právo je věc jedna, jaderná hrozba věc druhá... neúspěch je zde nemyslitelný. napětí a empatie provází diváka celým filmem a vyvrcholení je doslova brilantní. 80% [1. wayFUCKý HD FEST] ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Herecké trio sa zaslúžilo o skvelé rozohranie už aj tak veľmi zaujímavej partičky. Drzosť niektorých scén spočiatku vyznievala prvoplánovo, ale scenárista sa nenechal zahanbiť a celkový film nakoniec budí dojem veľmi premyslenej kompaktnej drámy. Trošku rozhádzané boli niektoré dialógy, tie ale našťastie vždy dokázala sceliť pevná ruka režiséra a hlavne dokonale napínavý záver. 80%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typické americké béčko, které je postavené na pro mě nepřijatelném nápadu. Pohybuju se v branži dost dlouho, abych měl představu o cestě, kterou musí urazit zájemce o sestrojení jaderné bomby. Ztroskotaly na tom velké a bohaté státy, které investovaly nepředstavitelné prostředky a soustředily ke zdárnému výsledku velké vědecké týmy, veškerou pomocnou techniku a logistiku. Írán se snaží o získání bomby už pár dekád a na tuto aktivitu jde desetina státního rozpočtu země nasáklé ropou. Zatím bez výsledku. Milý Kim z Koreje po třicetiletém úsilí k cíli došel, když obětoval čtvrtinu státního rozpočtu a životy miliónů svých spoluobčanů při hladomorech. Tady se operuje jedním chlápkem, který jen tak levačkou sestrojí těch bombiček hned několik. Já vím, řeknete, je to Američan a ti přece dokážou všechno. Kdyby obětoval ještě pár víkendů, tak si sestaví i mezikontinentální raketu a bude ohrožovat celý svět. Jsou vážně dobrý, ti kluci. Nějakou uměleckou hodnotu v tom může hledat jenom nepolepšitelný snílek, takže zůstává určitá dokumentární hodnota. Odpočítávání totiž funguje jako obraz paranoie doby, která podléhala hysterii z války s terorismem. Za béčkovou zábavnost bych mohl dát 2*, ale to politické a myšlenkové sdělení mi není ani trochu sympatické. Podobná scénáristická východiska pro zamyšlení se nad opodstatněním mučení při vyšetřování se objevila vícekrát a v lepší podobě. Ta 1* je za tradičně špičkový výkon Samuela L. Jacksona. Jeho postava má v sobě hodně démonů a záporné charisma. Celkový dojem: 25 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Aktuálně naaranžovaná divadelním scénářem lehce šustící komorní psychohra na věčné téma "co vše je morálně ospravedlnitelné za účelem ochrany vyššího dobra?", zde ve varietě "je přípustné mučit teroristy (nebo možná blázny) a vydírat je utrpením jejich rodin, abychom zachránili stovky tisíc lidí jako my, s vlastními rodinami, před možná neexistující hrozbou?". Na tu otázku nechť si každý odpoví sám - Unthinkable na ni taky nedává odpověď, "jen" provokuje k diskuzi o ní. A nedělá to pro filmového diváka vůbec špatným způsobem a svůj podvratný útok má dobře připravený. Získal v první řadě démona tisíce tváří Michaela Sheena, kterému věříte jeho těžké sbírání odvahy v prvních minutách, i vražedné odhodlání při přednesu zprávy pro americkou vládu už ne z pozice amerického občana Stevena Arthura Youngera, ale Yusufa Atty Mohameda, pravověrného muslima. A i ty další věci, které postupně předvede... Je to dobře napsané a velmi chytře useknuté tak, aby divák nevěděl, kdo měl pravdu (a tvrdím, že prozradit, že něco nemá konec, není spoiler). Ačkoliv existuje ještě verze s "bonusovým koncem", kde se ukáže, jak to tedy vlastně bylo;) Tu hodinu čtyřicet zvládnete, pokud vám tedy nevadí trocha krve a citového vydírání. A pak si o tom můžete přemýšlet jak jen dlouho chcete. BTW i když v tom hrají známí herci, nikdo neměl odvahu pustit to do kin. Přeberte si to jak chcete, já dávám 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)

Reklama

Reklama