Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

inmax 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dílo.. začíná to jak dokument, pak trocha koncertu, sestřih videoklipů. pak začně něco jako děj s dětma, pak naprosto úchvatnej Smooth Criminal a dál divnej "děj". Končíme opět na koncertě, osobně bych si tam představoval lepší song. Sečteno, podtrženo.. je to divný.. ale jsou tam ty nesmrtelny písničky, tak pod 4 jít nemůžu :) ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Pro skalní fanoušky Michaela Jacksona není ,,Moonwalker" Bad. Stejně tak i nejednomu mrňousovi radostí srdce zaplesá. Pokud však budete očekávat nějakou hlubší sondu pod Michaelovu pokožku, naleznete pouze vyumělkované scény s dětmi, cirkusácké padouchy, papundeklové studiové kulisy a to vše dohromady spíchnuté horkou chirurgickou nití, která drží pevně asi jako nos krále popu. Naštěstí jsou jednotlivé švy zakončovány notoricky známými klipy. 2,4* jen a pouze za muziku. P.S. Malý drsňáci tančící v metru jsou fakt dost dobří. ()

Reklama

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Ako film absolútne zlé, príšerné, otrasné. A keďže som Jacksona nikdy "nežral", nemám dôvod dvíhať počet hviezdičiek. Choreografia je síce super, ale sama o sebe ešte neručí za celkovú kvalitu filmu. Tento film jednoducho nemá hlavu ani pätu. Je to zjavný príklad bezmyšlienkovitého spájania všetkého, čoby totálneho postmoderného eklekticizmu v najhoršom slova zmysle. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Ono je to treba brať z toho umeleckého pohľadu, ako podporné (dlhé) video natočené výlučne pre podporu predaja albumu, čo ako ukázal čas vyšlo dokonale. Inak sa v podstate jedná o fantazmagóriu, ktorá vlastne nedáva bohvieaký zmysel. Každopádne, keď sa zameriame vyslovene na Michaela Jacksona, tak je neprehliadnuteľný po všetkých stránkach, hudobnej, pohybovo tanečnej, umeleckej a v podstate aj životnej. A to som aj hodnotil. Hodnotiť to ako film by bola chyba a skončilo by to niekde na 20%. ()

G_I_S_M_O 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to s filmem nemá skoro nic společného, scénář naprostá zhovadilost, Michael Jackson jako král popu, letadlo, auto, terminátor, tohle všechno film zahrnuje :D A věřte nebo ne, i přes tu absurditu, na které je tento snímek stavěn to docela funguje, mně se to prostě jistým způsobem líbilo :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • V parodii na videoklip Bad s názvem BADDER vystupují dětští tanečníci. Na plakátu Wanted je vyobrazen sám král popu Michael Jackson. (Roman.Ticka)
  • Natáčelo se od prosince 1987 do ledna 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)

Reklama

Reklama