Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (117)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl tři "videoklipové" filmy a Moonwalker byl jednoznačně nejslabší. Proč? Ze značného důvodu - byl to jenom sled videoklipů bez souvislého děje. V The Wall sice taky nebyl děj, ale zato je ten film myšlenkově hluboký a v Interstelle 5555 děj byl a to celkem promyšlený. Tohle prostě jen byla koláž klipů, náhodně poskládaných za sebou. Teda jo, v druhé půlce se objeví něco jako děj - Michael Jackson pomáhá třem dětem a zachraňuje svět před zlými drogovými (a asi i pavoučími?) dealery, kteří chtějí zdrogovat mládež po celém světě. To však Michael nenechá dopustit a stane se z něj transformer. Padouchy přemůže a zachráněná děcka vezme na svůj koncert a tím celý Moonwalker končí. I když Jacksona uznávám a některé jeho písničky mám fakt rád, celkově mě tahle koláž dost nudila a ani neměl čím zaujmout. Nějaká hloubka v tom není, děj to taky nemá a sledovat koláž klipů mě nebere. Radši si ty písničky pustím jednotlivě. Co se dá dělat, zklamalo mě to a to jsem po nadšení z Interstelly 5555 čekal fakt něco pořádného... Tak bohužel. Hudba fajn, některé klipy fajn, jako celek nijaké. Lepší 2* ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Jestli se má Moonwalker hodnotit jako přehlídka Jacksonových klipů, tak je to naprosto výborná záležitost. Ale když se na to koukám jako na film, tak nic moc. Po úvodu v podobě raritní verze Man In The Mirror přichází koláž v podobě pohledu do Michaelovy minulosti, kde jsou k vidění ukázky jeho tvroby od jeho dětství až po (tehdy) současnost. Pak přichází dětská parodie na Bad, která mi přišla až na pár skečů těžce nudná. Potom docela psychedelicky udělanej Speed Demon (rozhodně pěkná písnička, a bezpečně plná legračních míst). Dál je neskrývaný prostředníček bulvárním novinářům v podobě Leave Me Alone (jeden z nejlepších klipů), a pak už následuje Smooth Criminal. Teprve v tuhle chvíli začíná hlavní příběh, ten je ale až přespříliš pohádkovej a dětinskej. Navíc kontrast s vlastní písní, kde Michael zpívá, tančí a mejdaní s mafiánskou smetánkou (jednoznačně nejlepší klip nejen z filmu, ale i z desky Bad, akorát mám radši tu krátkou verzi, protože ta není uprostřed přerušená těma prapodivnýma jakoby-orgiema bez hudby a bez smyslu), je totálně do očí bijící. Je to jako smíchat Starostlivé medvídky s barem v Mos Eisley. Ano, i u Bad jsou nemalé rozdíly mezi vlastní písní a dějem okolo, ale tam to ve výsledku není slepenec. A končíme, jak jsme začali, klipem z koncertu, který je s hlavním dějem propojen jen tak, že Michael bere ony děcka do zákulisí (ovšem jak začne píseň, děcka vysublimujou). Jestli chtěl Michael udělat lepší film, než Čaroděj, povedlo se mu to. Jestli chtěl udělat výborný film, tak to pohořel. Tady by bylo daleko lepší, kdyby prostě vydal videokazetu s nijak nepropojenými klipy z desky Bad (klidně i s tou koláží Michaelovy historie a dětskou verzí Bad jako bonusy), a hotovo. Většina klipů za 5, film jako celek za 3, tak to zprůměrujem. ()

Reklama

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Ako film absolútne zlé, príšerné, otrasné. A keďže som Jacksona nikdy "nežral", nemám dôvod dvíhať počet hviezdičiek. Choreografia je síce super, ale sama o sebe ešte neručí za celkovú kvalitu filmu. Tento film jednoducho nemá hlavu ani pätu. Je to zjavný príklad bezmyšlienkovitého spájania všetkého, čoby totálneho postmoderného eklekticizmu v najhoršom slova zmysle. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obrazovo-zvuková koláž (vlastně jakýsi "klipokál" :-) z dob, kdy se >mistrovi< přece jen poněkud lépe dařilo... (Re)prezentační dílko z tvorby chlápka, jehož jméno tenkrát ještě mohlo být synonymem pro slovo pop. A tahle popová pohádková šou dokazuje, že i poctivá popkulturní zábava může se stát svého druhu uměním. Ač tahle muzika nemusí být zrovna vaší parketou (a mojí tedy opravdu není), nutno uznat jistou originalitu a kvalitu v rámci žánru... Alespoň tekrát kdysi dávno... :-) Tři a půl hvězdičky za tuhle ač poněkud myšlenkově plytkou, přesto však zajímavou a objektivně vzato i poutavou podívanou, za Majklovy taneční kreace (a choreografii vůbec) pak bez uzardění zaokrouhleno nahoru... - - - P.S. Taky si myslíte, že M.J. je mimozenmšťan?... ;-)) ()

G_I_S_M_O 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to s filmem nemá skoro nic společného, scénář naprostá zhovadilost, Michael Jackson jako král popu, letadlo, auto, terminátor, tohle všechno film zahrnuje :D A věřte nebo ne, i přes tu absurditu, na které je tento snímek stavěn to docela funguje, mně se to prostě jistým způsobem líbilo :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Futuristicky vyhlížející auto, díky kterému unikne Michael Jackson svým pronásledovatelům z temných ulic města, je automobil Stratos ZERO. (Dragoni)
  • Joe Pesci byl vybrán záměrně do role padoucha mafiána, pro velkou náklonnost Michaela ke gangsterkám. (Roman.Ticka)
  • Auto, ve které se Michael Jackson promění, je Lancia Stratos HF Zero, koncept z roku 1970 od slavného Marcella Gandiniho ze studia Bertone. Sám Jackson si vymínil účinkování tohoto futuristického vozu, ale nebyl mu zapůjčen, proto ve snímku vystupuje jeho replika. Tu pro film vyrobil v roce 1988 Andy Saunders. Auto se dochovalo a v roce 2009 se dražilo na eBayi od částky 100 tisíc amerických dolarů. (Stejšn)

Reklama

Reklama