Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1880. Drsný zákon Dalekého Západu nešetří ani Mexiko. Sara, dcera bohatého bankéře, a Maria, holka z rolnické rodiny, mají jen málo šancí sdílet stejný osud. Až do dne, kdy Tyler Jackson, zástupce bankovní společnosti New York Bank and Trust, zničí jejich rodiny, aby se nezákonně zmocnil mexické půdy a umožnil tak prodloužit americkou železnici. Jsou odhodlané pomstít své otce a ochránit svoji půdu. Obratem ruky se z dvou mladých dam stanou drsné pistolnice, které začnou útočit na pobočky banky Bank and Trust. Quentin je mladý a přísný inspektor, kterého vyslala newyorská policie, aby obě ženy zatknul. Odolá však kouzlu těchto dvou krásek? A jaké zbraně použijí na Tylera Jacksona? On a jeho lidé se pomalu začínají obávat jejich koltů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (377)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Luc Besson, Robert Mark Kamen .. Tento scénář z dílny Luc Bessona rozhodně nenavazuje na jeho dřívější díla nebo na nedávný cool záchvěv Danny the Dog. Nápad ujde, ale rozvedení je velice prostinký a mnoho aspektů zůstává zcela nepropracovaných, včetně hlavních postav a jejich možností. Režie je na tom více méně podobně. Nepřináší nic působivějšího a nápaditého. Jejím kladem je jedině spád, takže vše vcelku rychle ubíhá, přesto některé scény jsou dosti ubíjející. Dalším z mála kladů je ženské obsazení - Salma Hayek a Penélope Cruz jsou kočky, jejich herecký potenciál sice zůstává nevyužit, ale jejich krása opravdu prozáří (zvláště Penélope) nejeden záběr. Humor, který mohl všechny předcházející neduhy zachránit a zlepšit celkový dojem je ovšem velice strohý a dostavuje se v drobných dávkách, což jen podtrhuje zklamání, které Bandidas zanechají. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem sledoval scénu ve které Salmička a Pené přivažou chlapa k posteli a pak si na něm názorně ukazují jak se má dobře líbat, musel jsem film stopnout a dát si studenou sprchu, abych byl vůbec schopen se na film v mrákotách dodívat. Asi po šestém sprchování se to povedlo. Bohužel jsem se ze samého sprchování nachladil. Nicméně za tu zábavu a za ty dvě ultrasexyholky to stálo. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Ne, tady je jakékoli příbližéní děje naprosto scestné a zbytečné, protože tenhle film příběh nepotřebuje, a popravdě řečeno ho vlastně téměř ani nemá. Devadesát procent scén má svou vlastní, o vtipné vyustění se snažící pointu a může být z filmu klidně vyňato, neklade žádné otázky a nenabízí žadné odpovědi. Z každého záběru je patrné, že jediné o co tady jde, je prodat krásná těla, dokonalé (de)kolty, svůdné úsměvy a smyslné rty Salmy Hayek a Penélope Cruz. A já kupuji. A asi nebudu sám. Tenhle film plní svůj účel. Ve zbytku jde o jakousi podivnou parodii na westerny, která drhne a skřípe, kde se dá. Ruku na srdce, čekal snad někdo od tohohle filmu víc, než svůdné křivky Salmy Hayek a odzbrojující rty Penélope Cruz? Já tedy ne. Ono se to opravdu dá vyjádřit tou nejpropranější větou: Jedna hvězdička za Salmu a druhá za Penélope. Adiós, amigos. [červen 2006] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na pozadí krásnych kulís podložených jemnou hudbou sa promenádujú dve sympatické uhrančivé sexbomby v napnutých korzetoch a v príbehu, kde sa dej stratil a nikto ho nehľadal, nám predvedú, ako sa im spolu krásne hrá. Okrem potechy pre oko a diétnej stravy pre mozog je tu aj pár dobrých nápadov, ale všetko je zamurované réžiou a kamerou. Všetko dohromady spojené nám dáva ale celkom pekný, jemne odfláknutý guláš. I keď som to nenapísal nejak potešujúco, je myslím veľká škoda že sa tieto dve dámy nestretli v pokračovaní, ktorého scenár si viem veľmi rýchlo vymyslieť v hlave aj ja. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem, prečo dávam až 60%. Asi mi u Bessona začína byť všetko jedno a som rád, že to nedopadlo ako „Taxi 18“. Človek sa naučí byť vďačný aj za maličkosti, čo vám budem hovoriť. Z Lucovej miestami až odpudivej produkcie (je to skrátka hanba na človeka, ktorý kedysi robil filmy ako Leon a Magická hlbočina) vyšlo už vskutku všeličo. Začínajúc blbosťami, končiac u kvalitných záležitostí Noc s nabrúsenou britvou. Tento ženský buddy western nakoniec nedopadol tak zle, ako som čakal. Môže za to predovšetkým nenáročná videoklipová réžia, pekná výprava a atraktívne herecké trio Hayek, Cruz, Zahn. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Snímek natáčeli ve slavné mexické lokalitě Durango, kde vznikly klasické westerny jako El Topo (1970), či Pat Garrett a Billy the Kid (1973). Mnohé z filmových kulis, které tam byly postaveny za víc jak sto let filmování, tvůrci využívají dodnes. (imro)
  • Příběh filmu je zasazen do roku 1848. Když se Sara (Salma Hayek) snaží vyloupit banku, brouká si melodii "An Den Schonen Blauen Donau". Tuto skladbu zkomponoval Johan Strauss v roce 1867, tedy téměř o dvacet let později. (Cheeker)
  • Penélope Cruz a Salma Hayek téměř zemřely během cesty na plac, neboť letadlu, kterým cestovaly, došel benzín a začalo rychle ztrácet výšku. Nakonec se jim podařilo šťastně přistát. (imro)

Reklama

Reklama