Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divokými údolími Transylvánských Karpat ujíždí kočár se zástupcem londýnské advokátní kanceláře Harkerem. V horském průsmyku se má setkat s kočárem hraběte Drakuly, se kterým má jménem své firmy projednat koupi domu s pozemky poblíž Londýna. Místní obyvatelé vyjadřují zděšení, když jim řekne, za kým jede. On si však nebere jejich výstrahy příliš k srdci. Ale již při vstupu do Drakulova zámku se nemůže zbavit nepříjemnému pocitu... (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Když tedy pominu neuvěřitelnýho pana Racka ,tak nejvíc mě dostala paní Maciuchová,jako blonďatá smyslná Lucy. To jak flákne s tím děckem vo zem.......,pfff. (mám to skoro dva roky na csfd v budíčku, tudíž jsem si docela jistý že to v té době (duben 09-leden 011) ,na žádné (ani kabelové) stanici nešlo,-za to jsem v TV viděl opravdu dost jiných ,,horrorů",který tomuhle nasahaj nikam.Proč? ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

byla jsem na Drákulovi s partou dětí v létě,u babičky na prázdninách....my děti jsme ten film těžce prožívaly...takže to překvapení,když jsme druhý den Drákulu potkaly mezi dveřma Jednoty,jak si jde pro rohlíky,to si určitě umíte představit ....babička mi potom řekla,že snad pan Racek jezdí kousek odtud na chalupu či co :-) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Siahol som na tento "klenot" vyslovene zo zvedavosti. Zaujímalo ma, ako si "naši" tvorcovia ČSR, poradili s predlohou od Bram Stokera. Mám dva výtlačky. Prvotnú, a z pred pár rokov, údajne neskrátenú verziu, ktorá je dva krát hrubšia ako "originál". Nemôžem si pomôcť, no mal som to po pár minútach, chuť vypnúť. Nemám problém sledovať TV inscenácie, no toto mi prišlo ako nezáživné divadelné predstavenie, ktorému sa vôbec nedarilo vyvolať môj záujem. Je tu mnoho "pätiek", a mňa by tak zaujímalo, koľko rokov majú užívatelia, ktorí zašli k tak (pre mňa) extrémne vysokému hodnoteniu. Chcel som dať tri, no bohužiaľ, ako si mi ušla ruka tým "správnym" smerom .. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Staršia česká inscenácia Draculu, ktorá sa (úspešne) usiluje čo najviac držať svojej predlohy a v čiernobielom háve ponúka miestami výbornú atmosféru. Dracula, ktorého hrá Ilja Racek síce vyzerá trochu ako Robert De Niro v Angel Heart, no nie je to na škodu a jeho upír je značne démonický i uveriteľný. Je to zaujímavé, napínavé, no miestami aj dosť nudné, podivné a so slabším záverom. Verím však, že pozrieť sa to oplatí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobré a sympatické české zpracování nejslavnějšího upírského krvesaje, které se atmosférou celkem dobře přibližuje Stokerově předloze. Je jasný, že příběhově je to značně okleštěné a celé to vypadá až moc televizně. Ovšem na to, za jakých podmínek to muselo vznikat to dopadlo opravdu výborně. Navíc Ilja Racek jako Drakula je opravdu démonicky a takový Ota Sklenička jako Van Helsing s ním drží krok. Po hříchu zapomenutý film. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry Drakulova zámku byly natáčeny na hradě v Lipnici nad Sázavou. (míba)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno