Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divokými údolími Transylvánských Karpat ujíždí kočár se zástupcem londýnské advokátní kanceláře Harkerem. V horském průsmyku se má setkat s kočárem hraběte Drakuly, se kterým má jménem své firmy projednat koupi domu s pozemky poblíž Londýna. Místní obyvatelé vyjadřují zděšení, když jim řekne, za kým jede. On si však nebere jejich výstrahy příliš k srdci. Ale již při vstupu do Drakulova zámku se nemůže zbavit nepříjemnému pocitu... (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Roztomilé televizní zpracování horrorového románu tak nějak po česku. Začátek filmu byl nadějný a celkem napínavý. Ovšem po přenesení se do Londýna a zmnožením postav ubylo napětí a příběh byl vyprávěný stroze, bez emocí, jako dokumentárně, včetně rychlého konce. Ale jak jsme psal v úvodu, příběh působí až roztomile naivně, uteče celkem rychle a některé momenty mají svou sílu. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nie všetko, čo sa volá "Hrabě Drakula" musí byť horror. Nazvime to televíznou adaptáciou slávnej predlohy, ktorá s minimom prostriedkov dosahuje minimálnu intenzitu zážitku. Ale sentiment je sentiment a keďže ide o jedno z mojich prvých stretnutí s uhrančivým grófom /samozrejme, ešte z čiernobieleho socíkového telkáča/ nechcem ísť pod tri hviezdičky. V tú noc som predsa len zaspával s pocitom, že tiene za oknom patria krídlam obrovského netopiera a modlil som sa, aby boli vchodové dvere zamknuté na dva západy... ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Televizní adaptace klasického Stokerova románu je sice nadmíru skromná – nedisponuje přemírou efektních triků, ani dokonalým technickým zázemím – ale přesto se může pyšnit patřičnou hororovou atmosférou a vynikajícími hereckými výkony. Vskutku démonického Ilju Racka, který svou postavu zčásti modeluje vlastně "jen" pomocí charismatického hlasu, skvěle doplňují mladinká Hana Maciuchová, Jiří Zahajský a Ota Sklenčka v roli Van Helsinga, věhlasného profesora a vymítače upírů. A tak to, co Česká televize nabídla, je až překvapivě silné a v daných podmínkách vlastně velmi zdařilé. Je to podstatně víc, než jsme mohli čekat. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,CHCI VÁS POŽÁDAT O SVOLENÍ PANE HOLMWOODE ABYCH SMĚL OTEVŘÍT RAKEV SLEČNY WESTERNAOVÉ A UŘÍZNOUT JÍ HLAVU." __ Predovšetkým si treba uvedomiť v akých podmienkach táto tv inscenácia vznikala a určite ju nemožno porovnávať so žiadnou zahraničnou produkciou. Kritika sa potom podstatne zúži a viac než na samotné technické spracovanie s optickými efektami, s preexponovanými upírskymi zubami a na už spomínaný Minin retro sveter, sa moje námietky uberajú na topornosť a miestami preafektovanosť hereckého ansámblu, z ktorého najpozitívnejšie vyčnievajú akurát uhrančivý Ilja Racek a živočíšne pôsobiaca mladá Hana Maciuchová v úlohe Lucy. V zásade však ide o ojedinelú inscenačnú raritu, ktorá by mohla prísť do zaujímavej konfrontácie, keby sa svojho času o vlastnú verziu pokúsila aj bratislavská Koliba. (604. hodnotenie, 96. komentár k filmu) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pojetí Drakuly, rozhodně se nedá říct nejlepší, ale jistá věc mě naprosto uchvátila, a to nádherná atmosféra. Nečekal jsem že Česko natočí film s takovou podmanivou atmosférou. Filmu pomáhá jěště snesitelná délka. Ale co film děsně sráží na kolena, jsou fakt úděsné herecké výkony, Drakula byl fakt uděsnej. Ale film je to pěkný doporučuji fanouškům upírských filmů. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry Drakulova zámku byly natáčeny na hradě v Lipnici nad Sázavou. (míba)

Reklama

Reklama